Φιλανθρωπική δράση των εκπαιδευτηρίων Γείτονα

Τα έσοδα του βιβλίου «Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα για τα παιδιά της Ίμβρου», για τις ανάγκες του Ελληνορθόδοξου σχολείου του νησιού.
Φιλανθρωπική δράση των εκπαιδευτηρίων Γείτονα
Αξιόλογοι λογοτέχνες, ζωγράφοι και καθηγητές εικαστικών των εκπαιδευτηρίων Γείτονα, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο βιβλίο «Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα για τα παιδιά της Ίμβρου» από τις εκδόσεις CHILD SERVICES. Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν στο ελληνορθόδοξο σχολείο των Αγίων Θεοδώρων της Ίμβρου, το οποίο φέτος για πρώτη φορά, ύστερα από πενήντα χρόνια λειτουργεί και πάλι.

Προλογίζει ο κ. Γεώργιος Δ. Καψάλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Συγγραφέας.
Με τη σειρά οι συγγραφείς, οι ιστορίες και οι ζωγράφοι είναι:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ: «Χριστουγεννιάτικη προσευχή» & ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ: «Ένα δώρο για τα Χριστούγεννα» & ΘΕΜΗΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ: «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι;» & ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ
ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ: «Ο ασβός των Χριστουγέννων» & ΧΡΥΣΑ ΒΕΡΓΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΛΩΤΗΣ: «Χριστουγεννιάτικο καράβι στο Αιγαίο» & ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
ΕΛΕΝΗ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ: «-Ο Αϊ-Βασίλης; -Αυτοπροσώπως!» & ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΤΑΝΙΔΗΣ
ΝΑΝΝΙΝΑ ΣΑΚΚΑ-ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Το παιχνιδάδικο» & ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ: «Χριστούγεννα στη Γη του Πυρός» & ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΕΡΜΙΑΣ.

Στον Πρόλογο ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, σημειώνει: «Τα κείμενα των συγγραφέων και οι δημιουργίες των ζωγράφων εναρμονίζονται με τις μεγάλες προσδοκίες των παιδιών να ζήσουν σ’ έναν κόσμο ονειρικό, ελεύθερο, δίκαιο και δημιουργικό. Τα παιδιά θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτές τις άγιες ώρες η ευαισθησία των απλών ανθρώπων δεν φαίνεται μόνο από την αγάπη τους για το συνάνθρωπο, αλλά και από την αγάπη τους και την τρυφεράδα για τα ζώα. Θα κατανοήσουν ότι η συλλογικότητα σε συνδυασμό με τον καταμερισμό δράσεων συγκροτούν ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που το απολαμβάνει ισόρροπα όλη η οικογένεια. Θα εγγράψουν στη μνήμη τους και θα θυμούνται για πάντα ότι πρέπει να ’ναι ξυπνητοί, όταν αγρυπνάει ο καιρός και η ιστορία. Θα μάθουν πως η ελπίδα των Ιμβρίων για επαναπατρισμό δεν χάθηκε. Έχουν κι αυτοί την πυξίδα τους. Προορισμός τους τώρα η Ίμβρος».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18.00, στον Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών (Ελευθερίου Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109345096).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v