Κερδίστε βιβλία από τις Εκδόσεις Πατάκη

Οι εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν, ειδικά για τους αναγνώστες του in2life δύο ολοκαίνουρια βιβλία: το "Αρόδο" της Ασημένιας Σαράφη και το μαθηματικό μυθιστόρημα του Αρτούρο Σανγκάλλι "Η Εκδίκηση του Πυθαγόρα". Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Κερδίστε βιβλία από τις Εκδόσεις Πατάκη
Οι αναγνώστες που κερδίζουν αντίτυπα των βιβλίων "Αρόδο" και "Η Εκδίκηση του Πυθαγόρα" από τις εκδόσεις Πατάκη είναι οι: Κώστας Καραδήμας, Ευφροσύνη Μαντζούκα, Χριστίνα Αλεξίου, Φλώρα Χάλαρη. Οι νικητές θα παραλάβουν τα δώρα τους από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65, στην Αθήνα. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας. 

Αρόδο
Συγγραφέας: Ασημένιας Σαράφη
Το νησί απείχε πολύ από τη στεριά και άρα ήταν ανέκαθεν αρόδο, µόνο που µέχρι τότε δεν το είχε συνειδητοποιήσει κανείς. Είχε κάµποσους µόνιµους κατοίκους, πολλά όµορφα τοπία κι έναν φάρο, που τον άναβε ένας από χρόνια νεκρός φαροφύλακας. Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες του έσπευδαν να θαυµάσουν το κάστρο, το εγκαταλελειµµένο οθωµανικό λουτρό, το ιερό της θεάς Δήµητρας, τα πολλά ετοιµόρροπα µεσαιωνικά σπίτια κι έναν λιµένα που δεν επρόκειτο να επεκταθεί ποτέ.

Εν τω µεταξύ, ένα καταστροφικό κοπάδι κατσίκια συνέχιζε ανενόχλητο να πηδά µέσα από ρηµαγµένους τοίχους και να τρώει µουχλιασµένα στρωσίδια. Το νησί, όπως ισχυρίζονται οι ιστορικοί, υπήρξε ανέκαθεν το µήλον της έριδος. Ποιος άµυαλος θα δάγκωνε ποτέ ένα τόσο επικίνδυνο µήλο; Ένα παιδί που µεγάλωσε εκεί, υπακούοντας σε µια ευγενή γονική προσδοκία, σύντοµα θα εκλεγόταν δήµαρχός του. Την ηµέρα που είδαν τα πλοία αρόδο, φυσούσε νοτιάς και η ατµόσφαιρα δεν ήταν καθαρή. Οπότε και τους πήρε χρόνο για να βεβαιωθούν ότι επρόκειτο για πλοία αληθινά κι όχι για ψευδαισθήσεις της υγρασίας. Με το που βεβαιώθηκαν όµως πως τους απέκλεισαν από τον κόσµο όλο, είχαν πολλά να κάνουν.

Στο νησί εγκλωβίστηκαν πολλοί: ένας θίασος ηθοποιών µε τον διακεκριµένο σκηνοθέτη του, το συνεργείο διάνοιξης δρόµων, Έλληνες και ξένοι τουρίστες, ο αρχαιοφύλακας και η καλοκαιρινή του αγαπηµένη, ένας αποτυχηµένος συγγραφέας, µια οµάδα λαθροµεταναστών και όσοι ντόπιοι δεν έτυχε να λείπουν σε ταξίδι. «Αυτός ο τόπος δεν είναι τόπος» θα συµφωνήσουν όλοι, κι αµέσως θ’ ανασκουµπωθούν για ν’ αντιµετωπίσουν την έλλειψη φαρµάκων, τηλεπικοινωνιών, τροφίµων και τσιγάρων. Μαζί µε την κακοκαιρία και το αίσθηµα της ασφυξίας που θα προκύψει σ’ όλους απαράλλακτο. Εν τω µεταξύ, ο πρωθυπουργός θα ισχυρίζεται πως εργάζεται φιλόπονα και ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας θα καταρρέει µπροστά στις κάµερες. Και ο εχθρικός στόλος θα συνεχίζει να παραµένει αρόδο, για να διαιωνίζει τη δεινή τους θέση.

Η Ασημένια Σαράφη γεννήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου το 1973. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης. Το µυθιστόρηµα «Αρόδο» είναι το τέταρτο βιβλίο της. Προηγήθηκαν: «Το παράδοξο ταξίδι της εφηβείας της» (νουβέλα, Καστανιώτης, 1998), «Platanus Orientalis», «Οι διακλαδώσεις µιας ασυνήθιστης ιστορίας» (µυθιστόρηµα, Εκδόσεις Πατάκη, 2003) και «Φεγγαράδα στο δέρµα» (διη¬γήµατα, Εκδόσεις Πατάκη, 2007).

Σειρά: Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, Σελίδες: 424, Τιμή: 19€, Πρώτη Έκδοση: Φεβρουάριος 2011

Η εκδίκηση του Πυθαγόρα - Ένα μαθηματικό μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Αρτούρο Σανγκάλλι
Μετάφραση: Γιώργος Καλαμαντής
Ο διάσημος μαθηματικός και φιλόσοφος Πυθαγόρας δεν άφησε πίσω του κανένα γραπτό κείμενο. Αν όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και το χειρόγραφο απλώς δε βρέθηκε ποτέ; Πού μπορεί να βρίσκεται; Και ποιες πληροφορίες θα αποκάλυπτε; Ο Τζουλ Ντέιβιντσον, ένας νεαρός Αμερικανός μαθηματικός, επιλύει κάποια δύσκολα μαθηματικά προβλήματα στο διαδίκτυο και πέφτει πάνω σε μια σέκτα νεοπυθαγορείων που αναζητούν τη μετενσάρκωση του Πυθαγόρα.

Στην άλλη άκρη του ωκεανού, ο Έλμερ Γκάλγουεϋ, καθηγητής αρχαίας ιστορίας στην Οξφόρδη, ανακαλύπτει ένα αραβικό χειρόγραφο που αναφέρει την ύπαρξη ενός αρχαίου παπύρου – γραμμένου πιθανόν από τον ίδιο τον Πυθαγόρα. Άγνωστοι μεταξύ τους, ο Τζουλ και ο Έλμερ έχουν ο καθένας τους πληροφορίες που τις χρειάζεται ο άλλος και, καθώς σπεύδουν να λύσουν τους φιλοσοφικούς και μαθηματικούς γρίφους που έχουν εμφανιστεί μπροστά τους, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται τελικά. Από την ακαδημαϊκή Οξφόρδη ως τα προάστια του Σικάγου και την ιστορική Ρώμη, η Εκδίκηση του Πυθαγόρα είναι ένα θρίλερ που θα κρατήσει τον αναγνώστη σε αγωνία από την αρχή ως το εκπληκτικό τέλος.

Ο Αρτούρο Σανγκάλλι είναι διδάκτωρ μαθηματικών και συγγραφέας του βιβλίου The Importance of Being Fuzzy: and Other Insights from the Border between Math and Computers (Princeton). Ανεξάρτητος επιστημονικός συνεργάτης και συγγραφέας, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στο περιοδικό New Scientist. Η Εκδίκηση του Πυθαγόρα είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Πρωτοκυκλοφόρησε το 2009 και μεταφράζεται ήδη σε 10 γλώσσες.

Σειρά: Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, Σελίδες: 304, Τιμή: 15,90€, Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2011

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v