Φύγαμε για μεζέδες σε Νίκαια και Κερατσίνι

Ξεκινήσαμε με μεζεδολάγνες ορέξεις προς Νίκαια και Κερατσίνι μεριά και ρίξαμε κάτι τσιμπούσια τρικούβερτα τρώγοντας στα καλύτερα.

Φύγαμε για μεζέδες σε Νίκαια και Κερατσίνι

Ο θυμόσοφος λαός μας συνηθίζει να λέει ότι ένα μεζεκλίκι την ημέρα τον γιατρό της πείνας κάνει πέρα και ποιοι είμεθα εμείς να διαφωνήσουμε μαζί του; Τουναντίον μάλιστα, υπερθεματίζουμε και με στόχο να ικανοποιήσουμε τις μεζεδολάγνες ορέξεις τις δικές μας και των αναγνωστών μας κατευθυνθήκαμε προς Νίκαια και Κερατσίνι για να γιατρευτεί η πείνα μας με κάποια από τα καλύτερα μεζεδάκια της πιάτσας. Άλλωστε αν για κάτι φημίζονται τα πειραιώτικα πέριξ, αυτό είναι τα τίμια μεζεκλίκια τους και τα τσιμπούσια που διοργανώνονται καθημερινά στα καλύτερα φαγητοστέκια τους.

Ταξιδεύοντας

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι τηλ.: 210 4324368

Το Ταξιδεύοντας είναι ίσως το πιο φημισμένο μεζεδοπωλείο του Κερατσινίου χάρη στην εξαιρετική κουζίνα του, που μυρίζει θάλασσα και τιμά την γαστρονομική παράδοση της χώρας. Oι τηγανιτές ψαρομπουκιές, οι ποικιλίες οστρακοειδών (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, κοχυλάκια), ο φιλεταρισμένος γαύρος μαρινάτος μαγειρεμένος με πικάντικη σως μουστάρδας, το καρπάτσιο αλλά και το σεβίτσε με ψάρι ημέρας, οι σαρδέλες μπουρδέτο, η γιουβετσάδα θαλασσινών, το κουσκουσάκι με σουπιές και το μελάνι τους και ο μοναδικός παστουρμάς θαλάσσης θα στήσουν ερωτικό παιχνίδι με τον ουρανίσκο σου για αυτό καλό θα ήταν να πας νηστικός. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 22-25€ μαζί με τα ουζάκια, εφόσον αποφύγεις το φρέσκο ψάρι.

Αν γίνεις μέλος του in2life club (πληροφορίες εδώ) τότε μπορείς να απολαμβάνεις προνομιακές εκπτώσεις και προσφορές https://www.in2life.gr/members/club_login από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Πυξίδα

Κύπρου 95, τηλ.:  τηλ.:21 0425 1429

Φημισμένο και πολύ αγαπημένο μεζεδοπωλείο με σκηνικό που φέρνει στον νου τα τιμημένα 90s όταν τα καρό τραπεζομαντηλάκια ήταν το best seller της εστίασης. Κρατώντας ίδια κι απαράλλακτη διακόσμηση η Πυξίδα μας καλεί να δοκιμάσουμε τις σπεσιαλιτέ της φορώντας πάντα την καλύτερη και πιο παρεΐστικη διάθεση. Εδώ οι τσιπουρομεζέδες κι οι τηγανιές είναι must μαζί με τα ζουμερά μπιφτεκάκια, όμως τα σαλιγκάρια και το λουκάνικο προβατίνας σχηματίζουν άνετα αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εξαιρετικά κι έξτρα μερακλήδικα τα αμελέτητα. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία των απαραίτητων ουζακίων υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο.

Ζαρκαδούλας

Βιθυνίας 32 Νίκαια, τηλ.: 2104252770

Βγαλμένος από τα 60s, τότε που τα ψαράδικα είχανε κάνει απόβαση σε όλες τις πειραιώτικες γειτονιές, ο Ζαρκαδούλας είναι ίσως το πιο ιστορικό μεζετζίδικο της Νίκαιας. Επιμένει παραδοσιακά και καθημερινά απλώνει χταποδάκια να λιαστούν στις τέντες του, πριν συνοδέψουν την ψαροφαγία των θαμώνων του που τον προτιμούν για τις πεντανόστιμες συνταγές του και τις προσιτές τιμές του.

Μην φύγεις πριν δοκιμάσεις σκορδαλιά, αχινό, καβούρι, μύδια αχνιστά, γαύρο μαρινάτο και φρέσκο μπακαλιάρο ή φρέσκια κουτσομούρα. Η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει στα 25-30€ κατ’ άτομο μαζί με αρκετές επιλογές σε φρέσκο ψαράκι που εδώ θα βρεις σε value for money τιμές.

Ιωνικός

Προύσης 17, τηλ.: 21 0492 0202

Ένα όνομα, μια ιστορία για τον Ιωνικό που παίζει μεγάλη ψαροφαγική μπάλα, αντίστοιχη με το ποδοσφαιρικό καμάρι της Νίκαιας που μεγαλούργησε στα μεγάλα σαλόνια της Α Εθνικής στα τιμημένα 90s. Iστορικό νικαιώτικο ψαροταβερνάκι που το καλοκαίρι απλώνει τραπεζάκια στο πεζοδρομάκι σερβίροντας πιάτα που μυρίζουν θάλασσα.

Εδώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις σαρδέλα ψητή, μπακαλιαράκια τηγανιτά, γαρίδα ψίχα, μακαρονάδα του ψαρά, ριζότο μελάνης σουπιάς και σαλάχι. Μαζί με ουζάκι ή τσιπουράκι ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ’ άτομο.

Μήπως

Πλάτωνος 89, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0461 6850

Στη συνοριακή γραμμή Κερατσινίου και Δραπετσώνας, στον πεζόδρομο της Πλάτωνος το Μήπως έχει γίνει στέκι καλοφαγάδων που τιμούν και με το παραπάνω τον λουκούλλειο κατάλογό του. Το χειμώνα τρυπώνουμε στο ζεστό εσωτερικό του και όταν καλοκαιριάζει η φάση μεταφέρεται στον μεγάλο πεζόδρομο έξω από το γραφικό μεζεδοπωλείο. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν το πεϊνιρλί με λουκάνικο, πιπεριές και γραβιέρα, το χοιρινό κρασάτο, το μοσχαρίσιο συκώτι, το παστουρμακλί, το μπουγιουρντί, τα πελμένια γεμιστά με κιμά, τα βαρένικα γεμιστά με πατάτα και το πρόβειο σπαλάκι στον φούρνο. Ο λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Υa Ψαράκι

Ακρίτα Διγενή 36, Κερατσίνι, τηλ.: 21 1715 4494

Εκεί στην περιοχή της Χαραυγής πριν κάποια χρόνια ερχόταν κόσμος και κοσμάκης μπας και βρει τραπεζάκι στα θρυλικά «Γαριδάδικα». Τα τελευταία χρόνια η ψαρογειτονιά του Κερατσινίου προσπαθεί να βρει και πάλι τη χαμένη αίγλη της με το Ya Ψαράκι να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της αντεπίθεσης. Το όνομα προδίδει τις ψαροφαγικές προθέσεις του καταλόγου από τον οποίο ξεχωρίζουν η σκορδαλιά, η μελιτζανοσαλάτα, οι φρέσκιες γαρίδες, τα μικρόψαρα (γαύρος, σαρδέλα, μαρίδα, αθερίνα) στο τηγάνι ή τη σχάρα, η γαριδομακαρονάδα, το χταπόδι ξυδάτο, οι γαρίδες παντρεμένες, η ψαρόσουπα και το κριθαρότο με μύδια. Στα συν οι εξαιρετικά προσιτές τιμές αφού ο λογαριασμός με ουζάκι θα κυμανθεί στα 15-17€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v