Θρύλε τον έφαγες τον Άγιαξ: Οι μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Εν όψει τελικού Conference League θυμόμαστε μερικές από τις μεγαλύτερες νίκες των Πειραιωτών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θρύλε τον έφαγες τον Άγιαξ: Οι μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Λιγότερο από μια εβδομάδα έμεινε πριν τον μεγάλο αγώνα του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα για τον τελικό του Conference League και οι απανταχού φίλοι του Λιμανιού μετρούν αντίστροφά τις μέρες.

Σε κλίμα ευρωπαϊκό λοιπόν κι εμείς, θυμόμαστε μερικές από τις σημαντικότερες νίκες του Ολυμπιακού ανά τα έτη και ελπίζουμε την προσεχή Τετάρτη «ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό».

Στις 4 Ιουλίου του 1961, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Σάντος του θρυλικού Πελέ, η οποία είχε έρθει στην Ευρώπη για μια σειρά φιλικών αγώνων. Οι Πειραιώτες πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση και κερδίζουν με 2-1.

Τον Νοέμβριο του 1974, o Ολυμπιακός με προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο αντιμετωπίζει την Αντερλεχτ, που είχε κερδίσει 5-1 στις Βρυξέλλες. Η ομάδα του Πειραιά νικά 3-0 και αγγίζει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όμως ο Ούγγρος διαιτητής Kάρολι Παλοτάι αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος σφάχτης.

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 1983, στον επαναληπτικό του 0-0 στο γήπεδο των Ολλανδών, ο Ολυμπιακός του Χάϊντς Χέερ στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο, ρίχνει δύο γκολ στον Πρωταθλητή της Ολλανδίας Άγιαξ.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 1999, ο Ολυμπιακός του Αλμπέρτο Μπιγκόν επικρατεί της Γιουβέντους με 2-1 στο παιχνίδι για τον 3ο γύρο του τότε Κυπέλου UEFA, νυν Europa League. Ήταν η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας επί ιταλικού εδάφους από το 1979, όταν ο Άρης νίκησε την Περούτζια με 3-0.

Αρκετά χρόνια μετά, το 2014, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ θα υποτάξει ξανά τη Γιουβέντους με 1-0 στο «Καραϊσκάκης».

Τον Σεπτέμβριο του 2002 οι Πρωταθλητές Ελλάδας με τον Τάκη Λεμονή στο τιμόνι διασύρουν την Μπάγερ Λεβερκούζεν, που είχε έρθει ως φιναλίστ του Champions League την περασμένη χρονιά, με 6-2 στη Ριζούπολη.

Στις 3 Οκτωβρίου 2007, ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή επικρατεί με 3-1 της Βέρντερ Βρέμης μέσα στη Γερμανία, κάνοντας το πρώτο του μεγάλο «διπλό» στο Champions League.

Τον Φεβρουάριο του 2014, ένας παθιασμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση Ολυμπιακός με προπονητή τον Μίτσελ, κερδίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το εμφατικό 2-0 στο «Καραϊσκάκης» για τους «16» του Champions League.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο εντυπωσιακός Ολυμπιακός του Μίτσελ κερδίζει τηνΑτλέτικο Μαδρίτης, φιναλίστ του Champions League το 2013 και κάτοχο της Primera Division, με σκορ 3-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ξεκινώντας με το δεξί την πορεία του στο Champions League.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v