Art Athina 2009: Σύγχρονη Τέχνη στο Φάληρο

Η καταξιωμένη ετήσια Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει και φέτος τις πόρτες τις στο κοινό, αυτήν την φορά σε καινούργιο χώρο. Δεκάδες γκαλερί από όλον τον κόσμο, παράλληλες εκδηλώσεις και εκθέσεις θα κρατήσουν το ενδιαφέρον μας από τις 21 έως και τις 24 Μαΐου.
Art Athina 2009: Σύγχρονη Τέχνη στο Φάληρο
Η Art Athina οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1993  και προσελκύει πάνω από 10.000 επισκέπτες ετησίως. Χρόνο με το χρόνο αποκτά όλο και περισσότερους πιστούς οπαδούς –διάσημους καλλιτέχνες, εξέχοντες τεχνοκριτικούς, μεγάλους συλλέκτες και φανατικούς φιλότεχνους– που καταφθάνουν από παντού και μεταμορφώνουν για λίγες μέρες την Αθήνα σε μια παλλόμενη από δυναμισμό καλλιτεχνική σκηνή. Η έκθεση αποτελεί, άλλωστε, το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα.

Η 15η Art Athina θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 24 Μαΐου 2009 στο Κλειστό Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα, στο Φαληρικό Δέλτα. Ο νέος χώρος προσφέρει πληθώρα εκθεσιακών δυνατοτήτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, άνετο δωρεάν parking και εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα συμμετάσχουν πάνω από 60 γκαλερί από την Ελλάδα, την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και την Κύπρο, οι οποίες θα παρουσιάσουν έργα περισσότερων από 300 καλλιτεχνών.

Θα συμπεριλαμβάνει παράλληλες δράσεις –εκθέσεις, ομιλίες, περφόρμανς, κτλ.– μέσα στον εκθεσιακό χώρο, που θα παρουσιάζουν και θα σχολιάζουν τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Στο πλαίσιο της Art Athina θα ενταχθούν και εκθέσεις άλλων φορέων, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός «ιστού τέχνης» που θα αγκαλιάσει την πόλη και θα προβάλλει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που συμπίπτουν επί τούτου χρονικά με τη φετινή διοργάνωση.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η δημιουργία μιας Διεθνούς Τιμητικής Επιτροπής με μέλη εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς εικαστικής σκηνής και με στόχο την ανάδειξη και προβολή της ART-ATHINA διεθνώς. Η φετινή επιτροπή αποτελείται από τους: Paolo Colombo (Art Advisor, Istanbul Modern), Wilfried Cooreman (Συλλέκτης, Βέλγιο), Agnes Fierobe (Διευθύντρια της Marian Goodman Gallery, Παρίσι), Enrique Juncosa (Διευθυντής του Irish Museum of Modern Art, Δουβλίνο), Mercedes Vilardell (Συλλέκτρια, Ισπανία).

Από φέτος θα ξεκινήσει και ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας με τις αντίστοιχες εκθέσεις του Ρότερνταμ (Art Rotterdam) και του Ντουμπάι (Art Dubai) που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός δικτύου που θα ενδυναμώσει το διάλογο γύρω από τα ζητήματα της τέχνης, την ανταλλαγή ιδεών αλλά και τις πωλήσεις, μέσα από ένα πρόγραμμα αμοιβαίας φιλοξενίας ανθρώπων της τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γκαλερί, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Art Athina.

21 – 24 Μαΐου 2009
Κλειστό Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα
Μωραϊτίνη 2, Π. Φάληρο 175 61
Ώρες λειτουργίας:
Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Μαΐου, 8 μ.μ. (είσοδος μόνο με προσκλήσεις)
Παρασκευή-Κυριακή: 12-9 μ.μ.

Εισιτήριο:
Γενική είσοδος: 10,00 €
Μειωμένο: 5,00 € (για μαθητές, φοιτητές και μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v