Πού θα βρω φτηνά (ή και δωρεάν) βιβλία;

Θέλεις να διαβάσεις, αλλά το ταμείο είναι μείον; Ερχόμαστε με ιδέες και διευθύνσεις για βιβλία που θα σου κοστίσουν από λίγο έως απολύτως τίποτα.
Πού θα βρω φτηνά (ή και δωρεάν) βιβλία;
της Ηρώς Κουνάδη

Το διάβασμα είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και ως τέτοιο δεν θα έπρεπε να κοστίζει ακριβά. Και η αλήθεια είναι πως, αν ξέρεις πού να ψάξεις, όντως δεν κοστίζει. Σίγουρα, αν θέλεις να αγοράσεις το τελευταίο best seller που τυπώθηκε προχτές, ένα 20άρικο θα το θυσιάσεις, αν όμως κάνεις λίγη υπομονή –και διαβάσεις κάτι άλλο στο μεταξύ– θα ανταμειφθείς με οικονομία απαραίτητη στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Φτηνά βιβλία θα αγοράσεις…

Στην Πολιτεία, που έχει δικαίως κατακτήσει την φήμη του βιβλιοπωλείου με τις καλύτερες προσφορές εν Ελλάδι. Σε αυτήν εδώ την σελίδα του eshop τους, αλλά και στο βιβλιοπωλείο στην Ασκληπιού, θα βρεις βιβλία με έκπτωση που φτάνει ως και 60%. Τζορτζ Όργουελ με 5€ κανείς;

Στην Πρωτοπορία, που έχει και τμήμα μεταχειρισμένων (αλλά σε εξαιρετική κατάσταση) βιβλίων, κάποια από τα οποία έχουν εξαντληθεί στους εκδοτικούς τους οίκους. Ρίξε μια ματιά εδώ για εκπτώσεις έως και 60%, ή πέρνα μια βόλτα από το βιβλιοπωλείο, στην Πλατεία Κάνιγγος.

Στο παλαιοβιβλιοπωλείο Νίκος Χρυσός, που μην το ακούς «παλαιοβιβλιοπωλείο» και σκέφτεσαι δερματόδετες εκδόσεις σε πολυτονικό, μια χαρά έχει και βιβλία της τελευταίας δεκαετίας, από δεύτερο χέρι, σε τιμές που σπάνια ξεπερνούν τα 10€ για την λογοτεχνία. Θα το βρεις Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων, μετά τις 29 Αυγούστου που επιστρέφει από διακοπές. Στο μεταξύ, έχει και eshop

Στο MetaBook που έχει ονλάιν βιβλία από δεύτερο χέρι, σε καταπληκτικές τιμές που κυμαίνονται στα 3€-5€ για την λογοτεχνία. Εδώ θα βρεις και πολλά βιβλία που έχουν εξαντληθεί στα βιβλιοπωλεία, ενώ αν θέλεις μπορείς να πουλήσεις και τα δικά σου παλιά βιβλία.

Στο Παλαιοβιβλιοπωλείο Αθηνά που θα το βρεις στο 38 της Χαριλάου Τρικούπη και στο eshop του εδώ. Έχει και δωρεάν έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 30€.

Στο πειραιώτικο TaBiblia.gr, που έχει μεταχειρισμένα βιβλία στις καλύτερες ίσως τιμές της ελληνικής αγοράς (από 1€). Για όλο τον Αύγουστο, μάλιστα, τρέχει προσφορά για αγορές βιβλίων πάνω από 10€, δώρο άλλο ένα βιβλίο που θα διαλέξεις εσύ. Παραγγελίες γίνονται παραδοσιακά από το τηλέφωνο (6974509262 ή 2104179237) ή συμπληρώνοντας αυτήν εδώ την φόρμα επικοινωνίας

Δωρεάν βιβλία θα βρεις…

Στη βιβλιοθήκη του δήμου σου. Ναι, έχει, σου βάζουμε και στοίχημα, κι ας μην την έχεις ακουστά. Κάνε ένα τηλέφωνο, θα εκπλαγείς.

Στα site που διοργανώνουν ανταλλαγές βιβλίων, φέρνοντας σε επαφή τα μέλη τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δίνεις βιβλίο, παίρνεις βιβλίο, τόσο απλό. Όλες οι διευθύνσεις εδώ

Και τέλος, αν δεν σε πειράζει να διαβάζεις τα βιβλία σου σε ηλεκτρονική μορφή (ναι το ξέρουμε, δεν είναι το ίδιο, αλλά τι είναι μια μικρή θυσία μπροστά στο ανέξοδο διάβασμα;) εδώ σου έχουμε όλες τις διευθύνσεις όπου θα βρεις δωρεάν ebooks στα ελληνικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v