Έκθεση συνεργατών της γκαλερί Myrό

Νέα σεζόν για την γκαλερί Myrό στην Θεσσαλόνικη με τα καλύτερα έργα των μόνιμων συνεργατών της, και όχι μόνο. Γνωρίστε τα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και... αφεθείτε στη μαγεία τους.
Έκθεση συνεργατών της γκαλερί Myrό
H γκαλερί Myrό εγκαινιάζει τη νέα περίοδο της λειτουργίας της με μια έκθεση παρουσίασης έργων των μόνιμων συνεργατών της, καθώς και επιλεγμένων έργων άλλων δημιουργών που έχουν επιλέξει οι μόνιμοι συνεργάτες της. Στην έκθεση -μεταξύ άλλων- συμμετέχουν με έργα τους οι Νίκος Βαβάτσης, Παντούλα Γεωργαντζά, Βάσια Κατσαρέλα, Κική Κολυμπάρη, Καίτη Λιαλιαμπίδου, Μαρία Λαδόμματου, Philippe Laferriere, Χριστίνα Μήχου, Παναγιώτης Μπερεδήμας, Ειρήνη Μωυσίδου, Θανάσης Πάλλας, Λάζαρος Πάντος, Κώστας Παπαργύρης, Ορφέας Παυλίδης, Μαρίνα Προβατίδου, SER, Μιχάλης Τσακουντής, κ.α.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα τη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 20.00, αν και η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τη 1η Σεπτεμβρίου.

Η γκαλερί Myrό βρίσκεται Νικηφόρου Φωκά 8, στη περιοχή του Λευκού Πύργου στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, και θα λειτουργεί 1 – 30 Σεπτεμβρίου, κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Κυριακής, και συγκεκριμένα Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, Τετάρτη και Σάββατο 11.00 – 16.00.

Η συγκεκριμένη έκθεση δεν κλείνεται στα στενά πλαίσια μιας εννοιολόγησης, δεν προβάλλει ένα ομοιογενές ύφος, ή δεν επικεντρώνεται σε μία τεχνική, αλλά αναδεικνύει μέσα από μια ποικιλία προσεγγίσεων την εικαστικότητα που μπορεί να έχει κάθε δημιουργία, προβάλλοντας τους συνεργάτες της γκαλερί και το πολυσχιδές έργου τους.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της γκαλερί θα ενθαρρυνθεί η ζύμωση και θα ευνοηθεί η δημιουργία μαζί με όσους απαντήσουν θετικά στη πρόσκληση / πρόκληση να καταθέσουν τις ιδέες και τη δουλειά τους. Ο χώρος δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισής του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της ελληνική καλλιτεχνικής ταυτότητας στη σύγχρονη εποχή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της γκαλερί που βρίσκεται στη διεύθυνση www.myro.gr.

Σχετικά με τον χώρο Τέχνης Myro
O χώρος Τέχνης Myrό ξεκίνησε τη λειτουργία του την Ανοιξη του 2010, δίνοντας ένα ξεχωριστό στίγμα στα καλλιτεχνικά πράγματα της Θεσσαλονίκης μέσα από το project “Container” που σηματοδότησε τη πρώτη περίοδο του χώρου, δημιούργησε συνέργειες και έφερε κοντά τους ανθρώπους που μαζί με τον ιδιοκτήτη του χώρου κ. Σταύρο Μυρωνίδη αποφάσισαν να συμβάλλουν στην ανανέωση της σκηνής των Τεχνών στη πόλη κατά τη νέα περίοδο λειτουργίας της που εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο του 2011.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v