Κερδίστε τα βιβλία των διακοπών σας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Δύο νέοι τίτλοι βιβλίων, ένα ιστορικό μυθιστόρημα και μία σκοτεινή, περιπετειώδης νουβέλα, προσφορά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο περιμένουν τους τυχερούς αναγνώστες που θα αποκτήσουν κάποιο από τα έξι αντίτυπα. Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Κερδίστε τα βιβλία των διακοπών σας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν τα παρακάτω βιβλία έχουν ως εξής:

Το βιβλίο "Ήρωες και Εραστές" κερδίζουν οι:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΝΤΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

Το βιβλίο "Οι μεταμορφώσεις της Νίνα Τοντ" κερδίζουν οι:
ΝΙΚΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οι νικητές έχουν ήδη ενημερωθεί με προσωπικό e-mail. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.


"Ήρωες και Εραστές" του Πολ Γουότερς
(Μετάφραση: Λύο Καλοβυρνάς, τιμή: 20,19 €, σελ.: 408)
Στο τέλος του τρίτου αιώνα π.Χ., καθώς ο πολυετής πόλεμος της Ρώμης με την Καρχηδόνα πλησίαζε στο τέλος του, μια νέα απειλή έκανε την εμφάνισή της στην Ανατολή – ο αδίστακτος, φιλόδοξος βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Ε΄, ο οποίος έκανε επιδρομές στις ανεξάρτητες πόλεις-κράτη της Ελλάδας και απειλούσε την ίδια τη Ρώμη.

Με φόντο την ιστορική αυτή περίοδο, ο Μάρκος, ένας νεαρός Ρωμαίος, σαλπάρει από την Ιταλία για Κέρκυρα με τον πατέρα του. Στο ταξίδι τούς στήνουν ενέδρα πειρατές με αρχηγό τον άγριο Δικαίαρχο. Ο πατέρας του Μάρκου θυσιάζει τη ζωή του για να σώσει τον γιο του.

Ο Μάρκος ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, ξεκινώντας έτσι ένα ταξίδι πνευματικής και συναισθηματικής εξέλιξης που θα διαπλάσει καταλυτικά τον χαρακτήρα του. Γίνεται έμπιστος μεγάλων στρατηγών και πολιτικών και μπλέκεται στην καρδιά της πολεμικής σύγκρουσης, ταξιδεύοντας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ιταλίας σε μια εποχή πολιτικών αναταραχών και πολιτισμικών αλλαγών. Το ταξίδι του θα τον οδηγήσει να εκπληρώσει το απρόσμενο πεπρωμένο του.

Ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα για την αγάπη, την απώλεια και τέλος τη λύτρωση.

Ο Πολ Γουότερς είναι πολυταξιδεμένος κλασικιστής, με σπουδές στη Βρετανία. Ανάμεσα στους τόπους στους οποίους έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του συγκαταλέγονται η Αφρική, η Αμερική και η Ελλάδα. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. Για περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα και το βιβλίο επισκεφθείτε: www.paul-waters.com

"Οι μεταμορφώσεις της Νίνα Τοντ" της Λέσλι Γκλάιστερ
(Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου, σελ.: 384, τιμή: 19,10€)
Η Νίνα Τοντ δεν είναι μια γυναίκα που την προσέχεις με την πρώτη ματιά – δεν θέλει άλλωστε να προσελκύει τα βλέμματα. Ζει μια ήσυχη ζωή: συνηθισμένη δουλειά, σταθερός δεσμός, χωρίς εξάρσεις. Η γνωριμία της με τον Ρούπερτ σε ένα ξενοδοχείο οδηγεί απλώς σε μια επιπόλαιη σχέση της μιας βραδιάς ή έτσι θέλει να πιστεύει η Νίνα. Ο Ρούπερτ όμως έχει διαφορετική γνώμη. Είναι απλώς το πάθος του για εκείνη που τον οδηγεί στο κατόπι της ή κάτι πιο βαθύ; Ποιος είναι ο Ρούπερτ και για ποιο ένοχο μυστικό της ζητά εκδίκηση; Ποια πραγματικά είναι η Νίνα Τοντ;

«Ένα έντονο ψυχολογικό θρίλερ. Ένα κυνηγητό γάτας-ποντικού μεταξύ των πρωταγωνιστών που καθηλώνει τον αναγνώστη».
Mail on Sunday

«Η Γκλάιστερ σε κάνει να νιώθεις πως είσαι μέσα στην πλοκή».
Daily Telegraph

«Γεννημένη αφηγήτρια, η Γκλάιστερ ξέρει πώς να κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία». Independent

«Εξαιρετική πλοκή. Μια ιστορία ανατριχιαστικά πιστευτή…Το μήνυμα του βιβλίου θα μείνει στο μυαλό του αναγνώστη για καιρό».
Scotsman

Η Λέσλι Γκλάιστερ γεννήθηκε στη Μ. Βρετανία το 1956. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Χάλαμ του Σέφιλντ, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Συγγραφής (Master’s Degree in Writing) και γράφει τακτικά βιβλιοκριτικές για τις εφημερίδες Spectator και The Times. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Somerset Maugham και Betty Trask. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν κυκλοφορήσει δύο ακόμα βιβλία της Γκλάιστερ: Ένοχα παιχνίδια και Ζωή στο περιθώριο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v