Θες απολλώνιο κορμί στην παραλία; Μπορείς να το αποκτήσεις

Η απολλώνια κορμάρα δεν είναι άπιαστο όνειρο για λίγους. Αν λαχταράς το σώμα ενός ολύμπιου θεού δες ποιες ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να το καρπωθείς.

Θες απολλώνιο κορμί στην παραλία; Μπορείς να το αποκτήσεις

Παρατηρείς τα αρχαία αγάλματα των θεών του Ολύμπου και ζηλεύεις τους σμιλεμένους τους μυς; Είναι ωραίοι οι άτιμοι, όμως όπως κάθε τι ωραίο στη ζωή απαιτεί κόπο και χρόνο.

Ήρθε όμως η στιγμή για να γίνεις ο γλύπτης του εαυτού σου και να πετύχεις το απολλώνιο κορμί που τόσο επιθυμείς. Πώς θα τα καταφέρεις;

Σε πολύ γενικές γραμμές, θα πρέπει να δώσεις βάση σε ασκήσεις που θα σου δώσουν «ανοιχτούς» ώμους, θα δουλέψουν τον πλατύ ραχιαίο ήτοι «φτερά», το πάνω μέρος του στήθους, αλλά και τα πόδια σου.

Παράλληλα, θα χρειαστεί να πέσεις αρκετά χαμηλά σε λίπος, ώστε να έχεις σχετικά λεπτή μέση αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα σου.

Επίσης, σημείωσε πως θα έχεις έξτρα πόντους αν αφήσεις γένια, έχεις σγουρό μαλλί και ιδανικά αρκετές τρίχες στο πάνω μέρος του σώματος, αλλά με αυτά δεν πρόκειται να ασχοληθούμε στο συγκεκριμένο άρθρο. Θα στα πει καλύτερα ένας μπαρμπέρης.

Αντίστοιχα, για να πέσεις σε λίπος θα χρειαστεί να ακολουθήσεις μια προσαρμοσμένη διατροφή, οπότε, σε γενικές γραμμές, ξεκίνα να περιορίζεις τις θερμίδες σου ώστε να έχεις θερμιδικό έλλειμμα.

Όσον αφορά την προπόνηση, ανάλογα με το επίπεδό σου θα χρειαστείς ένα εξειδικευμένο προπονητικό πλάνο, επίσης από έναν ειδικό, με τις κατάλληλες ασκήσεις για τα παραπάνω σημεία που αναφέραμε.

Δες μερικές παρακάτω και κάνε κλικ στα ονόματα για να δεις την εκτέλεσή τους.

Στόχευσε σε 3-4 σετ για κάθε άσκηση για 6-10 επαναλήψεις.

Στήθος: Incline Bench Press

Ώμοι: Overhead Dumbbell Press, Lateral Raises

Χέρια: Bicep Curls, Tricep Dips (δουλεύουν και στήθος)

Πλάτη: Μονόζυγο, Bent Over Rows, Lat Pulldowns, Seated Rows

Πόδια: BB Squats, Trap Bar Deadlifts, Lunges, Leg Press

Για πάρεις μια γενική ιδέα για το πώς μπορείς να ενσωματώσεις τις παρακάτω ασκήσεις σε ένα εβδομαδιαίο πλάνο στο γυμναστήριο κάνε κλικ εδώ

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v