Tα διαμαντάκια του μήνα δωρεάν στο Εrtflix

To Ertflix σού δίνει μπόλικους καλούς λόγους να λιώσεις στο πρόγραμμά του κι αυτόν τον μήνα φιλοξενώντας εξαιρετικές σειρές και ταινίες. 

Tα διαμαντάκια του μήνα δωρεάν στο Εrtflix

Το Ertflix έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη μας δωρεάν streaming πλατφόρμα κρατώντας πολύ ψηλά τον ποιοτικό πήχη των σειρών, των ταινιών αλλά και των ντοκιμαντέρ που φιλοξενεί κάθε μήνα, βάζοντας μας συχνά σε δίλημμα –μην σου πούμε και τρίλημμα- για το τι θα πρωτοδούμε. Εμείς για να σου γλιτώσουμε χρόνο από το ψάξιμο, ξεψαχνίσαμε το πρόγραμμά του και βρήκαμε τα διαμαντάκια αυτού του μήνα, στα οποία αξίζει να επενδύσεις λίγο ή και περισσότερο –αν κολλήσεις σαν κι εμάς- από τον ελεύθερο χρόνο σου.

Black Stone του Χρήστου Ιακωβίδη (2022)

Με αφετηρία ένα ντοκιμαντέρ για τους υπαλλήλους «φαντάσματα» του δημοσίου, δύο κινηματογραφιστές πέφτουν επάνω στην Χαρούλα, μία υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον εξαφανισμένο, δημόσιο υπάλληλο, γιο της. Όταν το όνομα του συνδέεται με μία απάτη, η Χαρούλα ξεκινάει, μαζί με τον νεότερο, ανάπηρο γιο της, να «καθαρίσει» το όνομα του.

Με τη βοήθεια ενός Ελληνοαφρικανού ταξιτζή και μίας «παράφωνης» αντιφασιστικής οργάνωσης, οι κινηματογραφιστές ακολουθούν την Χαρούλα ενόσω προσπαθεί να βρει και να φέρει πίσω στο σπίτι τον πρωτότοκο γιο της... Μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών ποντάρει ξεκάθαρα στο ερμηνευτικό μπρίο της Ελένης Κοκκίδου και στο έξυπνο σενάριο που σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Διαθέσιμη μέχρι 10 Αυγούστου

Μanka της Σοφία Ζορνίτσα (2023)

Η Ελένα, μία θεατρική σκηνοθέτης γεμάτη έμπνευση, στα 32 της χρόνια δεν μπορεί πλέον να κάνει παιδιά. Κάνοντας θεραπείες και αποτυγχάνοντας να πείσει τον σύζυγό της Λεόν, 50 ετών, να παραμείνει μαζί της στη Βουλγαρία για να συνεχίσουν την προσπάθεια για παιδί, η Ελένα αναπτύσσει ένα επιτυχημένο θεατρικό πρόγραμμα που μεταμορφώνει τη ζωή ορφανών παιδιών. Την καλούν να κάνει το ίδιο στην Κένυα, όπου ο αριθμός των ορφανών είναι τεράστιος, τη στιγμή που ο Λεόν της προτείνει να ξεκινήσουν τη διαδικασία εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία κι αποτελεί δείγμα του ρεαλιστικού βαλκανικού σινεμά που τα τελευταία χρόνια δείχνει τα δόντια σε μικρά αλλά και μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Διαθέσιμη μέχρι 22 Αυγούστου

Spiderman: Far From Home του Τζον Γουότς (2019)

Ο σούπερ αραχνοήρωας της φιλικής μας γειτονιάς, αποφασίζει να ακολουθήσει τους καλύτερους φίλους του, τον Νέντ, την Μτζ, και την υπόλοιπη παρέα σε διακοπές στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα σχέδια του Πίτερ να αφήσει πίσω τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις για μερικές εβδομάδες γρήγορα ακυρώνονται, όταν δέχεται απρόθυμα να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι να λύσει το μυστήριο των επιθέσεων κάποιων μυστηριωδών πλασμάτων, που δημιουργούν χάος σε όλη την ήπειρο. Από τις καλύτερες υπερηρωϊκές ταινίες που είδαμε την τελευταία δεκαετία το Far From Home θα σου προσφέρει ισόποσες δόσεις καταιγιστικής δράσης και χορογραφημένων σκηνών βίας, μαζί με μια εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία του Τομ Χόλαντ.

Διαθέσιμη μέχρι 10 Ιουνίου

Rebel in the Rye του Ντάνι Στρονγκ (2018)

Τοποθετημένο χρονικά στο πολύχρωμο κάδρο της Νέας Υόρκης των μέσων του 20ου αιώνα, το φιλμ «Επαναστάτης στη Σίκαλη» ακολουθεί τον νεαρό Σάλιντζερ (Νίκολας Χουλτ), ενόσω αυτός προσπαθεί να βρει τη «φωνή» του, φλερτάρει με τη διάσημη κοσμική Ούνα Ο’Νιλ (Ζόι Ντόιτς) και πολεμά στις πρώτες γραμμές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτές είναι οι εμπειρίες που θα διαμορφώσουν τη δημιουργία του αριστουργήματός του, «Ο Φύλακας στη Σίκαλη», θα τον κάνουν διάσημο –αλλά και διαβόητο- εν μία νυκτί και, τελικά, θα οδηγήσουν στην απόσυρσή του από τα φώτα της δημοσιότητας για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Από τα πιο ενδιαφέροντα λογοτεχνικά biopics των τελευταίων ετών ξεχωρίζει για τη σκηνοθετική μαεστρία του Ντάνι Στρονγκ και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει υποκριτικά ο Νίκολας Χουλτ τον νεαρό Σάλιντζερ, χαρίζοντάς μας μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία.

Διαθέσιμη μέχρι 5 Οκτώβρη

Σειρές

Υπόθεση Θορπ (1 σεζόν, 2018)

Με επίκεντρο την απαγορευμένη, εκείνη την εποχή,  ομοφυλοφιλική σχέση ανάμεσα στον φιλελεύθερο βουλευτή και μετέπειτα ηγέτη του Κόμματος των Φιλελευθέρων Τζέρεμι Θορπ και τον ιπποκόμο Νόρμαν Σκοτ. Η υπόθεση φτάνει στην κορύφωσή της το 1979 με τον Τζέρεμι να δικάζεται για συνομωσία και υποκίνηση σε φόνο, για την απόπειρα  εναντίον του Νόρμαν σε μια προσπάθεια να τον ξεφορτωθεί από τη ζωή του  στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του να γίνει πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας με οποιοδήποτε κόστος. Ο Στίβεν Φρίαρς των «Επικίνδυνων Σχέσεων» υπογράφει μια δραματοποιημένη τηλεοπτική μεταφορά του Σκανδάλου Τζέρεμι Θορπ για λογαριασμό του BBC δίνοντας στον Χιου Γκραντ τον τηλεοπτικό ρόλο που περίμενε για να αποδείξει πόσο ταλαντούχος ηθοποιός είναι.

Διαθέσιμη μέχρι 17 Ιουνίου

Κilling Eve (4 σεζόν, 2018-2022)

Η Ιβ μια γυναίκα διαολεμένα έξυπνη, αξιωματικός ασφαλείας της ΜΙ5 που η δουλειά του γραφείου δεν εκπληρώνει το όνειρό της να γίνει κατάσκοπος. Η Βιλανέρ είναι μια δαιμόνια, ταλαντούχα δολοφόνος που λατρεύει την πολυτέλεια που της προσφέρει η βίαιη δουλειά της. Η σειρά ξεπερνά τα όρια του θρίλερ κατασκοπείας, καθώς δυο πανέξυπνες γυναίκες που έχουν εμμονή η μια με την άλλη βρίσκονται αντιμέτωπες και παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Πριν ξεκίνησεις να βλέπεις το Killing Eve καλό είναι να αδειάσεις το πρόγραμμά σου προκειμένου να έχεις άπλετο χρόνο και να αφοσιωθείς στη διεστραμμένα έξυπνη αυτή σειρά, που είναι ίσως ο ορισμός του binge watching. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο παραμένει σοκαριστικά οξυδερκής κι εντυπωσιακά καλογραμμένη.

Διαθέσιμη μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2025

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v