Πώς θα κάνεις το κουτάβι σου ευτυχισμένο;

Αν είσαι κουταβολάγν@ και ψάχνεις τρόπους ώστε το σκυλάκι σου να είναι συνέχεια χαρούμενο, τότε έλα λίγο μαζί μας που έχουμε κάτι να σου πούμε.

Πώς θα κάνεις το κουτάβι σου ευτυχισμένο;

Ο γερόντας κουταβίσιος έγραφε στα απομνημονεύματά του ότι μια χαρούμενη σκυλόφατσα την ημέρα τον γιατρό κάνει πέρα και ποιοι είμαστε εμείς για να του πάμε κόντρα στην τελική; Ειδικά όταν μιλάμε για αυτά τα λατρεμένα τετράποδα πλασματάκια που έχουν έρθει σε αυτό τον κόσμο για να αποτελέσουν την ιδανική συντροφιά στο ανθρώπινο είδος. Αν θες κι εσύ να δώσεις λίγη παραπάνω αγάπη στο κουτάβι σου ώστε να είναι μόνιμα ευτυχισμένο, καλό θα ήταν να πλησιάσεις λίγο και να διαβάσεις όλες τις χρήσιμες συμβουλές που αλιεύσαμε για πάρτη σου κι αξίζει σίγουρα να τις ακολουθήσεις κατά γράμμα.

Αγάπη και προσοχή

Τα κουτάβια είναι κοινωνικά ζώα και χρειάζονται την αγάπη και την προσοχή σου. Αγκαλιές, τρυφεράδες και παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του δεσμού ανάμεσα σε σένα και το κουτάβι σου.

Χάδια για πάντα

Δεν χρειάζεται να σου πούμε πως αντιδρούν τα κουτάβια στα χάδια. Το μόνο που χρειάζεται να πούμε είναι γιατί δεν έχεις ξεκινήσεις να χαϊδεύεις το κουτάβι σου ήδη.

Η σωστή τροφή κάνει τη διαφορά

Πάρ’του μια καλή grain free ξηρά τροφή. Διάλεξε κάποια που να αναγράφει με σαφή τρόπο τα συστατικά με ποσοστά αληθινού κρέατος και πρωτεΐνης και όλα τα κατάλληλα λαχανικά για το σκύλο. Πέρα από την καλή του υγεία, θα εξασφαλίσεις και υπέροχο τρίχωμα.

Διακοπές

Αν θες να λέγεσαι σωστός σκυλογονιός, φροντίζεις πάντα να μοιράζεσαι τις πολύτιμες μέρες διακοπών με τον αγαπημένο σου φίλο, ειδικά όταν είναι κουτάβι αφού έχει αναπτύξει ένα ξεχωριστό δέσιμο μαζί σου.

Μην ξεχνάς την άσκηση και το παιχνίδι

Τα κουτάβια έχουν πολλή ενέργεια, οπότε χρειάζονται πολλή άσκηση και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Βάλε λοιπόν το παιχνίδι στην καθημερινότητα του σκύλου σου και συνδυάζοντάς το με την άσκηση θα δεις πόσο πολύ ευτυχισμένο θα είναι.

Ποιος θέλει βόλτα;

Για το τέλος αφήσαμε φυσικά το σιγουράκι για να πεταρίσει από χαρά η καρδούλα κι η ουρίτσα του κουταβιού σου. Οι συχνές βόλτες κάνουν το σκύλο σου ευτυχισμένο και «ανάλαφρο». Έχει την ίδια ανάγκη για «τουαλέτα» με σένα και τα νεφρά του δεν θα κινδυνεύουν αργότερα. Φρόντισε βέβαια να   έχεις πάντα μαζί σου τα γνωστά σακουλάκια για να είσαι κύριος: κι εσύ και ο τετράποδος φίλος σου.

Μια λιχουδιά την ημέρα τη στεναχώρια κάνει πέρα

Όσο δίνεις στο κουτάβι σου λιχουδιές να ξέρεις πως θα είσαι ο αγαπημένος του άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο. Φρόντισε να μην το παρακάνεις ωστόσο και να τις χρησιμοποιείς με μέτρο, κυρίως ως επιβράβευση.

Πες του και καμιά κουβέντα παραπάνω

Είναι σημαντικό να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με το κουτάβι σου ώστε να νιώθει πάντα χαρούμενο, για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να του μιλάς. Με αυτόν τον τρόπο θα αναγνωρίζει την φωνή σου από πολύ μικρό, κάνοντας τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη κατά την εκπαίδευσή σου, όταν θα χρειαστεί να υπακούει στις κατάλληλες εντολές.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v