DVF:40 χρόνια wrap dress

Τα 40 του χρόνια κλείνει φέτος το wrap dress της Diane von Furstenberg και η σχεδιάστρια το γιορτάζει με μία έκθεση με τον τίτλο “Journey of a Dress” στο Los Angeles. Ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει από κοντά, vintage και μοντέρνες εκδοχές του wrap-dress, αλλά και πορτρέτα της σχεδιάστριας από τους Andy Warhol, Chuck Close, Francesco Clemente, Helmut Newton και Annie Leibovitz.















Η ζωή της DVF θυμίζει παραμύθι. Γεννημένη στο Βέλγιο, κόρη της Λίλι Ναχμία, που επέζησε από τη φρίκη του Άουσβιτς, η Diane Michelle Halfin σπούδασε οικονομικά στη Μαδρίτη. Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Egon Von Furstenberg και έγινε πριγκίπισσα στα 22 της χρόνια. Μετακόμισαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ‘60 και έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια στην υψηλή κοινωνία.
















Πορτρέτο του Άντι Γουόρχολ, 1974

Η glamorous ζωή και οι ξέφρενες βραδιές της στο Studio 54 συγκέντρωναν πάντα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό που της έλειπε όμως ήταν η ευρωπαϊκή μόδα. Το αμερικανικό στιλ δεν την εξέφραζε καθόλου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να σχεδιάζει τα ρούχα της. Έτσι γεννήθηκε η φίρμα Diane Von Furstenberg





















Εξώφυλλο στο Newsweek το 1976

Το 1974 σχεδιάζει το περίφημο wrap dress, το φόρεμα-υπογραφή, που της άνοιξε το δρόμο για μια πετυχημένη καριέρα στο χώρο της μόδας. Χωρίς φερμουάρ και κουμπιά, οι γυναίκες μπορούσαν να το φορέσουν από το πρωί στη δουλειά, έως το βράδυ με κοσμήματα και ψηλοτάκουνα. Ταυτόχρονα sexy και πρακτικό το wrap dress, έγινε το σύμβολο της γυναικείας ελευθερίας. Μέσα σε 2 χρόνια πωλήθηκαν 5 εκατομμύρια φορέματα.




















Το 1997 μετά από μια σειρά περιπετειών, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο η Diane von Furstenberg επαναλανσάρει την εταιρία της, με μεγάλη επιτυχία και στις νέες γενιές.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v