Φάγαμε το θρυλικό τυροπιτάρι της Ευβοιώτισσας και πάθαμε πλάκα

Ψάχνοντας για νέες γεύσεις πέσαμε πάνω στην απίθανη Ευβοιώτισσα που αναβίωσε με τεράστια επιτυχία το θρυλικό τυροπιτάρι με φέτα και αυγά όπως το έφτιαχναν παλιά στην αγαπημένη μας Εύβοια.

Φάγαμε το θρυλικό τυροπιτάρι της Ευβοιώτισσας και πάθαμε πλάκα

Οι τυρόπιτες όλων των ειδών κατέχουν μία ιδιαίτερη θέση τόσο στην κουζίνα μας όσο και στην καρδιά μας. Ξεκινούν ως πρωινό, μετατρέπονται σε κολατσιό στη δουλειά, αποτελούν ένα υπέροχο ορεκτικό, γίνονται ένα απογευματινό σνακ, τα λαχταριστά αρτοσκευάσματα με αυθεντικό τυρί είναι από τα βασικά φαγητά που θέλουμε να έχουμε πάντοτε στο σπίτι καθώς τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας και ιδίως τις Κυριακές ή τις γιορτές!

Ψάχνοντας για νέες γεύσεις πέσαμε πάνω στην απίθανη Ευβοιώτισσα που κατάφερε και αναβίωσε με τεράστια επιτυχία το θρυλικό τυροπιτάρι με φέτα και αυγά όπως το έφτιαχναν παλιά στην αγαπημένη μας Εύβοια.

Φτιαγμένο από χειροποίητο φύλλο, ατελές ορθογώνιο που μαρτυρά τον τρόπο παρασκευής του, σταυρωτό δίπλωμα με τη γέμιση στις πτυχές να κάνει ζουμερές μπουκιές, δηλαδή χειροποίητο, γεμάτο αυθεντική φέτα και χωριάτικα αυγά μέσα του, να ξεχειλίζει στις "δαγκωματιές" και να ξινίζει λίγο, με αυτή τη ροδοκόκκινη τραγανή κρούστα απ' έξω όταν τηγανίζεται, δεν υπάρχει!

Με μεράκι διαλέξαμε για εσάς τις πιο αγαπημένες δημιουργίες της Eύβοιας, για να σας προσφέρουμε μια γεύση από τον τόπο μας, όπου και αν βρίσκεστε.

Τα υλικά της, κίτρινο αλεύρι, καθαρό νερό, μια μυστική συνταγή με αυθεντικά συστατικά περασμένη από χέρι σε χέρι - που δεν κρατά λάδι και κάνει την ζύμη θεϊκή και πεντανόστιμη, φέτα Π.Ο.Π. να σε πλημμυρίζει σε κάθε δαγκωματιά και να βάζει φωτιές στον ουρανίσκο με την σπιρτάδα της... λάγνες ματιές προς το κομμάτι πριν δαγκωθεί και ένα απίστευτο “κρατς” γεμάτο ηδονή να είναι ο επόμενος ήχος. Aυτό είναι το τυροπιτάρι της Ευβοιώτισσας, μια ηλεκτρική εκκένωση στο στόμα!

Είναι η αιτία πολέμου... στο τραπέζι. 

Το ψήσιμο του είναι εύκολο και γρήγορο, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το βγάλεις από το ψυγείο σου να μαλακώσει λίγο από την ψύξη βάζοντας το είτε σε ένα μικροκυμάτων στα 600W για 2 λεπτά είτε αφήνοντας το έξω για λίγη ώρα ώστε να μαλακώσει από μόνο του.

Η αγάπη για αυτά τα αυθεντικά προϊόντα ξεκινά από το Γιάννη Λιακόπουλο από το Πήλι Ευβοίας:

"Η αγάπη για την ζύμη στην Εύβοια ξεκινά από την ημέρα που γεννιόμαστε. Από παιδί θυμάμαι να λαχταράω τυροπιτάρια και τηγανόψωμα, θυμάμαι να τρελαίνομαι από τη μυρωδιά τους όταν τα έβαζε η γιαγιά στο τηγάνι…μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά και σήμαινε συναγερμός. Τρέχοντας δίναμε μάχες για το ποιος θα πάρει το πρώτο κομμάτι, το οποίο ποτέ δεν φτάνει ακόμη και τώρα…"

*Τα προϊόντα της Ευβοιώτισσας διατίθενται στα ψυγεία των super markets όπου το βρήκαμε, σε κρεοπωλεία και παντοπωλεία ή επικοινωνήστε και με την Ευβοιώτισσα στο 211 0123 575 να σας καθοδηγήσει.

Υ.γ. Αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε την παραμυθένια ιστοσελίδα της Ευβοιώτισσας, αποτελεί ένα απίστευτό αξιοθέατο του ίντερνετ και μια όμορφη εμπειρία από μόνο του.

www.euboiotissa.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v