Πόσο κάνει φέτος ένα ΣΚ στην Άνδρο;

Τα βάλαμε όλα κάτω, ακτοπλοϊκά, διαμονή, μετακινήσεις και φαγητό, για να καταλήξουμε: Πόσα ακριβώς θα πληρώσεις για ένα Σαββατοκύριακο στην Άνδρο;

Πόσο κάνει φέτος ένα ΣΚ στην Άνδρο;

Δυο ωρίτσες δρόμος από τη Ραφήνα, η Άνδρος είναι ιδανική υποψηφιότητα κυκλαδίτικου Σαββατοκύριακου, ειδικά για τον Ιούνιο, που οι τιμές των δωματίων δεν τραβούν ακόμα την ανηφόρα. Πόσο όμως θα σου κοστίσει ακριβώς; Τα βάλαμε όλα κάτω εμείς, για να μην κάθεσαι να κάνεις υπολογισμούς εσύ.

Εν αρχή ην τα ακτοπλοϊκά

25€ έχει το one way εισιτήριο με το συμβατικό πλοίο που κάνει το ταξίδι σε δύο ώρες, 38€ με το ταχύπλοο σε μία –και τα δύο φεύγουν από το λιμάνι της Ραφήνας. Αν θέλεις να πάρεις και αυτοκίνητο μαζί, άλλα 50€ το one way. Οπότε για το πήγαινε-έλα, έχουμε 50€ το άτομο και 100€ το αυτοκίνητο.

Αν δεν πάρω αυτοκίνητο, πώς θα μετακινούμαι στο νησί;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου ξεκινά από τα 31€ την ημέρα, οπότε αν είναι να μείνεις μόνο δύο μέρες συμφέρει σε σχέση με το να πάρεις το δικό σου αυτοκίνητο μαζί. Μία τοπική εταιρεία με online κρατήσεις είναι η Escape Andros

Αν έχεις μηχανή μπορείς να την πάρεις μαζί (και να τη φέρεις πίσω) πληρώνοντας έξτρα 44€ στα ακτοπλοϊκά σου. Τα ποδήλατα ταξιδεύουν στα πλοία δωρεάν.

Εναλλακτικά, το ΚΤΕΛ Άνδρου συνδέει το Γαύριο με το Μπατσί και την Χώρα πέντε φορές τη μέρα, και το Γαύριο με το Κόρθι άλλες τρεις. Εξυπηρετεί και κάποιες παραλίες, δες αναλυτικά εδώ

Η διαμονή τι λέει;

Παραδοσιακό προπύργιο οικονομικού τουρισμού είναι το Μπατσί, χωριουδάκι παραθαλάσσιο 8 χιλιόμετρα από το Γαύριο (το λιμάνι της Άνδρου) και άλλα 25 από την Χώρα. Εκεί θα βρεις δίκλινα στα 52€ στο Silver View, στα 62€ στο Amorani Studios, στα 54€ στο Elpida Andros, στα 58€ στα Διαμερίσματα Καρανάσος, και στα 50€ στο Villa Koula. Αν δεν θέλεις να μείνεις στο Μπατσί, ωραίες επιλογές είναι το Sariza Spring Hotel στα Αποίκια (53€ το δίκλινο με πρωινό), το Spertos Apartments στον Όρμο Κορθίου (65€ το στούντιο με θέα θάλασσα, που φιλοξενεί μέχρι 4 άτομα) και το Nionas Cheerful House στην Πίσω Μεριά (61€ ανά διανυκτέρευση για 4 άτομα). 

Για φαγητό τι θα πληρώσουμε;

Ως γνωστόν, η Άνδρος έχει μια από τις καλύτερες κουζίνες των Κυκλάδων. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό, είναι ότι πολλές από τις επιλογές που προσφέρει για φαγητό είναι μια χαρά οικονομικές. Δες για παράδειγμα την Ασημόλευκα λίγο έξω από την Χώρα για τέλεια μαγειρευτά που κυμαίνονται στα 7€ έως 12€ το πιάτο (με ορεκτικά και κρασί, λογαριασμός στα 17€ περίπου το άτομο) το Ό,τι Καλό στο Μπατσί για θαλασσινά αλλά και κρεατικά στα 20-25€ το άτομο με αλκοόλ και παρελκόμενα (το φρέσκο ψάρι στα 65€ το κιλό, ρίξε μια ματιά στο μενού εδώ) τον Πλάτανο στη Χώρα για πεντανόστιμα μεζεδάκια και τοπική κουζίνα (must η ανδριώτικη φουρτάλια) στα 15€ το άτομο με τα απαραίτητα κρασιά, και βέβαια την ξακουστή φάρμα του Κόσση στον Φελλό για ένα φεστιβάλ κρεατοφαγίας άνευ προηγουμένου (στα 25€ περίπου το άτομο, με αλκοόλ και συνοδευτικά).

Για πάμε να κάνουμε και τη σούμα

Έστω ότι φεύγεις με το αμόρε Παρασκευή βράδυ, και επιστρέφετε Κυριακή απόγευμα. Με δύο διανυκτερεύσεις, τα ακτοπλοϊκά σας, νοικιασμένο αυτοκίνητο για δύο 24ωρα, δύο γεύματα το Σάββατο και από ένα Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, θα χρειαστείτε από 210€ έως 250€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v