Στις Κυκλάδες βρίσκεται το νησί με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο

Στην κορυφή των 50 παραλιών του κόσμου με τα πιο καθαρά νερά φιγουράρει μία κυκλαδίτικη παραλία, με τρεις ακόμη ελληνικές ακτές να συμπληρώνουν το top-5.

Στις Κυκλάδες βρίσκεται το νησί με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο

Η Κίμωλος είναι το νησί με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, σύμφωνα με την λίστα του Florida Panhandle, που δημοσιεύει το περιοδικό Travel & Leisure, αναφέροντας πως τη χρονιά που πέρασε, περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελλάδα, όχι μόνο για την Ιστορία, την τέχνη, το φαγητό και την κουλτούρα, αλλά και για τα «κρυστάλλινα και εξαιρετικά ελκυστικά νερά» της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λίστα με τις 50 παραλίες που έχουν τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, δημοσιεύτηκε από την Florida Panhandle στα τέλη του 2023. Για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ξεκίνησε δημιουργώντας μια λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο που κατείχαν την υψηλότερη κατάταξη στους ιστότοπους κριτικών ταξιδιωτών. Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν «καθαρά νερά». Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρει τους νικητές της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

«Εκτεινόμενη σε 13.674 χιλιόμετρα, η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωση της», αναφέρει χαρακτηριστικά η ερευνητική ομάδα. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι η πλειονότητα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για καθαρά νερά βρίσκεται στην Ελλάδα, με επικεφαλής την παραλία Πρασσά στο νησί της Κιμώλου, για την οποία το 43,56% των δημόσιων αξιολογήσεων αναφέρει τη φράση «καθαρά νερά».

Το top-5 των παραλιών με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο συμπληρώνουν η παραλία Γεννάδι στη Ρόδο, το Pileh Bay στην Ταϊλάνδη, ο Άγιος Δημήτριος στην ηπειρωτική Ελλάδα, και η Αγία Άννα στη Νάξο. Δες αναλυτικά ολόκληρη τη λίστα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v