Τραγικά hairstyles: Η showbiz και οι… τρίχες της

Στον κόσμο των celebrities συνήθως ισχύει το «κάθε είδους δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα». Η περίπτωση των 6 stars και των ατυχέστατων hairstyles τους που ακολουθούν ωστόσο αποδεικνύει ότι οι τρίχες μπορούν να καταστρέψουν δημόσιες εικόνες.
Τραγικά hairstyles: Η showbiz και οι… τρίχες της
του Γιώργου Κόκουβα

Το να είσαι διάσημος σημαίνει συχνά να τολμάς να επαναπροσδιορίζεις το στιλ και την δημόσια εικόνα σου. Δυστυχώς για τους celebrities που ακολουθούν, ισχύει απολύτως και εντελώς κυριολεκτικά η έκφραση «Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι», αφού η αλλαγή στο look τους περιλάμβανε ατυχέστατες κομμώσεις που –ελπίζουμε πως- θέλουν να ξεχάσουν. Εμείς τις θυμόμαστε και φρίττουμε.

Britney Spears
Από την εικόνα της pop παρθένας που αποτελούσε είδωλο για κάθε έφηβη του millennium, η μετεξέλιξη της Britney Spears σε ερείπιο της showbiz στα μέσα της περασμένης δεκαετίας είναι λαμπρό παράδειγμα της καταστροφικής τροπής που μπορεί να πάρει η υπερβολική δημοσιότητα. Από το 2005 ως το 2007, η πριγκίπισσα της pop παντρεύτηκε μεθυσμένη έναν φίλο της για να χωρίσει μετά από δύο ημέρες, επιτέθηκε στους paparazzi με ομπρέλα, κατηγορήθηκε ότι χτύπησε με το αυτοκίνητο ανυποψίαστο πεζό και εξαφανίστηκε, έχασε την κηδεμονία των παιδιών της, πήρε διαζύγιο μέσω SMS και φυσικά, μέσα σε όλα αυτά, αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι της, απαθανατίζοντας την στιγμή της «κάθαρσης». Ευτυχώς γι’ αυτήν, οι τρίχες ξαναφύτρωσαν και τα μυαλά επανήλθαν στην θέση τους.

Scarlett Johansson

Δεν υπάρχει αμφιβολία: Είτε ο άνθρωπος που συμβουλεύτηκε η Scarlet γι’ αυτό το κούρεμα ήταν κρυφά ο πιο θανάσιμος εχθρός της, είτε εμπιστεύθηκε το άτυχο τριχωτό της κεφαλής της στον κομμωτή του «Ρετιρέ» και της Κατερίνας Στανίση στις αρχές του ’90. Καθαρό δείγμα του πώς ένα καλό hairstyle μπορεί να αποθεώσει μια γυναίκα ή πώς ένα κακό κούρεμα μπορεί να «θάψει» ακόμη και μία από τις πιο σέξι παρουσίες του Hollywood.

Fergie

Το αυτό ισχύει και στην περίπτωση της sexy Fergie των Black Eyed Peas, η οποία σε αυτή την περίοδο της ζωής της το παράκανε όχι μόνο με τις ρετρό αφέλειες που θυμίζουν ξεφτισμένη σφουγγαρίστρα αλλά και με την διχρωμία «ξέρασε-πάνω-μου-η-βοηθός-πιστολάκι». Ευτυχώς γι’ αυτήν, η δυναμική προσωπικότητά της υπερισχύει των πειραματισμών της καστανόξανθης καούκας μετά αλογοουράς.


Alicia Keys

Δεν είναι μόνο τα κοτσιδάκια-πλοκάμια χταποδιού που πέφτουν ανέμελα σαν κρόσσια σημαιοφόρου. Δεν είναι ούτε το σκαλπ που μπορούμε άνετα να διακρίνουμε στο μπροστά μισό του κρανίου της ταλαντούχας τραγουδίστριας. Είναι κυρίως η afro-υπερπαραγωγή στο πίσω μέρος της κώμης, που δύσκολα θα πετύχαινε κανείς ακόμη και με τον αερογράφο της Ζωγραφικής των Windows. Ένα μεγάλο κόκαλο είναι αυτό που λείπει για να μεταφερθούμε νοητά στην πόλη της Σταλίτσα Φλιντστόουν ή σε κάποια παραδοσιακή γιορτή των Μασάι, όπου η συγκεκριμένη εικόνα της προ δεκαετίας Alicia θα μπορούσε να συνδυαστεί με πιρούνα-ούγκα μπούγκα και αχνιστό καζάνι.

Jennifer Lopez

Πλάκα κάνει η J.Lo. Δεν εξηγείτε αλλιώς το ότι εμφανίστηκε με αυτό το hairstyle σε επίσημη περίσταση. Πρόκειται για στιγμιότυπο μετά από ξεμάλλιασμα με αντίζηλό της; Προτιμά τους σουρεαλιστές γλύπτες αντί για τους κομμωτές; Είχε απλώς μια κακή «hair day», που λένε και στα μέρη της; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ – η επιλογή της είναι τόσο ανεξήγητη, όσο και τα μαλλιά της.
 


Robert Pattinson

Για να μην αφήσουμε τον ανδρικό πληθυσμό της showbiz παραπονεμένο, ειδική μνεία αξίζει να αποτίνουμε στο δυστυχές τριχωτό της κεφαλής του «γόη» των διψασμένων για αίμα βρικολάκα κοριτσιών. Το look του Robert Pattinson θα μπορούσε να συγχωρεθεί από τους πιο καλόπιστους, ως μια απλώς πολύ ακραία εκδοχή του ατημέλητου στιλ. Δυστυχώς για τον νεαρό ηθοποιό όμως, αυτό θα ίσχυε αν δεν είχε μεσολαβήσει η αποκάλυψη ότι… δεν λούζεται ποτέ. Σαμπουάν για τον Robert κανείς;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v