ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η "Art Athina 2012" που... δεν έγινε

Για πρώτη φορά φέτος, η "Art Athina" θα είναι απούσα. Όμως δίνει δυναμικό ραντεβού για του χρόνου και συγκεκριμένα την περίοδο 16 με 17 Μαΐου 2013. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες της (αναμενόμενης;) "απουσίας". 

Η

του Γιάννη Ασδραχά

“Art Athina 2012” δεν υπήρξε.
Όμως αυτή η χρονιά θα είναι η μοναδική απούσα από την διοργάνωση που ανελλιπώς δίνει το παλμό της σύγχρονης τέχνης επί ελληνικού εδάφους από το 1993. Σήμερα ανακοινώθηκε πως η διεθνής συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης επανέρχεται δυναμικά το 2013 με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Σε μια εποχή που η χώρα πλήττεται σημαντικά, σε μια στιγμή ιστορική, αυτό που προέχει είναι να λειτουργήσει ακόμα πιο δυναμικά ο πολιτιστικός μηχανισμός. Η ανάγκη για συλλογική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον επιτακτική, ώστε με τη σύμπραξη όλων των πολιτιστικών φορέων, να προαχθεί ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός» σημειώνεται με αφορμή την επαναδραστηριοποίηση της εικαστικής συνάντησης.
 
Η 18η “Art-Athina” προγραμματίζεται για 16-19 Μαΐου 2013 και επισημοποιήθηκε ύστερα από τη συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου της Αθήνας και των κύριων Μουσείων της χώρας, την προηγούμενη Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, με στόχο συζητηθούν ενδεχόμενες συνεργασίες για τη διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής της τέχνης στην Αθήνα, το Μάιο 2013.

Το παρόν σε αυτή τη συνάντηση έδωσε ο σκληρός πυρήνας της “Art Athina” η Γιάννα Γραμματοπούλου (Πρόεδρος ΔΣ ΠΣΑΤ), ο Αρσέν Καλφαγιάν (Γραμματέας ΔΣ ΠΣΑΤ) και ο Αλέξης Κανιάρης (εκπρόσωπος διοργανώτριας εταιρείας της Art-Athina). Όπως σημειώνεται με δεδομένη τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της Art-Athina, αλλά και λόγω της ευτυχούς σύμπτωσης με τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την 18η Μαΐου, οι παρευρισκόμενοι φορείς αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την πρόταση για συνεργασία και παράλληλη προβολή.

Η Art-Athina είναι μια από παλαιότερες art fair της Ευρώπης. Θεσμοθετήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1993. Από γεννήσεως του θεσμού, στόχοι ήταν η προώθηση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και η προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού διεθνώς, η ανάπτυξη καναλιών επικοινωνίας και συνεργασίας της εγχώριας εικαστικής σκηνής με την παγκόσμια, η τόνωση της τοπικής αγοράς καθώς και η συμμετοχή του ευρύτερου κοινού, φιλότεχνου και μη, στο διεθνές εικαστικό γίγνεσθαι.

Η Art-Athina αποτελεί σημαντικό ετήσιο εικαστικό γεγονός της χώρας: Με τη συμμετοχή περίπου 60 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 500 καλλιτεχνών αλλά και πολιτιστικών φορέων, η τελευταία διοργάνωση προσέλκυσε πάνω από 18.000 επισκέπτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2