Έφυγε ο 7χρονος Γιωργάκης που πάλευε με τον καρκίνο

Για την γειτονιά των αγγέλων έφυγε, ανήμερα της γιορτής του, ο 7χρονος Γιωργάκης που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Έφυγε ο 7χρονος Γιωργάκης που πάλευε με τον καρκίνο

Τη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο του μικρού Γιώργου από τον Εξαπλάτανο Αριδαίας που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, και ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χτες Πέμπτη 23 Απριλίου, ανήμερα της γιορτής του.

Πριν από περίπου έξι μήνες, στο πλαίσιο παρουσίασης του έργου του συλλόγου Φλόγα, ο Γιωργάκης είχε δηλώσει στον Κοσμά Μαρινάκη και τη σελίδα Greekonomics πως όταν μεγαλώσει θα ήθελε να γίνει «κλέφτης διαμαντιών». Στην ίδια συνέντευξη, είχε εκφράσει την ανησυχία του πως δεν θα προλάβαινε να πάει σχολείο.

Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του στο Facebook, ο Κοσμάς Μαρινάκης έγραψε τα εξής:

«Δεν ξέρω πώς να το γράψω αυτό. Ο μικρός Γιωργάκης, ο «Κλέφτης Διαμαντιών», πέθανε χθες ανήμερα της γιορτής του από την επάρατο, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Έφυγε στην αγκαλιά του μπαμπά του, με την φροντίδα των γιατρών και του προσωπικού.

»Έγινε τελικά η μ@%@κία, όπως το είχε πει αυτός ο μικρός – και δεν πρόλαβε να πάει σχολείο. Κατάφερε όμως να κλέψει το διαμάντι που ονειρευόταν. Η δική του φατσούλα στο βίντεό μας έκλεψε τις καρδιές σας και μάζεψε 60.000€ για τη Φλόγα – ποσό που με τις τρέχουσες τιμές αντιστοιχεί σε ένα τεράστιο διαμάντι 5 καρατίων.

»Για εμένα αυτή η απώλεια είναι η μεγαλύτερη ηθική μου ήττα. Η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να τηρήσω την υπόσχεση που έδωσα: «όλα θα πάνε καλά». Εγώ και το Greekonomics συνδράμαμε την οικογένεια μέχρι τέλους. Τα έξοδα της κηδείας του τα αναλαμβάνω εγώ.

»Συγνώμη, Γιωργάκη. Καλό ταξίδι.»

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v