Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί και οι Φιλιππίδης και Ζουγανέλης πρωταγωνιστούν στην ξεκαρδιστική όσο και επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη για την πολιτική και τη δημαγωγία της. Θα την απολαύσουμε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και εν συνεχεία σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Σαν θερινό σινεμά ή σαν αυθεντικό γλέντι της γειτονιάς. Έτσι ανεβαίνει, σε μια αθηναϊκή αυλή, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα το εμβληματικό έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου, που φέρνει την μετεμφυλιακή Ελλάδα και τα δικά της αδιέξοδα τρομακτικά κοντά στο σήμερα.
Δημήτρης Παπαϊωάννου ή Δον Κιχώτης; Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου ή αργεντίνικο θέατρο; Το Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει αύριο πανηγυρικά την αυλαία του, σε πείσμα των καιρών, κι εμείς διαλέγουμε τις παραστάσεις που δεν θα χάσουμε με τίποτα.
Η Γιολάντα Μαρκοπούλου και η ομάδα του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ μεταφέρονται στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου και παρουσιάζουν ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης ισπανικής δραματουργίας, «Το Χώμα» του José Ramón Fernández.
Ο Λευτέρης Βογιατζής σκηνοθετεί ένα all star θίασο στον Αμφιτρύωνα του Μολιέρου, ο Νίκος Μαστοράκης "πειράζει" τις αριστοφανικές Νεφέλες και ο Γιάννης Χουβαρδάς συνεχίζει ακάθεκτος την επιτυχία με τον σεξπηρικό Περικλή. Το ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου για το καλοκαίρι του 2012.
Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης συν-σκηνοθετούν και συμπρωταγωνιστούν στην διασκευή της εκρηκτικής κωμωδίας, χωρίς να ξεφεύγουν από τις μανιέρες τους και το μπουρλέσκο ταμπεραμέντο, που όμως καταφέρνει σε εποχές κρίσης να γεμίζει το Παλλάς κάθε βράδυ.
Τρεις ρόλους από δύο έργα της Λούλας Αναγνωστάκη ερμηνεύει η εθνική τραγωδός Λυδία Κονιόρδου, ξεδιπλώνοντας επί σκηνής το αστείρευτο ταλέντο της σε μια άμεση παράσταση – θαύμα που απευθύνεται στους πάντες.
Η Λένα Κιτσοπούλου επεμβαίνει, έστω με ακραίο αισθητικά και σημειολογικά τρόπο, σε ένα από τα πλέον άγνωστα κείμενα του Ξενόπουλου, και με σύμμαχο τις σπουδαίες ερμηνείες των πρωταγωνιστών σκηνοθετεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράσταση.
Μια απρόσμενα εξαιρετική παράσταση- βιογραφία για μία από τις αφανείς ηρωίδες του ελληνικού μουσικού παρελθόντος. Η τηλεοπτική Κωνσταντίνα Μιχαήλ ερμηνεύει υποδειγματικά την Σεβάς Χανούμ του Γιώργου Χρονά.
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, η Έλλη Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Καραμίχος, μεταξύ άλλων, σκηνοθετούν ηθοποιούς όλων των γενεών, σε ένα low budget θεατρικό φεστιβάλ που μιλά... γαλλικά, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.