10 καλοί λόγοι για να βγεις από το σπίτι

Μπορεί να μην έχεις όρεξη ούτε να κουνηθείς κάποιες μέρες. Ειδικά εκείνες τις ημέρες είναι που χρειάζεσαι μια έξτρα ώθηση.

 

10 καλοί λόγοι για να βγεις από το σπίτι

Κάποιες μέρες η όρεξή σου να κάνεις το οτιδήποτε πέφτει στα τάρταρα. Και ειδικά το καλοκαίρι, που οι περισσότερες ώρες της ημέρας δεν παλεύονται και τόσο πολύ, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου βγει η επιθυμία να τα παρατήσεις όλα και να μην βγεις από το σπίτι.

Κι επειδή αν μαζευτούν πολλές τέτοιες μέρες στην σειρά, τα αποτελέσματα δεν θα είναι και τόσο καλά για την υγεία σου (ψυχική ή σωματική), αυτές είναι μερικές κουβέντες που όλοι μας θέλουμε να ακούσουμε για να πάρουμε τα πάνω μας.

*Αν έχεις τρόπο να πας στην παραλία, μην το σκέφτεσαι καν. Η παραλία τα νικάει όλα τέτοια εποχή.
*Εξίσου καλό όμως θα ήταν αν έχεις βουνό, πάρκο ή δάσος σαν εναλλακτική. Η επαφή με την φύση και τα πουλάκια που κελαηδούν είναι μόνο η μισή θεραπεία, και η άλλη μισή είναι ότι δεν βρίσκεσαι στην καθημερινότητά σου.
*Αν δεν παίζουν αυτά, περίμενε να πέσει λιγάκι ο ήλιος (είδες; θα σε αφήσουμε να απολαύσεις και τον χρόνο σου μέσα μέχρι τότε) και βγες μία βόλτα, χωρίς σαφή προορισμό. Ξεκίνα από την γειτονιά σου και δες πού θα σε βγάλει ο δρόμος. Το να μην έχεις κάτι να κάνεις δεν είναι κακό πράγμα, και το να περνάς αυτόν τον χρόνο μακριά από τον καναπέ ή την οθόνη σου είναι σαφώς καλύτερο.

*Διάλεξε έναν φίλο που δεν βλέπεις αρκετά συχνά. Μάντεψε: Θα βγείτε.
*Οκέι, κι αν δεν μπορεί, πάμε στον επόμενο φίλο που έχεις να δεις πολύ καιρό. Ας μην υποκρινόμαστε ότι δεν έχουμε όλοι πέντε-έξι τέτοιους, όλοι στο ίντερνετ ζούμε.
*Πήγαινε σε κάτι καλλιτεχνικό που τρέχει: Η θεατρική σεζόν μπορεί να τελείωσε, αλλά συναυλίες, εκθέσεις και λοιπά περφόρμανς συνεχίζουν να συμβαίνουν καθημερινά. Απλά βρες κάποιο που να σου φαίνεται κουλ και πήγαινε. Ναι, κι ας μην βρεις παρέα.

*Μιας και το αναφέραμε, αν σε δυσκολεύει να βγαίνεις από το σπίτι χωρίς παρέα, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να το συνηθίζεις. Όχι επειδή θα πρέπει να το κάνεις συχνά, αλλά επειδή είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε στιγμές όπως αυτή.
*Επίσης, είναι καλοκαίρι και δεν χρειαζόμαστε σοβαρή δικαιολογία κιόλας: Βγες από το σπίτι για να πάρεις ένα παγωτό.
*Ή έναν παγωμένο καφέ. Ή ένα παγωμένο τσάι γιασεμί αν δεν πίνεις καφεΐνη, κάτι για να σε δροσίσει.

*Τέλος, ο καλύτερος λόγος για να βγεις από το σπίτι; Το ότι όταν ξαναγυρίσεις, θα είναι ένα τσικ πιο ασφαλές και φιλόξενο απ’ ό,τι το άφησες. Μυστικό: Δεν είναι το σπίτι που άλλαξε, εσύ πέταξες λίγη αρνητική ενέργεια από πάνω σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v