Μπήκαμε να κλείσουμε για 15Αύγουστο στις Κυκλάδες χωρίς να έχουμε πάρει τα χάπια μας

Ονειρεύεσαι Κυκλάδες δεκαπενταυγουστιάτικα και είσαι έξαλλος με τις τιμές των καταλυμάτων; Έλα να γίνουμε πολλοί!

Μπήκαμε να κλείσουμε για 15Αύγουστο στις Κυκλάδες χωρίς να έχουμε πάρει τα χάπια μας

Θες διακοπές; Θες ήλιο, θάλασσα, Κυκλάδες και τον Αύγουστο να στάζει ρομάντζο και αλάτι; Ε, ξέχνα το. Εκτός αν είχες την επιφοίτηση να αποταμιεύσεις στο Bitcoin πριν κάποια χρόνια. Γιατί το να πας στις Κυκλάδες τον 15Αύγουστο σήμερα θυμίζει περισσότερο mission impossible παρά χαλαρές διακοπές.

Ανοίγεις τις πλατφόρμες ενοικίασης με ένα σχεδόν αφελές χαμόγελο – "μια απλή γκαρσονιέρα να βρω, κοντά στη θάλασσα, τι ζητάω ο άνθρωπος;" Και μετά έρχεται το πρώτο σοκ: 150 ευρώ τη βραδιά για δωμάτιο με 80s μπάνιο και ντουζιέρα με κουρτινούλα που κολλάει πάνω σου λες και σε διεκδικεί ερωτικά ενώ το παμπάλαιο ξύλινο κρεβατάκι με το στρώμα γεμάτο ξεχαρβαλωμένες σούστες ψάχνει το αυχενικό σου. Κοιτάς ξανά, τρίβεις τα μάτια σου, ελέγχεις αν πρόκειται για λάθος νόμισμα – δεν είναι. Είναι ευρώ. Και είναι η πραγματικότητα.

Μιλάμε για κάτι δωμάτια που θυμίζουν ’90s πανσιόν, με τα ίδια καδράκια από τα τιμημένα 70s και την ίδια μυρωδιά αντισηπτικού που μπλέκεται με την υγρασία του νησιού, να χρεώνονται λες και θα μείνεις σε τζακουζάτη βίλα. Κι εσύ; Εσύ κάθεσαι να υπολογίσεις πώς θα χωρέσεις τέσσερις διανυκτερεύσεις στο μηνιάτικο σου. Spoiler alert: Δεν χωράνε.

Και δεν είναι μόνο οι τιμές. Είναι το θράσος που σε εξοργίζει. Εκείνο το μίνιμαλ στυλ, που στην πράξη σημαίνει ένα στρώμα στο πάτωμα και θέα στον ακάλυπτο. Είναι η κατηγορία "παραδοσιακό κατάλυμα", που σημαίνει μια σπηλιά χωρίς air condition, γιατί "έτσι ζούσαν οι παππούδες μας". Και βέβαια είναι και το "μη επιστρέψιμη κράτηση", για να μην τολμήσεις να αλλάξεις γνώμη αν τελικά επιλέξεις να πας… Περού.

Θες να κάνεις διακοπές στο Αιγαίο, κι αυτοί σου πουλάνε απελπισία ντυμένη με ανεμόμυλους στο Instagram. Όχι, δεν είναι όλοι έτσι – αλλά το φαινόμενο έχει ξεφύγει. Ίσως τελικά χρειάζεται να ξανασκεφτείς τι σημαίνει το summer in Greece. Εμείς κάναμε τις ψαχτικές μας σε όλες τις Κυκλάδες και ιδού τις κατηγορίες που βρήκαμε:

Τα "οικονομικά"

Όπου οικονομικά, βάλε τα κυκλαδονήσια μπου μπορείς να βρεις κατάλυμα δεκαπενταυγουστιάτικα με λιγότερα από 100€ τη βραδιά για ένα δίκλινο. Έχουμε και λέμε λοιπόν στην Ίο θα βρεις δίκλινο με 59€ όπως και στη Σαντορίνη όπου η Περίσσα ακόμη αντιστέκεται κι έχει δίκλινα δωματιάκια με 69€ τη βραδιά. Από κοντά η Σύρος όπου μπορείς να βρεις δωματιάκια με 70€ ανά διανυκτέρευση. Η Νάξος έχει επιλογές καταλυμάτων που ξεκινούν από 76€ τη βραδιά για δύο άτομα. Στην Άνδρο από την άλλη υπάρχουν δίκλινα με 82€ τη βραδιά, ενώ στην Αιγιάλη της Αμοργού μπορείς να ατενίσεις το απέραντο γαλάζιο σε δίκλινο που κοστίζει 94€ τη βραδιά.

100-150€ τη βραδιά για ένα δίκλινο θα έδινες στις Κυκλάδες φέτος το 15Αύγουστο;

Στην Πάρο τα φθηνότερα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 116€, στη Μήλο και στην Τήνο από 128€, στην Κύθνο από 138€ –αν και την υπόλοιπη περίοδο θα βρεις πολύ καλές τιμές-, στη Μύκονο από 140€.

Και κάπου εδώ ξεφεύγουμε

Το φθηνότερο δίκλινο κατάλυμα στην Αστυπάλαια κοστίζει 157€, ενώ στη Σίφνο δεν θα βρεις δίκλινο δωμάτιο με λιγότερα από 202€ τη βραδιά. Στη Σέριφο το οικονομικότερο κατάλυμα κοστίζει 209€ ενώ αν θες να μείνεις Δεκαπενταύγουστο στα Κουφονήσια τότε θα χρειαστεί να πληρώσεις για ένα τετράκλινο 455€ τη βραδιά

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για την τρέχουσα περίοδο και δεν είναι δίολου απίθανο να αυξηθούν όσο πλησιάζουμε ημερομηνιακά στα μέσα Αυγούστου, όταν δηλαδή και διακοπάρει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού. Από τα παραπάνω νούμερα μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι η διαμονή στις Κυκλάδες στο peak της καλοκαιρινής περιόδου μοιάζει πια με όνειρο απατηλών πλην λίγων εξαιρέσεων. Θα σε συμβουλεύαμε λοιπόν να προετοιμαστείς καταλλήλως κάνοντας τις απαραίτητες διαφραγματικές αναπνοές πριν ξεκινήσεις το κυνήγι των χαμηλότερων τιμών για τις αυγουστιάτικες διακοπές σου. Πολλοί θα αντιτείνουν τα περί βαριάς βιομηχανίας της χώρας, είτε ότι υπάρχουν κι αλλού ακρογιαλιές όχι μόνο στις Κυκλάδες είτε ακόμη ότι η ζήτηση διαμορφώνει τις τιμές αλλά η αλήθεια είναι πώς σε λίγα χρόνια θα αποχαιρετίσουμε οριστικά τις Κυκλάδες που ξέραμε, μένοντας με τις αναμνήσεις των 80s, των 90s, των 2000s άντε και των 2010s.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v