20€ για να αγοράσεις βιβλία δίνει ο ΟΑΕΔ

Επιταγές των 20€ για την αγορά βιβλίων θα μοιράσει ο ΟΑΕΔ σε 180.000 δικαιούχους. Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις, βάλε υπενθύμιση.
20€ για να αγοράσεις βιβλία δίνει ο ΟΑΕΔ
Καλά και τα δωρεάν ebooks και οι βιβλιοθήκες των δήμων μας, δε λέμε, αλλά σαν την αγορά καινούριων βιβλίων δεν έχει. Γι’ αυτό αξίζει τον κόπο να κάνεις μια αίτηση στο πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά βιβλίων (οποιωνδήποτε βιβλίων, πλην σχολικών) του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις ανοίγουν την Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι, και θα γίνονται δεκτές ως την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 23.59. Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι το 2020:

- είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ ή
- έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
- έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
- συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
- συμπληρώνουν τουλάχιστον 4 συνεχείς μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Η επιταγή που θα δοθεί στους δικαιούχους μπορεί να εξαργυρωθεί σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός ή περισσότερων βιβλίων –αν τα βιβλία κοστίζουν παραπάνω από 20€ πληρώνεις μόνο την διαφορά, αν κοστίζουν 20€ ή λιγότερα δεν πληρώνεις τίποτα.

Αιτήσεις την Δευτέρα στις 12.00 εδώ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v