ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα: Καρτ ποστάλ από τον Κορυδαλλό

Το ΕΜΣΤ στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα» οργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους κρατούμενους μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα: Καρτ ποστάλ από τον Κορυδαλλό

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος "ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα" σχεδίασε και οργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Αποστολέας: 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού».

Συμμετείχαν περίπου 30 κρατούμενοι μαθητές οι οποίοι μέσω της σύγχρονης τέχνης προσέγγισαν σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα όπως η μετανάστευση, η βία, ο εγκλεισμός, οι διακρίσεις αλλά και έντονα υπαρξιακές αναζητήσεις όπως η αλληλεγγύη, η συνύπαρξη, η θρησκεία και η ελευθερία. Είχαν την ευκαιρία στο στερητικό περιβάλλον της καθημερινότητάς τους και καλλιεργώντας τη μεταξύ τους συνεργασία, να δεχθούν διαφορετικά ερεθίσματα και να εξωτερικεύσουν τις δικές τους αγωνίες και συναισθήματα.

Τις επόμενες ημέρες το ΕΜΣΤ θα γίνει ο παραλήπτης των έργων που φιλοτέχνησαν οι μαθητές με τη μορφή των καρτ-ποστάλ. Θα τις ταχυδρομήσουν στο Μουσείο ώστε να μεταφερθεί στην εκτός φυλακής κοινωνία η δική τους φωνή.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

To site του ΕΜΣΤ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το πρόβλημα είναι ότι το σεξ είναι μια δύναμη της φύσης, ενώ η λογική δεν είναι."

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1687 - Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούσαν την Ακρόπολη.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2