Οι βραβευμένες ταινίες που πρέπει να δεις τώρα στο Ertflix

Ταινίες που διακρίθηκαν στα Όσκαρ αλλά και σε διεθνή βραβεία είναι διαθέσιμες για τα μάτια σου και μόνο, μέχρι τις 12 Μαρτίου στην πλατφόρμα.

Οι βραβευμένες ταινίες που πρέπει να δεις τώρα στο Ertflix

Το Ertflix σε πλήρως οσκαρική διάθεση εναρμονισμένη με τα προσεχή βραβεία, φιλοξενεί στην πλατφόρμα του ένα μεγάλο αφιέρωμα με ταινίες που διακρίθηκαν στον κινηματογραφικό θεσμό, αλλά και σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Κι εμείς δεν χάνουμε την αφορμή να στρώσουμε κόκκινο χαλί μπροστά από την τηλεόραση και να απολαύσουμε αγαπημένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς στα καλύτερα και πιο… οσκαρικά τους.

Χωρίς μέτρο (Whiplash)

O 19χρονος Άντριου (Μάιλς Τέλε) είναι ένας ταλαντούχος ντράμερ, ένας από τους καλύτερους σπουδαστές στο «Shaffer Conservatory» της Νέας Υόρκης. Πεισματάρης και φιλόδοξος, στα όρια του αλαζονικού, ονειρεύεται μεγάλα, τεράστια όνειρα. Θα γίνει ο καλύτερος. Θα γράψει ιστορία. Θα δουλέψει σκληρά και θα κερδίσει μία θέση στην ορχήστρα του Τέρενς Φλέτσερ (Τζέι Κέι Σίμονς)  – του διαβόητου μαέστρου της τζαζ, του καθηγητή που όλοι στη σχολή σέβονται και τρέμουν ταυτόχρονα. Ο δρόμος προς την επιτυχία όμως, είναι στρωμένος με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα.

Η ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ ήταν υποψήφια για 144 βραβεία, κερδίζοντας τα 98 από αυτά, μεταξύ των οποίων 3 Όσκαρ: Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Τζέι Κέι Σίμονς, Καλύτερης Ηχοληψίας και Καλύτερου Μοντάζ.

Once Upon a Time in… Hollywood (Κάποτε στο Χόλιγουντ)

Ο Κουέντιν Ταραντίνο παραδίδει μια μυθική ερωτική επιστολή στον κινηματογράφο και την τηλεόραση του τέλους της δεκαετίας του ’60 και μας βυθίζει στην εκρηκτική ομορφιά του Λος Άντζελες της εποχής. Με πρωταγωνιστικό δίδυμο τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον Μπραντ Πιτ, η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στις τελευταίες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Απέσπασε συνολικά 190 υποψηφιότητες για βραβεία, κερδίζοντας 48 διακρίσεις, ανάμεσά τους τρεις Χρυσές Σφαίρες και δύο Όσκαρ, για τη σκηνογραφία της και για την ερμηνεία του εξαιρετικού Μπραντ Πιτ.

I, Daniel Blake (Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ)

O Ντάνιελ Μπλέικ (Ντέιβ Τζονς) είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Νιούκαστλ. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες. Η ανθρώπινη και συγκινητική αυτή ταινία χάρισε στον Κεν Λόουτς, τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει

Η Δρ. ‘Αλις Χόουλαντ (Τζούλιαν Μουρ) έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών. Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά. Η ταινία χάρισε στην Τζούλιαν Μουρ πληθώρα βραβείων για την ερμηνεία της, ανάμεσα τους και μια Χρυσή Σφαίρα, ένα BAFTA και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Toni Erdmann

Ο αιώνια πλακατζής Βίνφριντ (Πίτερ Σιμόνισεκ), λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, τις συναντήσεις και τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται το alter ego του Βίνφριντ- ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται. Η τρυφερή, πρωτότυπη και ξεκαρδιστικά αστεία ταινία της Μάρεν Άντε (Αργυρή Άρκτος στο Βερολίνο για το «Alle Anderen»), διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, καθώς και το Όσκαρ Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και το αντίστοιχο BAFTA, όπως και Χρυσή Σφαίρα, αποσπώντας τελικά το Βραβείο Κριτικών στις Κάννες.

Leaving Las Vegas (Αφήνοντας το Λας Βέγκας)

Ο Μπεν (Νίκολας Κέιτζ) είναι αλκοολικός. Η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει και κάθε μέρα εξαρτάται όλο και περισσότερο από το ποτό. Απολυμένος από το στούντιο του Χόλυγουντ όπου εργάζεται, ο Μπεν κατευθύνεται προς το Λας Βέγκας, τη μόνη πόλη όπου τα μπαρ δεν κλείνουν ποτέ. Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του περιπλάνησης, γνωρίζει τη Σέρα (Ελίζαμπεθ Σου), μια νεαρή πόρνη. Και οι δύο περιπλανώμενοι, ερωτεύονται, αποφασίζουν να ζήσουν μαζί, αποδεχόμενοι ο ένας τον άλλον όπως είναι, μέχρι τέλους. Ο Μάικ Φίγγις υπογράφει μια σκοτεινή κατάδυση στην άλλη πλευρά του αμερικάνικου ονείρου, και ο Νίκολας Κέιτζ κερδίζει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για μια απίστευτη ερμηνεία.

Dolor Y Gloria (Πόνος και Δόξα)

H 21η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ εστιάζει σε μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Σαλβαδόρ Μάγιο (Αντόνιο Μπαντέρας), ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου στη δύση της καριέρας του πια. Κάποιες από αυτές διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες στο παρελθόν: η παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, η στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σ’ ένα χωριό στη Βαλένθια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, η πρώτη του ερωτική επιθυμία, ο πρώτος του έρωτας στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80. Η ωριμότερη και πιο αυτοαναφορική ταινία του Αλμοδόβαρ, ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ (Διεθνής Ταινία, Α’ Αντρικού Ρόλου για τον Αντόνιο Μπαντέρας), και κέρδισε το Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για τον Αντόνιο Μπαντέρας, στο Φεστιβάλ Καννών.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v