”Δια-ροές”... τέχνης σε σταθμούς του μετρό

Video art, προβολές ταινιών, χορός, θέατρο δρόμου, αλλά και αρκετές διασημότητες του καλλιτεχνικού χώρου περιλαμβάνει το φετινό φεστιβάλ Δια-ροές που διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, το χοροθέατρο ΡΟΕΣ. Φέτος, στους... σταθμούς του μετρό!

Οσα θα δείτε τις επόμενες ημέρες σε τρεις σταθμούς μετρό, ίσως σας εκπλήξουν. Αν αναρωτηθείτε γιατί νέοι καλλιτέχνες τραγουδούν, υποκρίνονται, χορεύουν και προβάλλουν ταινίες και video art, η απάντηση είναι... φεστιβάλ Δια-ροές.

Έντεκα χρόνια μετά το πρώτο φεστιβάλ, οι Δια-ροές αποτελούν πλέον θεσμό, και η συμμετοχή νέων καλλιτεχνικών ομάδων είναι αθρόα.

Φέτος, το 9ο Φεστιβάλ Δια-ροές διοργανώνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Κατά κύριο λόγο στο Σταθμό του Συντάγματος, αλλά και στους σταθμούς Αγίου Αντωνίου και Χαλανδρίου, με σύντομες παραστάσεις χορού, θεάτρου, video, ακροβατικών, που η καθεμιά τους δεν θα ξεπερνά τα δέκα λεπτά, θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε ακόμη και μόνο ένα… ”σφηνάκι” τέχνης αν ο χρόνος σας δεν επιτρέπει τίποτε παραπάνω.

Πέρα από τα νέα παιδιά και τις πειραματικές και φιλόδοξες δουλειές, από τις Δια-ροές δεν πρόκειται να λείψουν και τα πιο ”λαμπερά” ονόματα: Διονύσης Σαββόπουλος, Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου (20/2), Γιώργος Ανδρέου και Xρήστος Θηβαίος (21/2), Ορφέας Περίδης (22/1), Σταύρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου (23/2), Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης και Μόρφω Τσαϊρέλη (24/2), Κίτρινα Ποδήλατα (25/2) και Μελίνα Τανάγρη με Μάριο Στρόφαλη (26/2).

Οι ώρες των παραστάσεων θα είναι καθημερινά από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, ενώ οι εμφανίσεις των guests θα ξεκινούν στις 8.00 μ.μ. επίσης.

Το Σαββατοκύριακο, μαριονέτες, ζογκλέρ και θεατρικά δρώμενα θα ξεκινήσουν από το πρωί και στους τρεις σταθμούς, ενώ οι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας και οι προβολές video θα είναι στη διάθεση του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια των Δια-ροών και στους τρεις σταθμούς.

* Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα των Δια-ροών στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v