Θα έρθεις να σώσουμε τον πλανήτη;

Την Τετάρτη 18 Μαΐου θα διεξαχθεί η παρουσίαση του βιβλίου “Σώζοντας τον πλανήτη” του Θεόδωρου Λιανού και της Αναστασίας Ψειρίδου.
Θα έρθεις να σώσουμε τον πλανήτη;
«Είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι, παράλληλα και ταυτόχρονα με τα πολλά και δύσκολα κοινωνικά προβλήματα, οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν να αντιμετωπίσουν και σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία σταδιακά, αλλά αναπόφευκτα, μετατρέπονται σε κοινωνικά και προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα. Κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια οι επιστήμονες δεν κουράζονται να χτυπούν την καμπάνα του κινδύνου για τα επερχόμενα δεινά. Στην αγωνία των επιστημόνων, τα οργανωμένα συμφέροντα - οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, και θρησκευτικά - αντιπαραθέτουν την αδιαφορία, θυμίζοντάς μας τον Τιτανικό όπου, ενώ βούλιαζε, η ορχήστρα έπαιζε ρομαντικά βαλς

Στο σαλόνι των ισχυρών του κόσμου περιφέρεται ένας ελέφαντας και αυτοί προσποιούνται ότι δεν τον βλέπουν, υποθέτοντας, οι ανόητοι, ότι τα επερχόμενα δεινά θα πλήξουν τους φτωχούς και αδυνάτους μόνον.

Το παρόν βιβλίο είναι η ταπεινή συμβολή μας στην ενημέρωση των πολιτών για τα υπάρχοντα προβλήματα και τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον αν μείνουμε αδρανείς».

Με αυτές τις λέξεις περιγράφουν στο οπισθόφυλλό του, το βιβλίο «Σώζοντας τον πλανήτη» οι συγγραφείς του Θεόδωρος Λιανός και Αναστασία Ψειρίδου.

Εκείνος, Ομότιμος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κι εκείνη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου συνεργάστηκαν για να συγγράψουν ένα βιβλίο επαγρύπνησης της κοινής γνώμης για τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου θα υπάρξει μια online παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου από την Vegan Times η οποία και θα διεξαχθεί μέσω zoom στο διάστημα 18:00 – 19:30.

Το βιβλίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μας προσκαλεί να υιοθετήσουμε μία περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά ως καταναλωτές αλλά και ως πολίτες.

Παρά το σημαντικό επιστημονικό του υπόβαθρο με γλώσσα απλή που πατά πάνω σε στοιχεία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πιθανό αναγνώστη να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος, με το οποίο καταπιάνεται.

Όσοι συντονιστούν διαδικτυακά την Τετάρτη 18 Μαΐου θα μπορέσουν να ακούσουν τις τοποθετήσεις του Ευτύχιου Σαρτζετάκη (Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, του Γιώργου Οικονομίδη, (Καθηγητής - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιστημών), του Κώστα Μπίθα (Καθηγητής Οικονομικής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και της Κωνσταντίνας Κοτταρίδη, (Καθηγήτρια Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας & Βιώσιμης  Ανάπτυξης και του Εργαστηρίου Βιοοικονομίας Κυκλικής Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης)

Την εκδήλωση που θα αναδείξει την πρωτότυπη έρευνα για την κατάσταση του πλανήτη αλλά και τις προτάσεις πολιτικές που μπορούν να βελτιώσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος συντονίζει η Μαίρη Μανωλέλλη από την Vegan Times.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v