Περί ορέξεως Γαλάτσι: Οι κορυφαίες διευθύνσεις για φαγητό
Βρεθήκαμε πεινασμένοι στις γειτονιές του Γαλατσίου και πήγαμε σούμπιτοι στα καλύτερα φαγάδικα της περιοχής για να το ζήσουμε γαστρονομικά.

Βρεθήκαμε πεινασμένοι στις γειτονιές του Γαλατσίου και πήγαμε σούμπιτοι στα καλύτερα φαγάδικα της περιοχής για να το ζήσουμε γαστρονομικά.
Παρά τα καθημερινά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως κάτοικοι της πρωτεύουσας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια από τις γαστρονομικές μητροπόλεις του κόσμου με αναρίθμητες επιλογές που ικανοποιούν κυριολεκτικά και μεταφορικά ό,τι τραβά η ψυχούλα μας. Δεν υπάρχει γειτονιά εν Αθήναις που να μην φιλοξενεί εξαιρετικά φαγάδικα κι εμείς μεταφερόμαστε αυτή τη φορά προς Γαλάτσι μεριά για να δοκιμάσουμε τα μενού στα πλέον φημισμένα στέκια της περιοχής. Αποθήκευσε τη λίστα μας στα αγαπημένα σου γιατί θα την χρειαστείς όταν βρεθείς στα μέρη του.
Λεωφόρος Γαλατσίου 100, τηλ.: 210 292 4458
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lefkes_athens (@lefkes_athens)
Πρώτη μας στάση οι Λεύκες κι όχι τυχαία, αφού είναι το μαγαζί που αυθόρμητα συνδέουμε με το Γαλάτσι εδώ και 30 και βάλε χρόνια. Ο καταπράσινος κήπος του, πιθανόν ο πιο όμορφος στην περιοχή, τον χειμώνα γίνεται ζεστός και φιλόξενος χάρη στις πολλές σόμπες, ενώ το εσωτερικό του χώρου αποπνέει απόλυτη θαλπωρή. Στο μενού, βρίσκουμε απολαύσεις όπως το συκώτι στα κάρβουνα με πάνω σε κρέμα παστινάκι και μουστοπιπεριά, το καλοκαιρινό κατσικάκι με λαχανικά εποχής και γιαπράκια, το μπροκολίνι στα κάρβουν με γκουακαμόλε και τρίμμα φέτας, η φάβα με λεντίνες μανιτάρια, λάδι μαϊντανού, πιπεριάς και φρέσκια ρίγανη, τα ραβιόλι γεμισμένα με μελιτζάνα, μοτσαρέλα, guanciale και αφρό πεκορίνο, αλλά και τον κόκορα με ζυμαρικά καλαμαράτα και αφρό παρμεζάνας. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ το άτομο. Αναλυτικό μενού θα βρεις εδώ.
Σιβόρων 87, τηλ.: 210 2933285
Αν έχεις περάσει έστω και μία φορά από το Γαλάτσι, δύσκολα να μην έχεις ακούσει για τη Βοσκοπούλα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ψητοπωλείο που κρατά συντροφιά στους καλοφαγάδες από το 1980 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να τιμά την παράδοση της σούβλας και της σχάρας. Στο τραπέζι φτάνουν πιάτα-πειρασμοί: κοντοσούβλι ζουμερό, κοκορέτσι που θυμίζει Κυριακές στο χωριό, χωριάτικο λουκάνικο με σος μουστάρδας-μελιού, κεφτέδες σαν της γιαγιάς, πολίτικο κεμπάπ, αλλά και παϊδάκια ζυγούρι που δύσκολα θα μοιραστείς. Από τα μεζεδάκια, η οφτή πατάτα παίρνει τη μερίδα του λέοντος, ενώ το γεύμα ολοκληρώνεται με κρασί ή μπύρα χωρίς να ξεπεράσεις τα 20€ κατ’ άτομο. Δες εδώ ολόκληρη τη λίστα με τα καλούδια.
Λεωφ. Βεΐκου 81, τηλ.: 210 222 3721
Όσοι αγαπούν τα σπιτικά μαγειρευτά βρίσκουν στη Σιλβάνα το στέκι τους. Σε έναν απλό, λιτό αλλά ζεστό χώρο, το μαγαζί σερβίρει καθημερινά πιάτα που μοιάζουν να βγήκαν κατευθείαν από κατσαρόλα μαμάς ή γιαγιάς. Από τα κλασικά γιουβαρλάκια, τους φουρνιστούς γίγαντες και το πρασόρυζο με λάχανο, μέχρι τα πιο μερακλίδικα μοσχαράκια κοκκινιστά, γιουβέτσι κοτόπουλο, κοτόσουπα, χοιρινά λεμονάτα, σμυρναίικα σουτζουκάκια και ρεβιθάδες που σε ζεσταίνουν ως το κόκκαλο. Με συνοδεία χύμα κρασιού, ο λογαριασμός σπάνια ξεπερνά τα 15€ το άτομο.
Εκάβης 63, Γαλάτσι, τηλ.:21 0213 0154
Ο Νίκος ο Καλαβρυτινός αποτελεί εδώ και χρόνια μύθο στο Γαλάτσι για όσους λατρεύουν τα καλαμάκια και τα τυλιχτά. Το σουβλατζίδικό του έχει γίνει σταθερό στέκι για κρεατοφάγους κάθε ηλικίας, που επιστρέφουν ξανά και ξανά για τις ακαταμάχητες γεύσεις του. Η σκεπαστή-γίγας του είναι από μόνη της λόγος επίσκεψης αφού στο πιάτο σου θα συναντήσεις ένα θηριώδες «βουνό» που δύσκολα κατακτάς, ακόμη κι αν έχεις τρέξει μαραθώνιο πριν. Από τα highlights του μενού δεν λείπουν τα ζουμερά μπιφτέκια, τα σωστά ψημένα χοιρινά καλαμάκια και το μερακλίδικο κοντοσούβλι που μοσχοβολάει. Οι τιμές παραμένουν προσιτές, με τα τυλιχτά να ξεκινούν από 3,30€.
Γεωργίου Χατζηδάκη 6, Γαλάτσι, τηλ.: 21 0223 3470
Το Στέκι του Νικ (πρώην Γύρος του Νικ) είναι ένα παραδοσιακό γαλατσιώτικο ψητοπωλείο που παίρνει πολύ σοβαρά την σουβλακοτέχνη του. Όπως προδίδει το προηγούμενο όνομά του, η μεγάλη του αδυναμία και σήμα κατατεθέν είναι ο χειροποίητος γύρος, που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Γαλάτσι όσο και στις γύρω γειτονιές. Οι θαμώνες, όμως, δεν σταματούν τις διθυραμβικές κριτικές μόνο εκεί: τα μπιφτεκάκια του είναι αφράτα και ζουμερά, το κοντοσούβλι του γεμάτο νοστιμιά, ενώ και το κοτόπουλο στη σχάρα αξίζει με το παραπάνω τη δοκιμή. Όσο για τα τυλιχτά; Ξεκινούν από 3,40€.
Παπαφλέσσα 18, τηλ.: 210 222 0244
Στο ρακάδικο Κουζουλέων θα καθίσεις σε έναν χαλαρό, παρεΐστικο χώρο, απ’ όπου βλέπεις τα αντικρυστά να ψήνονται σιγά-σιγά μέχρι να καταλήξουν στο πιάτο σου. Όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις κι από το όνομα, εδώ πρωταγωνίστρια είναι η κρητική κουζίνα, κι αυτό από μόνο του είναι ένα εχέγγυο ότι θα φας καλά. Στο τραπέζι σου φυσικά θα καταφθάσουν κι άλλες νοστιμιές όπως κοτόπουλο κοκκινιστό, πατάτες με στάκα και αυγά, σιουφιχτά ζυμαρικά με απάκι και γραβιέρα, αυθεντική σφακιανή πίτα και ξυδάτο λουκάνικο. Το σωστό ταίρι όλων αυτών, φυσικά, είναι η ρακή – μην τολμήσεις να την αγνοήσεις. Για ένα γεμάτο γεύμα, ο λογαριασμός κυμαίνεται περίπου στα 20€ το άτομο.
Εντός Αττικού Άλσους, τηλ.: 21 0646 0266
Η απίθανη θέα στον Υμηττό, η χαλαρωτική ατμόσφαιρα, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ιδιαίτερη αισθητική και το πάντα εξυπηρετικό και ευγενικό προσωπικό, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να προσθέσεις τις Υάδες στη λίστα με τα αγαπημένα σου στέκια μέσα στην πόλη. Οι Υάδες τιμούν τον τίτλο του all day bar restaurant προσφέροντας πλήθος επιλογών στους θαμώνες τους από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις το ριζότο ποικιλίας μανιταριών, τα λιγκουίνι καρμπονάρα, τα νιόκι πατάτας με κρέμα ψητής κολοκύθας, τον ψητό σολομό με σόγια, το ψαρονέφρι σχάρας και την ταλιάτα μόσχου. Οι πιτσολάγνοι μη φοβηθούν να δοκιμάσουν την ταλιάτα μόσχου. Λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί ή κοκτέιλ –ωραία η signature λίστα- στα 25-30€ το άτομο.