Χωρο-αφηγήματα: Η Βάννα Λαγοπούλου στην γκαλερί Myrό

Η γκαλερί Myrό εγκαινιάζει μια σειρά αυτόνομων εκθέσεων καλλιτεχνών στην «Myrό Vitrina», με την παρουσίαση του project της Βάννας Λαγοπούλου «χωρο-αφηγήματα», που αποτυπώνει το παιχνίδι του χρόνου και του χώρου μέσα από το εικαστικό μάτι της καλλιτέχνιδος. 
Η γκαλερί Myrό της Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει μια σειρά αυτόνομων εκθέσεων καλλιτεχνών, παρουσίαζοντας το project της Βάννας Λαγοπούλου "χωρο-αφηγήματα", στον ισόγειο χώρο της "Myrό Vitrina". Το project είναι περιορισμένης διάρκειας και θα διαρκέσει 5 – 12 Απριλίου. 

Μέχρι και τον Ιούνιο 2012 στον συγκεκριμένο χώρο θα προβληθούν έργα, εγκαταστάσεις κλπ. πλήθους καλλιτεχνών, με εκθέσεις μικρής χρονικής διάρκειας, στο πλαίσιο πρωτότυπου project που πρότεινε στην γκαλερί ο γλύπτης Θανάσης Πάλλας. 

Η καλλιτέχνης σημειώνει για το έργο της:

“Στόχος του χορευτή δεν είναι να εκτελέσει μια συγκεκριμένη κίνηση σε δεδομένο χώρο. Όπως και στόχος του οργανοπαίκτη δεν είναι να οδηγήσει τη σύνθεση στο τέλος της σε προκαθορισμένο χρόνο. Είναι κι οι δυό τους ένοικοι του εκάστοτε εδώ και τώρα και με ζητούμενο κοινό αυτή την ίδια τη διαδρομή. Τα χωρο-αφηγήματα αποτελούν οδόσημα του προσωπικού μου ταξιδιού μέσα στο χρόνο, μα και σελιδοδείκτες του αδιάκοπου επαναπροσδιορισμού του προσωπικού μου χώρου”.

Η καλλιτέχνης

Η Βάννα Λαγοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή. Παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου, Βυζαντινή αγιογραφία και την Ρωσική τεχνική της εικόνας, εργάστηκε σαν αγιογράφος σε φορητές εικόνες, τοιχογραφίες αλλά και μικρογραφίες, κυρίως βυζαντινές και ισλαμικές, άλλοτε αντιγράφοντας παλιά χειρόγραφα και άλλοτε σε πρότυπες συνθέσεις. 

Παράλληλα, έχει πορεία στον χώρο των γραφικών τεχνών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ψηφιακής τυπογραφίας, ενώ συνεργάστηκε επί χρόνια με διάφορους εκδοτικούς οίκους αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική γραφή (lettering) σε πολλά βιβλία και comics. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις με βυζαντινές μικρογραφίες και Φαγιούμ. Ασχολείται και με την κεραμική, ένα νέο πεδίο διερεύνησης για την εικαστικό τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, ασχολείται με τη μουσική και συγκεκριμένα τα κρουστά (frame drums) με πλήθος συνεργασιών και παραστάσεων. Διδάσκει κρουστά και ρυθμική αγωγή από το 1995.

Info:
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Απριλίου
Διάρκεια έκθεσης: 5-12 Aπριλίου
ΤΟΠΟΣ: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Επικοινωνία: 2310-269187
ΩΡΕΣ.ΜΕΡΕΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17 .00 - 21.00 / Τετάρτη 11.00 – 16.00 / Σάββατο 11.00 – 15.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v