Τα τραγούδια του καφέ

Η Αγάπη θυμάται τρεις πολύ γλυκές συνταγές που αξιοποιούν τον καφέ. Αυτόν τον πολύ καλό μας φίλο, που δεν πίνεται μόνο τελικά…
Τα τραγούδια του καφέ

της Αγάπης Μαργετίδη

Ασθμαίνουσα όπως είμαι μεταξύ δύο ταξιδιών, δεν τήρησα την υπόσχεσή μου για πανηγυρικό εορτασμό της ημέρας του καφέ που μόλις πέρασε, την 1η Οκτωβρίου. Δεν είναι μόνο που δεν ετοίμασα κάτι καινούργιο, δεν βρήκα καν το εκπληκτικό τραγούδι που έχει καρφωθεί στη μνήμη μου ως ένα από τα πιο εκπληκτικά τραγούδια που έχουν ποτέ γραφτεί για τον καφέ. Αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αλλά το YouTube με πρόδωσε. Ξέρω πως το έχω σε κάποιο CD και με την βοήθεια της τεχνολογίας θα το έβρισκα στο διαδίκτυο, αλλά δεν ξέρετε πόσα CD έχω, τα οποία, συν τοις άλλοις, έχουν μπερδευτεί και πρέπει να φάω μια ολόκληρη μέρα για να τα επαναταξινομήσω. Χαμός. Θα συνεχίσω να ψάχνω γιατί έχω και μία πολύ όμορφη και ρομαντική ιστορία να σας διηγηθώ γι’ αυτό, μια μικρή πίστωση χρόνου ζητώ.

Δικαιολογίες; Όχι. Αναγνωρίζω το σφάλμα μου και ζητώ συγγνώμη. Το μόνο που μπορώ να κάνω σήμερα για να επανορθώσω, είναι να σας ξαναθυμίσω τρεις από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές με άρωμα καφέ και να σας αποζημιώσω μερικώς με ένα άλλο τραγούδι, επίσης πολύ αγαπημένο, σε δύο εκτελέσεις. Η πρώτη ερμηνεύεται από τον ίδιο τον δημιουργό της, τον απίθανο και αξέχαστο Serge Gainsbourg και η δεύτερη από τη μούσα του Jane Birkin, αυτό το αέρινο πλάσμα που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα μας συγκινεί με τη ζεστή φωνή της και θα μας κάνει να χαμογελάμε με την χαριτωμένη αγγλική προφορά της. Μη μου ζητήσετε να διαλέξω, είναι και οι δύο μοναδικοί.





Όσο για τα γλυκά, είναι δεδομένο πως και τα τρία ευωδιάζουν καφέ και είναι ό, τι πρέπει για τις φθινοπωρινές μέρες που φάνηκαν επιτέλους. Τι κι αν πέρασε η επίσημη γιορτή; Εμείς θα τον γιορτάζουμε κάθε μέρα, όλη μέρα. Διαλέξτε συνταγή, διαλέξτε και τραγούδι και πάμε.

1. MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ & ΚΑΦΕ

Μικρά και αφράτα για τον απογευματινό καφέ


2. ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΑΦΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Λαχταριστό επιδόρπιο που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα


3. CAKE ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΦΕ

Μυρωδάτο cake με πλούσια γεύση



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v