Τι να κάνεις για να νιώσεις καλοκαίρι στην Αθήνα;

Η πόλη άδειασε, ο κόσμος φεύγει για διακοπές κι εσύ ξέμεινες στην Αθήνα και σε πήρε από κάτω; Μη μασάς. Υπάρχουν τρόποι να την ζήσεις… καλοκαιρινή.

Τι να κάνεις για να νιώσεις καλοκαίρι στην Αθήνα;

Σαν την Αθήνα το καλοκαίρι δεν έχει. Όχι, εντάξει, μας παρέσυρε λίγο ο ενθουσιασμός, όμως η πόλη μπορεί να μην έχει τις αμμουδερές παραλίες των Κυκλάδων με τη χρυσαφένια άμμο, έχει όμως τη δική της γοητεία, αρκεί να ξέρεις που να πας για να ζήσεις όμορφες καλοκαιρινές εμπειρίες.

Μαζέψαμε τις καλύτερες ιδέες, γωνιές και events για να νιώσεις σα να πήγες διακοπές, στην ίδια σου την πόλη.

Bolivar Beach Club: Πάρτι σαν σε νησί μια ανάσα από το κέντρο

Αν θες να νιώσεις καλοκαιράκι με την κυριολεκτική έννοια –δηλαδή άμμο στα πόδια, εξωτικά κοκτέιλ και τον ήχο του κύματος– βάλε πλώρη προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα και την Ακτή Αλίμου. Στο Bolivar, κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Ιουλίου, αλλά και αρκετές καθημερινές τα decks αναλαμβάνουν μεγαθήρια της παγκόσμιας techno και house σκηνής για open-air χορό μέχρι το πρωί.

Τον Ιούλιο ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις των Red Axes, KAS με Anfisa Letyago, CamelPhat, Max Styler και Deborah De Luca, ενώ ο Αύγουστος συνεχίζει ακόμη πιο δυνατά με Vintage Culture, Rivo, Kevin de Vries, David Morales, John Digweed, Gordo, Âme Live και Sama’ Abdulhadi.

Για αναλυτικό πρόγραμμα μπες εδώ.

Θερινά Σινεμά: Η πιο όμορφη αθηναϊκή ιεροτελεστία

Καλοκαίρι στην Αθήνα χωρίς θερινό σινεμά δεν υφίσταται. O χαρακτηριστικός ήχος από το χαλίκι, η διάχυτη μυρωδιά από το νυχτολούλουδο και το αγιόκλημα, η παγωμένη μπύρα στο χέρι και το ελαφρύ αεράκι που, αν είσαι τυχερός σε κάνει να ξεχνάς για λίγο τον καύσωνα της ημέρας. Είτε επιλέξεις τις κλασικές, διαχρονικές αξίες του κέντρου –όπως το ιστορικό Σινέ Θησείον με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, το Σινέ Πάρι ή τη Ριβιέρα και το Βοξ στα Εξάρχεια– είτε κάποια κρυμμένη γειτονιά στα προάστια, η μαγεία της μεγάλης οθόνης κάτω από τα αστέρια παραμένει η απόλυτη έξοδος για τις ζεστές νύχτες.

Σημείωσε επίσης και το (δωρεάν) θερινό που στήνεται συγκεκριμένες ημέρες του καλοκαιριού στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Δες εδώ τα αγαπημένα μας θερινά στην Αθήνα και εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Lives στο πιο ψηλό μπαλκόνι της πόλης

Η επιστροφή του εμβληματικού θεάτρου έχει δώσει άλλη πνοή στις καλοκαιρινές μας νύχτες. Σκαρφαλωμένο στο πιο προνομιακό σημείο της Αθήνας, το θέατρο φιλοξενεί μερικά από τα πιο ατμοσφαιρικά events της σεζόν. Στις 20 Ιουλίου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Μίλτος Πασχαλίδης συναντιούνται στη συναυλία «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι», ένα μεγάλο αφιέρωμα στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 23 Ιουλίου, οι Godsmack ανεβαίνουν για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή, έχοντας στο πλευρό τους SixForNine, για μια βραδιά που αναμένεται σαφώς πιο εκρηκτική.

Νέες (Μπαρο)Διευθύνσεις: Δροσιστικά κοκτέιλ σε ολοκαίνουργιες αυλές και μπάρες

Το φετινό καλοκαίρι στην Αθήνα δεν μας αφήνει να παραπονεθούμε ότι «δεν άνοιξε τίποτα καινούργιο», αφού η πόλη γέμισε φρέσκες και ωραίες αφίξεις που σε βγάζουν αμέσως από τη ρουτίνα των ίδιων και των ίδιων στεκιών και είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινές ποτάρες.

Η φάση ξεκινά από το ιστορικό στενό της Αβραμιώτου, εκεί όπου ο θρυλικός αστικός κήπος του πρώην six d.o.g.s ξαναγεννιέται ως ΚΛΑΚΑΖ, ένα «Πολιτιστικό Κέντρο Διασκεδάσεως» με signature cocktails, stand-up και lives κάτω από τα δέντρα. Αν ψάχνεις κάτι πιο ιδιαίτερο στο κέντρο, το Ichigo Ichie στην Αγίου Μάρκου φέρνει μια σκοτεινή, διακριτικά ιαπωνική αύρα με premium bites και sake, ενώ στο Παγκράτι, ο Όφις στεγάζεται σε ένα παλιό φαρμακείο και σερβίρει ωραία κοκτέιλ σε σούπερ δροσερό περιβάλλον.

Περισσότερα νέα και ωραία καλοκαιρινά μπαρ εδώ.

Βραδινό Μπάνιο: Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε

Όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει (και) τα βράδια, η καλύτερη λύση κρύβεται στην παραλιακή. Ειδικά τον Αύγουστο, όταν η Αθήνα αδειάζει το βραδινό μπάνιο αποκτά μια σχεδόν σουρεαλιστική, θεραπευτική γοητεία. Παίρνεις την παρέα (ή το ραντεβού σου), μερικές παγωμένες μπύρες από το περίπτερο και κατηφορίζεις προς τα θρυλικά λιμανάκια της Βουλιαγμένης ή τις πιο ελεύθερες αμμουδιές της Ριβιέρας και απολαμβάνεις τις βουτιές σου ενώ σε λούζει το φεγγαρόφως.

Και μη φοβού τους λαγοκέφαλους, τα βράδια πέφτουν για ύπνο λέει ένας αστικός θρύλος. Αλλά και να ξενυχτάνε, δε θα σε ενοχλήσουν, πες τους ότι είσαι από εμάς.

Δες εδώ τις αγαπημένες μας παραλίες για νυχτερινά μπάνια.

Βουτιά… και στα ψηλά

Ξύπνησες αργά, τελείωσε η βενζίνη, βαριέσαι να οδηγήσεις ως το Σούνιο; Κανένα πρόβλημα. Οι πισίνες της πόλης σε ξενοδοχεία και χώρους εκδηλώσεων, υπόσχονται βουτιές δυο βήματα από το σπίτι, με έξτρα μπόνους την θέα στην Ακρόπολη και ένα έξτρα-έξτρα μπόνους το να μπούμε στο μετρό με το μαγιό. Η αλήθεια είναι πως είναι κατιτίς ακριβές, αλλά θα βρεις και μερικές πιο οικονομικές επιλογές.

Δες εδώ μερικές από τις αγαπημένες μας, για κάθε μπάτζετ.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ραντεβού με την Πανσέληνο του Αυγούστου

Αν θες να στριμώξεις μια δόση αυθεντικού ρομαντισμού και μυστηρίου στην καλοκαιρινή σου έξοδο, η ανηφόρα προς τον Λόφο των Νυμφών στο Θησείο είναι μονόδρομος. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο προσφέρει την τέλεια αφορμή για νυχτερινές ξεναγήσεις στο ιστορικό κτίριο του Σίνα και παρατήρηση του ουρανού μέσα από το εμβληματικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. Η εμπειρία απογειώνεται γύρω στα μέσα Αυγούστου, με φόντο την περίφημη αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Δες εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι και κάνε έγκαιρα την κράτηση για τις ξεναγήσεις, αφού τα εισιτήρια εξανεμίζονται.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v