Η ιστορία του Zonars αναβιώνει

Η ιστορία του Zonars ξεκινάει τον Αύγουστο του Ιστορικού ’40, όταν εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου.
Η ιστορία του Zonars αναβιώνει

Η ιστορία του Zonars ξεκινάει τον Αύγουστο του  Ιστορικού ’40, όταν εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου. 

Το ιστορικό στέκι φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια  στο κομψό και πολυτελές περιβάλλον του τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, του Μάνου Χατζιδάκι, της Μελίνα Μερκούρη, της Σοφίας Λόρεν, του Άντονι Κουίν και πολλών άλλων.

Σήμερα, 75 χρόνια μετά η ιστορία αναβιώνει, τα δύο αδέρφια Σπύρος και Χρύσανθος Πανάς ανέλαβαν να επαναλειτουργήσουν το ιστορικό Zonars, με γνώμονα ότι η εστίαση και η διασκέδαση είναι κομμάτια του πολιτισμού μας.Η αίσθηση του παλιού Zonars αναβιώνει μέσα από τη σύγχρονη ματιά του αρχιτεκτονικού γραφείου K-studio και τη σκηνογραφική επιμέλεια του σπουδαίου Διονύση Φωτόπουλου με σεβασμό στην ιστορικότητα, δημιουργώντας  έναν χώρο που θυμίζει όπως τότε στην αρχή της λειτουργίας του, lobby ξενοδοχείου και λειτουργεί από το πρωί έως αργά το βράδυ.
Μια πρώτη επίσκεψη αρκεί για να μαγευτείς από την επιβλητικότητα. Πίσω το κεντρικό μπαρ η προετοιμασία των εδεσμάτων και των επιδορπίων από το πρωί έως και τα μεσάνυχτα δεσπόζει στο χώρο σαν μια live performance που εκτυλίσσετε, και όπου και να επιλέξει να κάτσει ο επισκέπτης στο Cocktail Bar είτε στο Coffee corner ή το Sushi bar μπορεί να απολαύσει.Το μενού υπογράφει ο βραβευμένος Executive Chef Νίκος Σκλήρας, ενώ αγαπημένες γευστικές επιλογές σημαντικών προσωπικοτήτων επανατοποθετούνται στην κάρτα του μενού  φέροντας το όνομα τους.

Τις πρωινές ώρες μέσα από τις πλατιές τζαμαρίες διαχέεται το φως ανάμεσα από τα τραπέζια και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ και πρωινό τους, εκεί που σκίτσαρε ο Γιάννης Τσαρούχης με θέα τα νεοκλασικά κτήρια και απολαμβάνοντας την ανανεωμένη αίγλη του ιστορικού σημείου και του πεζόδρομου της Βουκουρεστίου.Όσο η ώρα περνάει οι κουρτίνες κλείνουν, το τζάκι ανάβει και ο φωτισμός που αναδύεται από τα φωτιστικά του διεθνούς φήμης industrial designer Michael Anastassiades μεταμορφώνει το Zonars σε ένα κοσμοπολίτικο Lounge Bar Restaurant, με την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό να μετατρέπεται σε ιδανική για τα βράδια στην Αθήνα. Επιπλέον επαναφέρεται η παλιά συνήθεια του after noon tea, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υπό τους ήχους της live κλασσικής μουσικής, τα γλυκίσματα τους από τα περαστικά τρόλεϊ των σερβιτόρων που φορούν στολές ραμμένες από την εταιρεία Στρογγυλός, ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά καταστήματα ρούχων στην Αθήνα.Το Zonars αποτελεί πια, το νέο σημείο αναφοράς για την Αθήνα και τον ιδανικό προορισμό για τους Έλληνες, αλλά και τους ξένους επισκέπτες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v