Ένα 4χρονο κορίτσι είναι (;) ο νέος Πικάσο

Ως τον νέο Πικάσο χαρακτηρίζουν πολλοί την Aelita Andre, ένα κορίτσι από την Αυστραλία που είναι μόλις 4 ετών. Η Aelita, κόρη καλλιτεχνών, ξεκίνησε να ζωγραφίζει από τον πρώτο χρόνο της ζωής της και μετρά ήδη τέσσερις ατομικές εκθέσεις σε Αυστραλία, Κίνα και Η.Π.Α.
Ως τον νέο Πικάσο χαρακτηρίζουν πολλοί την Aelita Andre, ένα κορίτσι από την Αυστραλία που σε ηλικία 4 ετών, διαπρέπει στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και σουρεαλισμό. Η εξαιρετικά ταλαντούχα Aelita ξεκίνησε να ζωγραφίζει από τον πρώτο χρόνο της ζωής της και μετρά ήδη τέσσερις ατομικές εκθέσεις σε Αυστραλία, Κίνα και Η.Π.Α.

To προηγούμενο σαββατοκύριακο, η λιλιπούτεια καλλιτέχνιδα εγκαινίασε σε γκαλερί του Μανχάταν την τελευταία της έκθεση με τον τίτλο «The Prodigy Of Color». Οι φιλότεχνοι της Νέας Υόρκης έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά τους ασυνήθιστους πίνακές της. Χρησιμοποιώντας τόσο την μπογιά όσο και ετερόκλητα αντικείμενα, η Aelita απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για τα έργα της. «Δεν είναι μόνο η χρωματική σύνθεση και η υφή που εντυπωσίασαν τους αγοραστές και τους διευθυντές της γκαλερί, αλλά η συνέπειά της ως καλλιτέχνιδα», σχολίασε η Angela Di Bello, διευθύντρια της Agora Gallery που φιλοξενεί την έκθεση. «Αν κοιτάξετε τους πίνακές της, θα δείτε ότι είναι ισορροπημένοι. Είναι πολύ, πολύ συνεπής στη δουλειά της, επομένως έχει ήδη αναπτύξει το προσωπικό της ύφος».

Δείτε το photo gallery με πρόσφατα αλλά και παλιότερα έργα της Aelita Andre.

Η Aelita πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση, το 2009, στην γκαλερί BSG της Μελβούρνης, παρουσιάζοντας πίνακες που είχε ζωγραφίσει όταν ήταν μόλις 1 έτους. Το ώριμο καλλιτεχνικό ύφος της δουλειάς της προσέλκυσε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των φιλότεχνων αλλά και των media διεθνώς. Στα 2 χρόνια της, προσκλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ για μία ακόμη έκθεση, ενώ ζωγράφισε live για πάνω από μία ώρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών και των δημοσιογράφων. Συνολικά, η Aelita έχει ζωγραφίσει περισσότερους από 200 πίνακες.

Δείτε video με τη μικρή καλλιτέχνιδα επί το έργον

Ως κόρη δύο καλλιτεχνών, πιθανόν το έμφυτο ταλέντο της να οφείλεται στα γονίδιά της. Όπως και να ‘χει, και οι δύο γονείς της πιστεύουν ότι η τέχνη της διαθέτει… αθωότητα. Γράφουν χαρακτηριστικά στο site της κόρης τους: «Η Aelita ζωγραφίζει με “αθώα” ματιά. Οι πίνακές της είναι ένα παράθυρο στη πρωταρχική και υποσυνείδητη δημιουργική διαδικασία – ένα πεδίο που εξερεύνησαν οι Freud και Jung. Ο Salvador Dali και ο Pablo Picasso ανύψωσαν την αυθόρμητη και τυχαία ζωγραφική ως την υπέρτατη δημιουργική διαδικασία επιτρέποντάς μας να διεισδύσουμε στις λειτουργίες του εγκεφάλου».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v