Με αυτές τις σειρές θα ξεκαλοκαιριάσεις στο Ertflix

Πανέξυπνα θρίλερ, γοητευτικοί σήριαλ κίλερ, δυναμικές γυναίκες και άφθονες ώρες αγνής, τηλεοπτικής απόλαυσης για να περάσουν ωραία τα καλοκαιρινά βράδια.

Με αυτές τις σειρές θα ξεκαλοκαιριάσεις στο Ertflix

Το Ertflix συνεχίζει απτόητο τα τελευταία χρόνια να προσφέρει εντελώς δωρεάν πληθώρα τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, χαρίζοντάς μας δεκάδες αφορμές για να δούμε ποιοτικές δουλειές από την άνεση του καναπέ μας.

Εν όψει καλοκαιρινής ραστώνης με κλιματιστικό και ποπ κορν, εστιάζουμε στις σειρές του αυτή τη φορά και ξεχωρίζουμε μερικές από τις κορυφαίες που στρημάρουν αυτήν την περίοδο.

Utopia (2013)

2 σεζόν

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, ξένων μεταξύ τους, βρίσκονται να έχουν στην κατοχή τους ένα χειρόγραφο της Ουτοπίας, ενός καλτ μυθιστορήματος με τη μορφή κόμικς, που φημολογείται ότι έχει προβλέψει τις χειρότερες καταστροφές του τέλους του 20ου αιώνα. Θα βρεθούν όμως στο επίκεντρο μιας εφιαλτικής συνωμοσίας που γίνεται πραγματικότητα και θα γίνουν στόχος μια σκιώδους οργάνωσης που είναι γνωστή ως «Το Δίκτυο». Πανέξυπνο, ατμοσφαιρικό, «λιγομίλητο» και με φοβερές ερμηνείες, το δημιούργημα του θεατρικού συγγραφέα Ντένις Κέλι είναι μια από τις πιο πρωτότυπες δημιουργίες τις τελευταίας δεκαετίας, με υποδειγματική γραφή και σκηνοθεσία.

Killing Eve (2018)

4 σεζόν

Δύο γυναίκες βρίσκονται στο επίκεντρο της εξαιρετικής αυτής σειράς: Η Ιβ μια αξιωματικός ασφαλείας της ΜΙ5 που η δουλειά του γραφείου δεν εκπληρώνει το όνειρό της να γίνει κατάσκοπος και η Βιλανέρ μια δαιμόνια, ταλαντούχα δολοφόνος που λατρεύει την πολυτέλεια που της προσφέρει η βίαιη δουλειά της. Το σενάριο υπογράφει η δημιουργός της Fleabag, Φοίβη Γουώλτερ-Μπρίτζ, και βασίζεται εν πολλοίς στα βιβλία του Λουκ Τζένινγκς, βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στα όρια του ψυχογραφήματος και της περιπέτειας, έχει λεπτή βρετανική ειρωνεία και στοιχεία κωμικά σχεδόν σε κάθε επεισόδιο.  Διάβασε την κριτική μας εδώ

Hannibal (2013)

3 σεζόν

«Τάισε τον φόβο σου». Το μότο της σειράς σε προδιαθέτει για τα καλύτερα, η θεματική της είναι άκρως ελκυστική (η σχέση του Δρ. Λέκτερ με τον πράκτορα του FBI Γουιλ Γκρέιαμ, ο οποίος αρχικά αγνοεί ότι συμβουλεύεται τον μεγαλύτερο σήριαλ κίλερ όλων των εποχών) και το καστ πολύ δυνατό. Στον ρόλο του κανίβαλου ψυχολόγου ο χαρισματικός Μαντς Μίκελσεν, στον ρόλο του πράκτορα Γκρέιαμ ο Χιου Ντάνσι, ενώ στον ρόλο του αρχι-πράκτορα ο Λόρενς Φίσμπερν. Σκοτεινό, νοσηρό, με αρκετές ανατροπές, το τηλεοπτικό Hannibal εγγυημένα θα «φάει» τον ελεύθερό σου χρόνο. Και πολύ καλά θα κάνει.

Υπόθεση Θορπ (2018)

1 σεζόν

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Πρέστον του 2016, η βρετανική μίνι σειρά εστιάζει στην απαγορευμένη στα 70s ομοφυλοφιλική σχέση ανάμεσα στον φιλελεύθερο βουλευτή και μετέπειτα ηγέτη του Κόμματος των Φιλελευθέρων Τζέρεμι Θορπ και τον ιπποκόμο Νόρμαν Σκοτ. Η υπόθεση φτάνει στην κορύφωσή της το 1979 με τον Τζέρεμι να δικάζεται για συνομωσία και υποκίνηση σε φόνο, για την απόπειρα  εναντίον του Νόρμαν σε μια προσπάθεια να τον ξεφορτωθεί από τη ζωή του στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του να γίνει πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας. Τη σειρά υπογράφει ο πολυβραβευμένος τηλεοπτικός δημιουργός Ράσελ Τ. Ντέιβις, σε σκηνοθεσία του Στίβεν Φρίαρς.

Millennium (2010)

1 σεζόν

Η best seller τριλογία μυθιστορημάτων του Στιεγκ Λάρσον μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, με μια σειρά έξι επεισοδίων που θα λατρέψεις αν είσαι φαν των σφιχτοδεμένων ερωτικών θρίλερ. Οι ασυνήθιστοι ήρωες αυτού του θρίλερ είναι ο δημοσιογράφος Μίκαελ Μπλόμκβιστ που έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση και η επιφυλακτική και εξαιρετικά ικανή χάκερ Λίσμπετ Σαλάντερ. Μια εξαφάνιση ενός αγαπημένου προσώπου ενός πλούσιου βιομήχανου, είναι η αρχή για μια σειρά αποκαλύψεων που κανείς δεν περιμένει, και οδηγούν σε ανατροπές επί ανατροπών.

The Night Manager

1 σεζόν

Στο Κάιρο, στο απόγειο της Αραβικής Άνοιξης, ο Τζόναθαν Πάιν, δέχεται έκκληση για βοήθεια από την όμορφη Σόφι Άλεκαν. Ως ερωμένη του ισχυρού αλλά και επικίνδυνου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, η Σόφι έχει στοιχεία για μια συμφωνία όπλων που θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταστολή της λαϊκής εξέγερσης. Αναγκασμένος να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό, ο Πάιν έρχεται σε επαφή με έναν φίλο του στη Βρετανική Πρεσβεία. Οι πράξεις του, όμως, τον παρασύρουν, άθελά του, στον τρομακτικό κόσμο ενός αδίστακτου εμπόρου όπλων. Πολυβραβευμένη μίνι σειρά 6 επεισοδίων παραγωγής BBC, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ και φιλοξενεί ένα all star cast με Χιου Λόρι, Ολίβια Κόλμαν και Τομ Χίλντστον τους βασικούς ρόλους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v