Το Public "αράζει" στο λιμάνι

Το αγαπημένο πολυκατάστημα ψυχαγωγίας των Αθηναίων και όχι μόνο πιάνει λιμάνι και φέρνει στον Πειραιά την αγάπη του για την pop culture, τις τέχνες και την τεχνολογία. Μεταφέρουμε εντυπώσεις από το νέο Public στο Πασαλιμάνι.
Το Public αράζει στο λιμάνι
Μια μεγάλη υπαίθρια σκηνή έχει στηθεί κάτω από το ρολόι – ορόσημο του Πειραιά, ακριβώς μπροστά από τον πεζόδρομο με τις καφετέριες που οι ντόπιοι αποκαλούν «Πασαρέλα». Ακριβώς απέναντι, πορτοκαλί μπαλόνια, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, λικνίζονται όλοι και όλα στο ρυθμό της δυνατής μουσικής. Είναι τα εγκαίνια του Πασαλιμανιώτικου Public, που μετά την εγκατάστασή του στο υπέροχο νεοκλασικό της Πλατείας Συντάγματος και τα ταξίδια του σε Κύπρο και Βουλγαρία πιάνει λιμάνι και φέρνει τον pop culture αέρα του σε μια πόλη από την οποία έλειπε μια παρουσία σαν τη δική του.

Δύο χιλιάδες εφτακόσια τετραγωνικά μέτρα απλωμένα σε τρία επίπεδα φιλοξενούν ό,τι μπορεί να ζητήσει κανείς για τα φετινά Χριστούγεννα –αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Βιβλία, μουσική, κόμικς, ταινίες σε Blu Ray και DVD, επιτραπέζια και όχι μόνο παιχνίδια, gadgets, κινητά και υπολογιστές.

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εσωτερικό του καταστήματος είναι ατμόσφαιρα γιορτής. Η φιλοσοφία του, πιστή στη βασική αρχή των Public: τα βιβλία πρέπει να μπορείς να τα διαβάσεις πριν τα αγοράσεις, τα CD να τα ακούσεις, τα gadgets να τα πιάσεις στα χέρια σου και να τα περιεργαστείς. Ένα φιλικότατο προσωπικό εξήντα ατόμων βρίσκεται εκεί για να απαντήσει σε κάθε απορία σου, ή να σε αφήσει στην ησυχία σου αν το προτιμάς.

Το νέο στέκι του Πειραιά βρίσκεται στον τελευταίο όροφο, εκεί όπου στεγάζεται το Public Café με τους αρωματικούς καφέδες και τις ελαφριές γεύσεις του, και το αναγνωστήριο, όπου θα καθόμαστε για να ξεφυλλίζουμε τα υποψήφια προς αγορά βιβλία και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς που θα ξετρυπώνουμε στα ράφια του. Για τους φανατικούς καπνιστές, το μπαλκονάκι του café με την υπέροχη θέα στην κοσμοπολίτικη Μαρίνα Ζέας είναι το αδιαφιλονίκητο hot spot.

Πιστό στην παράδοση στην οποία μας έχει κακομάθει το Public του Συντάγματος, το Public του Πειραιά θα φιλοξενεί σε τακτική βάση εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις και προβολές. Η αρχή έγινε με τη μεγάλη συναυλία των Locomondo, στην προαναφερθείσα υπαίθρια σκηνή την ημέρα των εγκαινίων και... έπεται συνέχεια. Μόνο για τον Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί συνολικά είκοσι τέσσερις εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Θα σας δούμε εκεί!

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v