Χορηγικά εύσημα από Eurobank σε αριστούχους ΑΣΚΤ

Τους φετινούς αριστούχους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών βράβευσε τη Δευτέρα το Private Banking της EFG Eurobank, στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος ”Η Μεγάλη στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών”.

Το Private Banking της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Η Μεγάλη στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών” που εγκαινίασε το 2004, βράβευσε το βράδυ της Δευτέρας στην καινούργια αίθουσα του ”Ελληνικού Κόσμου” τους έξι πρώτους αριστούχους (ισοβαθμίσαντες) αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Με την υποστήριξη του Private Banking της Eurobank διοργανώνεται ταυτόχρονα έκθεση όπου οι βραβευμένοι καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους και θα έλθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό. Στόχος του προγράμματος, το οποίο εξελίσσεται σε έναν επιτυχή θεσμό, είναι να αναδείξει με συνέπεια και συνέχεια το έργο νέων ταλαντούχων δημιουργών και να τους στηρίξει στο ξεκίνημα της καλλιτεχνικής πορείας τους.

Η απονομή των βραβείων στους νέους δημιουργούς έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank κ. Νικόλαο Νανόπουλο, τον γενικό διευθυντή του ομίλου Λάτση κ. Ευάγγελο Χρόνη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Ν. Καραμούζη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρύτανης της ΑΣΚΤ κ. Χρόνης Μπότσογλου, με την άριστη συνεργασία του οποίου υλοποιήθηκε και προετοιμάστηκε η πρωτοβουλία αυτή, ενώ αναφορά στο έργο των νέων αυτών καλλιτεχνών έκανε η ιστορικός τέχνης δρ Νέλλη Μισιρλή, η οποία επιμελήθηκε και την έκθεση.

Οι έξι βραβευθέντες είναι οι: Ανδρεάδης Δημήτριος, Ντατσούλη Βαρβάρα, Πέρρος Βασίλειος, Σεπετζόγλου Νικόλαος, Σταυροπούλου Σταυρούλα, Τζημούλης Κωνσταντίνος.

Σε αυτή καθεαυτή την έκθεση με διαφορά ξεχωρίζουν οι εγκαταστάσεις των Ανδρεάδη και Σεπετζόγλου, που δεν συγκρατούν την (εικαστικά) τολμηρή τους ”γραφή” και δίνουν στην έκθεση φρεσκάδα. Θετική η παρουσία των υποσχόμενων Τζημούλη και Πέρρου, αλλά και της Ντατσούλη.

Η έκθεση η οποία φιλοξενείται στο κτίριο Ι στον ”Ελληνικό Κόσμο” (Πειραιώς 254) θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 27/3/2006 έως την Κυριακή 16/4/2006.

Δ. Γλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v