Προλαβαίνεις ακόμα να δεις αυτές τις οσκαρικές ταινίες

Στον απόηχο των Όσκαρ, προτείνουμε έξι βραβευμένες ταινίες που προλαβαίνεις ακόμα να δεις στα σινεμά της πόλης.
Προλαβαίνεις ακόμα να δεις αυτές τις οσκαρικές ταινίες

Τα Όσκαρ του 2020 τελείωσαν με τα Παράσιτα να σαρώνουν και οι αίθουσες της πόλης (ευτυχώς) συνεχίζουν να προβάλουν αρκετές από τις ταινίες που βραβεύτηκαν σε μια από τις πιο ανατρεπτικές απονομές.

Τι λες; Πάμε για μια οσκαρική έξοδο στις αίθουσες της πόλης;

Joker

Ο αγαπημένος κακός του κόμικ σύμπαντος του Μπάτμαν βρίσκει στον Γιοακίν Φίνιξ την ιδανική ενσάρκωση ενός ψυχικά διαταραγμένου ατόμου σε μια ερμηνεία που του χάρισε δίκαια το Όσκαρ A' Ανδρικού  Ρόλου. Η σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς συμβάλει στη δημιουργία μιας καταθλιπτικής και μουντής Γκόθαμ Σίτι, ενώ η τσελίστρια Χίλντουρ Γκούντναντότιρ επενδύει με υπέροχη μουσική τα πλάνα -και κερδίζει επίσης Όσκαρ.



Δες εδώ πού προβάλλεται 

Παράσιτα

Δύο τετραμελείς οικογένειες, μία πολύ φτωχή και μια νεόπλουτη, «συνυπάρχουν» στην πολυτελή μονοκατοικία της δεύτερης με έναν εξαιρετικά απροσδόκητο τρόπο. Η μεγάλη έκπληξη των φετινών βραβείων που όλη περιμέναμε και ταυτόχρονα η πρώτη ταινία στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει βραβείο στην κατηγορία της Διεθνούς και Καλύτερης Ταινίας. Ένα αριστούργημα σε πολλαπλά επίπεδα.



Δες εδώ πού προβάλλεται 

Τζούντι

Στο Λονδίνο του 1969 η ξεπεσμένη Τζούντι Γκάρλαντ ετοιμάζεται για μια σειρά συναυλιών, ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από παιδικούς εφιάλτες και εθισμό σε φάρμακα και αλκοόλ. Μια καλή, χολυγουντιανή παραγωγή, η οποία απογειώνεται χάρη στην υπέροχη ερμηνεία της Ρενέ Ζελβέγκερ, που της χάρισε δικαίως το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.



Δες εδώ πού προβάλλεται  

1917

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή: να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα άκρως σημαντικό μήνυμα. Ένα πολεμικό έπος με όλη τη σημασία της φράσης, το οποίο σάρωσε τις τεχνικές κατηγορίες των Όσκαρ (Φωτογραφία, Ήχος, Εφέ).



Δες εδώ πού προβάλλεται   

Κόντρα σε Όλα ή Ford Vs. Ferrari

Η αληθινή ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι και του ατρόμητου Βρετανού οδηγού Κεν Μάιλς, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και εναντιώθηκαν στις εταιρικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής και τους προσωπικούς τους δαίμονες προκειμένου να κατασκευάσουν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford Motor. Όσκαρ Μοντάζ.



Η ταινία προβάλλεται μόνο στη Θεσσαλονίκη 

Μικρές Κυρίες

Τέσσερις αδερφές ενηλικώνονται στην Αμερική μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Το δημοφιλές και διαχρονικό έργο – σταθμός της αγγλόφωνης λογοτεχνίας της Λουίζα Μέι Άλκοτ μεταφέρεται υποδειγματικά στην μεγάλη οθόνη με αρκετές πινελιές εκμοντερνισμού και υπέροχη σκηνοθεσία δια χειρός Γκρέτα Γκέργουιγκ. Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ Κουστουμιών.



Δες πού προβάλλεται εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v