Apivita story

Τα προιόντα της APIVITA είναι ήδη γνωστά για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους, για αυτό και εγώ σήμερα θα σας μιλήσω για τα μυστικά,  την ιστορία και τις αρχές που κρύβονται πίσω από αυτή την πολύ επιτυχημένη ελληνική εταιρεία καλλυντικών. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψή μου στο χώρο του εργοστασίου και των γραφείων της, που πραγματικά με εντυπωσίασε.

 



Το 1972, σε ένα φαρμακείο στην Αθήνα, δύο φαρμακοποιοί, ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά, ξεκινούν να φτιάχνουν το πρώτο σαπούνι με πρόπολη - (το πιο πολύτιμο και αγαπημένο συστατικό των καλλυντικών της APIVITA)


Ένα σαπούνι μαύρο, με πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά, κόντρα σε όλες τις τάσεις τις εποχής που επέβαλαν άσπρα σαπούνια με ωραίες μυρωδιές,  εισαγωγής.  Και όμως, το σαπούνι αυτό, χάρη στη μοναδική του σύνθεση, γίνεται η αφορμή για να ξεκινήσει το 1979 η ιστορία της APIVITA. 


«Ηγεμονικότατον απάντων φύσις» είπε ο Ιπποκράτης και αυτό αποτελεί τη βασική φιλοσοφία των ανθρώπων της εταιρείας. 



Εναρμονισμένο με την αρχή, σεβασμός στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον είναι  και το νέο κτίριο της APIVITA. Λουσμένο από το φυσικό φως, αποτελεί έμπρακτο σύμβολο αειφορίας, καινοτομίας και πρωτοποριακής σύνδεσης του εργασιακού περιβάλλοντος με το φυσικό.



Ο σχεδιασμός του αποτελεί προσομοίωση κυψέλης, η οποία συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητές της εταιρείας από τους χώρους των γραφείων, των εργαστηρίων και της παραγωγής καλλυντικών, μέχρι τη σίτιση του προσωπικού, SPA, γυμναστήριο και αμφιθέατρο εκδηλώσεων. Όλα τα υλικά κατασκευής είναι υψηλών προδιαγραφών και κατά το πλείστον οικολογικά. 


Στο κεντρικό αίθριο δεσπόζει η ελιά, ένα δέντρο που προυπήρχε στο οικόπεδο και επέστρεψε στη «φυσική» του θέση με την ολοκλήρωση του κτηρίου. 



Ως προέκταση του εργοστασίου, απέναντί του, εκτείνεται ένας χώρος διαδραστικής επαφής με την ελληνική βιοποικιλότητα, μικρογραφία των πηγών έμπνευσης της APIVITA: τα ελαιόδεντρα, τα μελίσσια, η εργατική κοινωνία των μελισσών κι ένας λαβύρινθος από λεβάντες και δεντρολίβανα.  Επίσης ένας πλούσιος βοτανικός κήπος με ελληνικά αρωματικά, φαρμακευτικά και ιπποκρατικά φυτά και βότανα, που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για την παραγωγή των φυσικών καλλυντικών της.

Φορώντας ειδική στολή, επισκεφτήκαμε τα μελίσσια και είδαμε από κοντά τις κυψέλες και τον τρόπο παραγωγής μελιού! 



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v