Οι καλύτερες ελληνικές ταινίες που παίζουν τώρα στο Ertflix

Καλό, ελληνικό σινεμά, αγαπημένοι πρωταγωνιστές και όμορφες ιστορίες στρημάρουν αυτήν την περίοδο στη πλατφόρμα.

Οι καλύτερες ελληνικές ταινίες που παίζουν τώρα στο Ertflix

Μικρού μήκους που έχουν πράγματα να πουν, συγκινητικά ηθογραφήματα της επαρχίας των 60s, κωμωδίες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους.

Το Ertflix αγαπά το ελληνικό σινεμά, το ίδιο κι εμείς, γι’ αυτό ξεψαχνίζουμε τις ταινίες του και επιλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες για να στρημάρεις από τον καναπέ του σπιτιού σου.

Σούπερ (2023)

Η Πέννυ και ο Τζέιμς συναντιούνται στο σουπερμάρκετ για το πρώτο τους ραντεβού. Είναι το ιδανικό μέρος για να γνωριστούν καλύτερα. Ενα τεστ προσωπικότητας. Κουβεντιάζουν για τα αγαπημένα τους φρούτα, την ψυχανάλυση, τις πιο κρυφές τους φαντασιώσεις. Φλερτάρουν και κάνουν σεξ στο ασανσέρ του καταστήματος. Όσο το καρότσι τους γεμίζει, η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώνει. Λίγο πριν φτάσουν στο ταμείο, θα αναγκαστούν να παραδεχτούν κάτι σημαντικό. Βρίσκονται ήδη σε σχέση. Ο ένας με τον άλλον. Η μικρού μήκους του Νικόλα Κούλογλου που ξεχώρισε στο περσινό Φεστιβάλ Δράμας, διαθέτει δύο όμορφους και ταλαντούχους πρωταγωνιστές και μιλά για τη δυσκολία να αφήσεις κάποιον πίσω.

Εκεί που Ζούμε (2022)

Την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκινγκ της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα. Ο Σωτήρης Γκορίτσας στήνει ένα συγκινητικό ψυχογράφημα της σύγχρονης Ελλάδας με πολύ χιούμορ και εξαιρετικούς πρωταγωνιστές, από τους οποίους ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος κι ο Στέλιος Μάινας κλέβουν την παράσταση.

Πράσινη Θάλασσα (2020)

Η Άννα, μια μυστηριώδης γυναίκα χωρίς μνήμη, αγωνίζεται να επανασυνδεθεί με το παρελθόν της. Στην κουζίνα της ταβέρνας του μοναχικού Ρούλα, κοντά στο λιμάνι όπου βρίσκει καταφύγιο, ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και τις παλιές συνταγές, η μαγειρική της ξυπνά αναμνήσεις και θεραπεύει. Η ζεστή υποδοχή των θαμώνων και οι καινούργιες της εμπειρίες, την βοηθούν να ξεκινήσει μια νέα ζωή, μέχρι που ο Ρούλα ανακαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της Άννας. Η Αγγελική Αντωνίου επιστρέφει μετά το Eduart (2006) και διασκευάζει με αξιώσεις το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου, «Για να Δει τη Θάλασσα», έχοντας μια εξαιρετική Αγγελική Παπούλια στον κεντρικό ρόλο.

Η Χορωδία του Χαρίτωνα (2005)

Άνοιξη του '68. Μια μικρή επαρχιακή πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό. Όλοι ζουν στον ρυθμό του Ετήσιου Διαγωνισμού Χορωδιών της περιοχής που εδώ και πενήντα χρόνια αποτελεί το επίκεντρο της ζωής στην πόλη. Ο χαρισματικός γυμνασιάρχης Χαρίτων καθοδηγεί με το δικό του μαγικό τρόπο τη σχολική χορωδία. Αλλά, η εμφάνιση του νέου και φιλόδοξου στρατιωτικού διοικητή, Ταγματάρχη Δημητρίου, που έρχεται να επαναφέρει στην τάξη και την ασφάλεια, πυροδοτεί τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άντρες. Μία πρωτότυπη κωμωδία δια χειρός Γρηγόρη Καραντινάκη που αποτελεί ωδή στην εποχή της αθωότητας και στην ελληνική επαρχία του ’60. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Λούφα και Παραλλαγή (1984)

Στην υπέροχη ταινία του Νίκου Περάκη, μια ομάδα στρατιωτών, λόγω της εργασιακής τους εμπειρίας στον εμπορικό κινηματογράφο, στελεχώνουν τη νεοσύστατη Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων (Υ.ΕΝ.Ε.Δ.). Σε αυτό το προνομιακό περιβάλλον, κοντά στα σπίτια τους, υπηρετούν τη θητεία τους και το διασκεδάζουν, προσπαθώντας να κερδίσουν κάποια επιπλέον χρήματα, ο ερχομός της Χούντας όμως θα τους στριμώξει για τα καλά. Η πρώτη και αξεπέραστη ταινία της σειράς ή αλλιώς, η πιο ωραία κωμωδία του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με έναν εξαιρετικό Τάκη Σπυριδάκη, στον πιο χαρακτηριστικό του ρόλο, μαζί με τα «Κουρέλια».

Αυτή η Νύχτα Μένει (2000)

Ο Ανδρέας και η Στέλλα ζουν τον έρωτά τους στην Αθήνα του τέλους της χιλιετίας. Η επιθυμία της Στέλλας να γίνει τραγουδίστρια την οδηγεί στα νυχτομάγαζα της επαρχίας, ενώ ο Αντρέας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του δουλεύοντας στη συνοικιακή ΕΒΓΑ που διατηρεί. Όμως, πολύ σύντομα μετανιώνει για τον χωρισμό τους και αποφασίζει να την αναζητήσει, ξεκινώντας ένα οδοιπορικό στη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής νύχτας. Η ταινία που ανέδειξε τον Νίκο Κουρή, είναι μια από τις καλύτερες που μίλησαν για την καψούρα και σε αυτό βοηθά η συγκλονιστική μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v