Μια ξεχωριστή εμπειρία γεννιέται, που μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο που ζούμε σήμερα, μέσα από τη συνάντηση με την τέχνη, την ιστορία και τον πολιτισμό.
Η πρώτη έκθεση του Jean-Michel Basquiat στην Ελλάδα είναι γεγονός, και ο Πειραιάς αποκτά ξαφνικά ρυθμό, ένταση και ενέργεια που μοιάζει να ξεπήδησε κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη των 80s.
Τέχνη, μουσική, κινηματογράφος, περφόρμανς, συζητήσεις… και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο. Όλα όσα θα δούμε την τρίτη (και τελευταία) εβδομάδα των Πλασμάτων, 9 με 15 Ιουνίου.
Η Monumenta μας καλεί να φωτογραφίσουμε τις πιο όμορφες και ιστορικές γωνιές της 6ης Δημοτικής Κοινότητας και να αναδείξουμε τον αρχιτεκτονικό της πλούτο, μέσα από έναν ξεχωριστό διαγωνισμό.
Βαθιά πολιτική, δύσκολη αλλά συγκλονιστική, η έκθεση Why look at animals είναι η μεγαλύτερη του είδους της που έγινε ποτέ. Όχι στην Ελλάδα. Στον κόσμο.
Το πατρικό σπίτι του Αλέκου Φασιανού μεταμορφώθηκε σε μουσείο για να στεγάσει τους πίνακες, τα όνειρα, το χιούμορ και τους έρωτες ενός από τους πιο αγαπητούς έλληνες καλλιτέχνες.
Από το ΕΜΣΤ και το Κυκλαδικής Τέχνης μέχρι το Πεδίον του Άρεως και το… Intercontinental, οι πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης μάς καλούν να δούμε τον κόσμο αλλιώς.
Τη 14η ατομική της έκθεση με 70 έργα μικτής τεχνικής και θέμα: «ΑΡΜΕΝΑΚΙΑ», πραγματοποιεί η ζωγράφος Λίτσα Κασούμη στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Παπάγου Χολαργού.
Από αρχαιολογικές ξεναγήσεις μέχρι VR εμπειρίες και παραδοσιακές τέχνες, τα μουσεία της Αθήνας ανοίγουν την Κυριακή 18 Μαΐου τις πόρτες τους… χωρίς εισιτήριο.