ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η Οικία Κατακουζηνού ανοίγει τις πόρτες στην τέχνη

Με αφορμή την νέα έκδοση του βιβλίου «Άγγελος Κατακουζηνός, ο Βαλής μου», η Οικία Κατακουζηνού υποδέχεται το κοινό και εκθέτει σπάνια έργα ζωγραφικής και συλλεκτικό αρχειακό υλικό της πνευματικής ζωής της Ελλάδας.

Η Οικία Κατακουζηνού ανοίγει τις πόρτες στην τέχνη

Το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί το κοινό στην έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του διακεκριμένου νευρολόγου-ψυχίατρου Άγγελου Κατακουζηνού. Η έκθεση «Άγγελος Κατακουζηνός, ο Βαλής μου» διοργανώνεται με αφορμή την νέα έκδοση του ομότιτλου βιβλίου της Λητώς Κατακουζηνού, από τη Μικρή Άρκτο.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, φωτογραφίες της ανακαινισμένης Οικίας Κατακουζηνού, υπομνηματισμό και σημειώσεις που τεκμηριώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα κείμενα της Λητώς Κατακουζηνού.

Η έκθεση πραγματοποιείται στην Οικία Κατακουζηνού (Αμαλίας 4, Σύνταγμα, 5ος ορ.) από τις 17 έως τις 30 Μαρτίου, και παρουσιάζει για πρώτη φορά τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος (Picasso, Chagall, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Βασιλείου, Γουναρόπουλος κ.α.), σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό σχετικό με την εποχή της περίφημης γενιάς του ‘30.

Επίσης παρουσιάζονται για πρώτη φορά ανέκδοτα ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα της εποχής του ‘50 και του ‘60, όπως τα εγκαίνια του Μουσείου Θεόφιλου στην Βαρειά Μυτιλήνης, οι εκδηλώσεις - αφιερώματα στους Γιώργο Σεφέρη, Albert Camus, Σπύρο Βασιλείου κ.α., που οργάνωσε ο Άγγελος Κατακουζηνός. Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης θα οργανωθούν παράλληλα μουσικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις.

Οικία Κατακουζηνού (Αμαλίας 4, Σύνταγμα, 5ος ορ.), τηλ: 210 7610616/617
Διάρκεια έκθεσης: 17-30 Μαρτίου 2011
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 4.00 - 7.30 μ.μ., Σάββατο - Κυριακή: 12.00 - 4.00 μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ο πιο σίγουρος τρόπος να τελειώσεις έναν πόλεμο είναι να ηττηθείς."

Τζωρτζ Όργουελ, Βρετανός συγγραφέας

  • 1885 – Πραγματοποιείται η πρώτη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην Αϊόβα των ΗΠΑ.
    1892 – Γενιέται ο συγγραφέας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν.
    1911 – Πεθαίνει ο Έλληνας λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
    1958 – Καταπέφτει στη Γη μετά την ολοκλήρωση της τροχιάς του το σοβιετικό διαστημόπλοιο Σπούτνικ 1.
    1974 – Ο 37ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, αρνείται να παραδώσει υλικό που ζητήθηκε με κλήτευση από την επιτροπή της Γερουσίας για το σκάνδαλο Watergate.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v