ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Athens Fine Arts Festival: Νέο αίμα στις τέχνες της πόλης

Με στόχο την προβολή και υποστήριξη των νέων καλλιτεχνών, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος, το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας προτείνει καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις για όλο τον Ιούνιο.

Το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας, Athens Fine Arts Festival, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας τον μήνα Ιούνιο του 2009, τις Δεύτερες "Αντιπαραθέσεις".

Συγκεκριμένα, στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, (πλατεία Κολωνακίου 2, τέταρτος όροφος, τηλ. 210 3606231) την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009 και ώρα 8.30μμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μεγάλης ομαδικής έκθεσης, με τίτλο "Αντιπαραθέσεις στη σύγχρονη Ελληνική τέχνη".

Πρόκειται για μία μεγάλη ομαδική έκθεση, κυρίως ζωγραφικής, η οποία διοργανώθηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών, ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό της πόλης.

Το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη των λαών, και διοργανώνεται σε συνεργασία με αίθουσες τέχνης και γκαλερί των Αθηνών καθώς και με κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, με σκοπό την προβολή και την υποστήριξη των νέων κυρίως καλλιτεχνών.

Το φεστιβάλ μέσα από μία σειρά καλλιτεχνικών δράσεων, προσφέρει μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το κοινό, προωθώντας ταυτόχρονα το σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον και κυρίως το σεβασμό στο συνάνθρωπο.

Δύο καλλιτεχνικές εκθέσεις, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ ωθούν τους δημιουργούς να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, η μεν πρώτη υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της διάσωσης του πράσινου, η δε δεύτερη υπέρ της προστασίας του νερού, του πολύτιμου και ζωοδόχου αυτού αγαθού.

Παράλληλα με τις δύο αυτές αξιόλογες καλλιτεχνικές δράσεις, το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας συγκεντρώνει και ομαδοποιεί τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες, που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας σε μία μεγάλη ομαδική έκθεση με τίτλο “Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό - Νέοι δημιουργοί", αντιπροσωπευτική δουλειά τους στην αίθουσα εκθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεντρώνει επίσης τους δημιουργούς που εμπνέονται από την ελληνική αρχαιότητα και παρουσιάζει θεματικές εκθέσεις, με σημείο αναφοράς το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες, ενώ η έκθεση "Οlympic Flame", διοργανώνεται την περίοδο της αφής της ολυμπιακής φλόγας.

Οι δεύτερες εικαστικές "Αντιπαραθέσεις" αλλάζουν ύφος και πραγματοποιούνται σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο, εστιάζοντας κυρίως στους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Την βραδιά των εγκαινίων η ηθοποιός Βαρβάρα Κυρίτση θα απαγγείλει ποιήματα από την ποιητική συλλογή "Εικόνες ζωής" της Χλόης Ν. Αμαράντου ενώ η υψίφωνος Δώρα Ρούσση θα ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση της Εύας Σολδάτου, από την ποιητική συλλογή ¨Νυκτερινές μπαλάντες".

Οι καλλιτεχνικές δράσεις του φεστιβάλ δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η είσοδος στους χώρους διεξαγωγής τους είναι ελεύθερη στο κοινό.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες:
Φαίη Αλτηπαρμάκη, Χλόη Ν. Αμαράντου, Αιμιλία Αργυρίου, Αγγελική Βαϊανού, Ελευθερία Βέργου, Αθανασία Γιαξίδου, Γκαμπριέλ Βαλεντίν Γκράμα, Ζωή Γκαϊδατζή, Τζούλια Γκερρέρο, Δήμητρα Γκουτζιώτου, Βίκυ Δελλαπόρτα, Γιάννης Δενδρινός, Εύα Διβάρη, Ειρήνη Ευθυμάκη, Βασιλική Κάππα, Νίκος Λαμπρινός, Μάρκος Παπουτσάκης, Σύλβια Πετσούρα, Μιχαήλ Ρωμανός, Εύα Σολδάτου, Ειρήνη Σπυριδάκη, Μιχάλης & Γιάννης Σχίζας, Νικόλαος Ταμουτσέλης, Σάντρα Φουρλή, Μαριλένα Χρόνη.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός
Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 14 Ιουνίου 2009, ώρες 6-11μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2