ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία την Κυριακή

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος αυτή την Κυριακή σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του δημοσίου, αφορμή για ωραιότατες κυριακάτικες βόλτες στην Αθήνα.

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία την Κυριακή

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος αυτή την Κυριακή 6 Μαρτίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που ανήκουν στο δημόσιο.

Η ημέρα συμπίπτει με την ημέρα μνήμης της Μελίνας Μερκούρη, πού έφυγε από τη ζωή στις 6 Μαρτίου του 1994, και προς τιμήν της τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Ούτως ή άλλως όμως, πρόκειται για την πρώτη Κυριακή του μήνα, που τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι ανοιχτοί για το κοινό χωρίς αντίτιμο. Πρόκειται ωστόσο για την τελευταία… πρώτη Κυριακή του μήνα, για αυτή τη χρονιά, αφού σύμφωνα με τον νόμο, η ελεύθερη είσοδος ισχύει για τις πρώτες Κυριακές κάθε μήνα για την περίοδο από τον Νοέμβριο ως και τον Μάρτιο.

Επομένως, είναι η τελευταία μας κυριακάτικη ευκαιρία για τη φετινή σεζόν να επισκεφθούμε δωρεάν κάποιο από τα σπουδαία μουσεία ή τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους ανά την ελληνική επικράτεια.

Τα επόμενα δωρεάν πολιτισμικά ραντεβού είναι στις 18 Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων) και 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων).

Δείτε εδώ και εδώ μερικές εξαιρετικές προτάσεις για κυριακάτικες βόλτες στα μουσεία της Αθήνας – σημειώστε πως το Μουσείο της Ακρόπολης δεν εμπίπτει στην κατηγορία των δημόσιων μουσείων με δωρεάν είσοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Αν επιμένεις να λες ότι τα πράγματα θα πάνε άσχημα, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να γίνεις προφήτης."

Isaac Bashevis Singer, 1902-1991, Αμερικανοπολωνοεβραίος συγγραφέας

  • 1896 - Κηρύσσεται η έναρξη των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα 
    1917 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Γερμανία;.
    1957 - Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ιδρύει την Ολυμπιακή Αεροπορία.

© 2002-2020 MEDIA2DAY