Πού θα βρω δωρεάν βιβλία;

Υπάρχουν αρκετά sites που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν βιβλία, κάθε είδους—και ναι, εννοούμε και στα ελληνικά.
Πού θα βρω δωρεάν βιβλία;

Και ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να διαβάζει περισσότερα βιβλία; Βέβαια, για πολλούς από εμάς δεν το επιτρέπει η τσέπη μας, και οι επιλογές μας για φτηνότερα ή μεταχειρισμένα βιβλία δεν είναι πάντα πολλές – ειδικά εκτός Αθηνών. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν σελίδες που μπορείς να βρεις τεράστιο αριθμό βιβλίων για να διαβάσεις online, εντελώς δωρεάν.

Ebooks4greeks
Μια πολύ μεγάλη πλατφόρμα, με ειδίκευση στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά βιβλία, αλλά και με λογοτεχνικούς τίτλους, όπως και θεατρικά.

24γράμματα
Μία ψηφιακή βιβλιοθήκη ανοιχτής πρόσβασης, με μεγάλη ποσότητα λογοτεχνικών, βιβλίων για νέους, αλλά και βιβλίων Ιστορίας, Ψυχολογίας και πολλών, πολλών ακόμα επιστημών. Επιπλέον, υπάρχουν σπάνια ή παλαιά (άνω των 70 ετών) βιβλία, σκαναρισμένα και διατηρημένα για πάντα.

Ανέμη
Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Ανέμη ιδρύθηκε το 2006 από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, και δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων βιβλίων.

Free-ebooks
Με περισσότερα από 800 επιστημονικά βιβλία, 750 παιδικά αλλά και πολλά λογοτεχνικά, το free-ebooks σίγουρα αξίζει την προσοχή σου.

Project Gutenberg
Τεράστιος αριθμός βιβλίων, σε δεκάδες γλώσσες, βρίσκεται σε αυτό το site. Οι επιλογές στα ελληνικά είναι πάρα πολλές, και καλύπτουν από λογοτεχνία (κλασική και σύγχρονη) μέχρι αρχαία ελληνική γραμματεία. Για την ακρίβεια, αν ψάχνεις αρχαία ελληνική γραμματεία, αυτό είναι το site για εσένα.

EasyWriter
Η EasyWriter είναι μια πλατφόρμα αυτοέκδοσης για νέους Έλληνες συγγραφείς—και μάλιστα πολύ, πολύ τίμια, μιας και προσφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων στον συγγραφέα. Πολλά από τα e-books τους (πάνω από 300 βιβλία) διατίθενται και δωρεάν.

Στο site της Εθνικής Βιβλιοθήκης
Περισσότεροι από 2.500 τίτλοι, από ελληνική και ξένη (μεταφρασμένη) λογοτεχνία, μέχρι Ιστορία, επιστημονικά συγγράμματα, γλωσσολογία και τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζεται για να τα έχετε όλα αυτά με ένα κλικ είναι μια εγγραφή στο site με τους κωδικούς του Taxis Net. Για να εγγραφείτε, κλικ εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v