Σέξι βιβλία έχεις διαβάσει;

Ο έρωτας, η έλξη, ο πόθος, το πάθος είναι συναισθήματα που έχουν αποτυπωθεί στο χαρτί με εξαιρετική μαεστρία.
Σέξι βιβλία έχεις διαβάσει;
Λογοτεχνικά έργα που εξυμνούν τη σεξουαλική διέγερση, το πάθος, την έλξη, αναπόσπαστες πτυχές της ζωής ενός ανθρώπου είτε καταπιεσμένου, είτε απελευθερωμένου. Ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος έρωτα και πόθο περιμένει να τον ανακαλύψεις δίχως ταμπού και συντηρητικούς δισταγμούς. 

Ο Εραστής της Λαίδη Τσάτερλυ του David H. Lawrence: Μία πλοκή που έχεις ακούσει, αλλά δοσμένη διαφορετικά. Το γνωστό και απαγορευμένο για χρόνια αριστούργημα, αφηγείται την ερωτική ιστορία μεταξύ μιας αριστοκράτισσας, της Κόνι Τσάτερλι, και ενός άνδρα της εργατικής τάξης, του δασοφύλακα Μέλορς. Ίσως σου ακούγεται λίγο τετριμμένη σαν πλοκή, ωστόσο το βιβλίο εξετάζει με τόλμη τη γυναικεία ιδιοσυγκρασία: οι περιγραφές αποτυπώνονται γλαφυρά, ωστόσο τελικά το ζητούμενο είναι η αναζήτηση της πληρότητα,ς η οποία μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσα από την ένωση σώματος και πνεύματος. Ένα βιβλίο ωδή στην ικανοποίηση της σεξουαλικής ολοκλήρωσης.

Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα του Pascal Bruckner: Είναι δυνατόν να αποφύγει κανείς τη μοιραία μονοτονία μιας μακροχρόνιας σχέσης; Αυτό το ερώτημα πραγματεύεται ο συγγραφέας μέσω των ηρώων του, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ένα πλοίο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Ο Φραντς αφηγείται στον συνταξιδιώτη του Ντιντιέ το χρονικό του ακραίου έρωτά του με τη γοητευτική και μυστηριώδη Ρεβέκκα, αφήγηση που δεν θα αφήσει αλώβητη τη σχέση του ακροατή με την Μπεατρίς.

Η Ιστορία της Ο της Πολίν Ρεάζ:  Πολύ πιο πριν από τις Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, πρωτού γραφτεί το βιβλίο και απεικονιστεί στη μεγάλη οθόνη, υπήρχε η σαδομαζοχιστική Ιστορία της Ο. Γραμμένο στη Γαλλία το 1954, το περιεχόμενο του βιβλίου προκάλεσε τέτοιο σάλο ώστε το 1955 ο εκδότης και η μυστηριώδης συγγραφέας κατηγορήθηκαν για ασέβεια και το βιβλίο απαγορεύτηκε. Τελικά όμως έμελλε να σαρώσει λογοτεχνικά βραβεία και συνεχίζει να μετρά επανεκδόσεις. 

Οι έντεκα χιλιάδες βέργες του Guillaume Apollinaire: Θεωρείται ένα από τα κλασικότερα ερωτικά μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί. Πρόκειται για ένα έργο που κυριαρχείται από την αναζήτηση της άγουρης ομορφιάς, μία ωδή στην εφηβεία, τον εξωτισμό, τη διαφορετικότητα των ηδονών και κυρίως την ελπίδα πως οι πιο τρελές φαντασιώσεις, σύντομα θα εκπληρωθούν. Ο Πάμπλο Πικάσο έλεγε για τις "Έντεκα χιλιάδες βέργες": «Είναι το ωραιότερο βιβλίο όλων των εποχών, και, εν πάση περιπτώσει, είναι ένα βιβλίο εκπληκτικά παρανοϊκό, γραμμένο με τρελό κέφι και με απόλυτη ελευθερία της σκέψης που μεταμορφώνει τον Ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο του 1905 σε ένα φοβερό σαδομαζοχιστικό θέατρο». 

Η γυναίκα και το νευρόσπαστο του Πιέρ Λουίς: Η ιστορία πάνω στην οποία βασίστηκε το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου του Λουίς Μπονιουέλ έχει πρωταγωνίστρια την Κοντσίτα Περέθ, μια ανδαλουσιανή τσιγγάνα, από εκείνες με τον ακατανόητο χαρακτήρα που περιδιαβαίνουν τους δρόμους της Σεβίλλης. Η πλοκή εκτυλίσσεται σε μία νουβέλα γεμάτη ερωτισμό, σχέσεις αλληλεξάρτησης, και γενικώς όλα τα σκοτάδια και red flags (που θα λέγαμε σήμερα) που χαρακτηρίζουν τον παθιασμένο έρωτα.

Η Μεσσαλίνα της Γαλλίας, Ανώνυμου: Ξεκινά με την αφήγηση του έκλυτου βίου της αυλής η οποία κορυφώνεται στην εποχή της Γαλλικής Επανάστασης. Τελικά καταλήγει να γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους ύμνους του αχαλίνωτου πάθους. Πρωταγωνίστριες η Μαρία Αντουανέτα και η σύντροφος και αντίζηλός της, δούκισσα ντε Πολινιάκ, χαρακτήρες οι οποίοι τελικά θα μετατραπούν στα πιο επιθυμητά και συνάμα απρόσιτα αντικείμενα του πόθου και πρότυπα ερωτισμού για να κυριαρχήσουν στις φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v