20 χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο, τι κάνουν σήμερα τα αγαπημένα μας Φιλαράκια;

Πάνε 20 χρόνια από όταν μας αποχαιρέτησαν η Μόνικα, ο Τσάντλερ, ο Ρος, η Ρέιτσελ, η Φίμπι κι ο Τζόι κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε πού βρίσκονται σήμερα.

20 χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο, τι κάνουν σήμερα τα αγαπημένα μας Φιλαράκια;

Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2004. Στις 6 Μαΐου κλείνει μια για πάντα ο κύκλος μιας από τις πιο πετυχημένες σειρές όλων των εποχών. Τα Φιλαράκια έριξαν τίτλους τέλους μετά από 10 σεζόν και 234 επεισόδια κι άδειασαν τη Νέα Υόρκη και τις υπόλοιπες περιοχές των Η.Π.Α. κι όχι μόνο αφού ήθελαν να πουν το τελευταίο αντίο στον Ρος, τη Ρέιτσελ, τη Φίμπι, τη Μόνικα, τον Ρος και τον Τσάντλερ. Από τότε πέρασαν 20 χρόνια κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε τι κάνουν τα Φιλαράκια μας σήμερα, χωρίς να έχουμε ξεπεράσει ακόμη τον αδόκητο χαμό του Μάθιου Πέρι πριν λίγους μήνες.

Λίζα Κούντροου

Η λατρεμένα αλλόκοτη Φίμπι κράτησε το πιο χαμηλό προφίλ από τα υπόλοιπα Φιλαράκια, αφιερώνοντας χρόνο στην οικογένειά της μετά το τέλος των υπερεπιτυχημένων Friends. Αντίστοιχα είχε έντονη ακτιβιστική δραση προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία, χωρίς ωστόσο να χάνει την επαφή της με το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media αφού το τελευταίο της ποστ αφορά τον χαμό του Μάθιου Πέρι ενώ η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο πλευρό του Στιβ Καρέλ για τη σειρά Space Force που δεν ευδοκίμησε αφού είχε μόλις δύο σεζόν. Η Φίμπι παρόλα αυτά δανείζει την φωνή της στην animated σειρά ΗouseBroken αφού είναι η Lady Capulet. Τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το ανθυπομέτριο Like A Boss του 2020 μαζί με τη Σάλμα Χάγιεκ.

Ματ Λε Μπλανκ

Ο αγαπημένος μας ηθοποιός, έστησε όλη του την καριέρα στον ρόλο του αθεράπευτο γυναικά κι έτσι μετά το τέλος των Friends συνέχισε να υποδύεται τον Τζόι Τριμπιάνι στη σειρά Joey που κράτησε για δύο σεζόν, αφού δεν ξέφυγε από τα εύκολα κλισέ του χαρακτήρα που τον σημάδεψε. Στη συνέχεια από το 2011 έως και το 2017 έπαιξε μια κάπως πιο fucked up εκδοχή του εαυτού του στο καταπληκτικό βρετανικό Episodes, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κινηθεί και σε πιο σαρκαστικά νερά, σε σχέση με τα ασφαλή sitcoms. Τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν στο Man with A Plan (4 σεζόν, 2016-2020) όπου στην ουσία έπαιξε έναν Τζόι παντρεμένο με παιδιά. H λατρεία του για τα γρήγορα αυτοκίνητα τον έφερε στη θέση του παρουσιαστή του Top Gear την εκπομπή ευαγγέλιο για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι όχι μόνο. Την τελευταία φορά που τον «έπιασαν» οι παπαράτσι κάμερες, κάποιους μήνες μετά τον θάνατο του Μάθιου Πέρι η εικόνα του είχε πολλά παραπάνω κιλά και δεν θύμιζε τον γυναικοκατακτητή Τζόι.

Κόρτνεϊ Κοξ

H αγαπημένη μας Μόνικα είχε πρωταγωνιστήσει στην 6η συνέχεια του Scream το 2023 κρατώντας έναν εκ των βασικών ρόλων, αυτόν της Gale Weathers. Παράλληλα πρωταγωνίστησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που ίσως να μην έχει πέσει στα ραντάρ σου. Ο λόγος για το Shining Vale που προβαλλόταν στο δίκτυο του Starz κι επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το ταλέντο της Κοξ. Το τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου προβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, με τους fans της σειράς να ανυπομονούν για τη συνέχεια.

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Woman είχε μιλήσει για τις αποτυχημένες πλαστικές επεμβάσεις της, λέγοντας ότι: «μετανιώνω περισσότερο για τα fillers. Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση να παραμείνεις νέος σ’ αυτόν τον κλάδο που μόλις ξεκινήσεις, γίνεται ένα ντόμινο και συνεχίζεις να κάνεις περισσότερα. Για τον υπόλοιπο κόσμο το πρόσωπό σου αλλάζει τόσο εμφανώς, αλλά για τον εαυτό σου – επειδή κάνεις μόνο μία επέμβαση κάθε φορά – δεν το αντιλαμβάνεσαι. Ήταν απόλυτη σπατάλη χρόνου και εύχομαι να μην είχα υποκύψει στην πίεση να την κάνω».

Μάθιου Πέρι

Στις 29 Οκτωβρίου ο Τσάντλερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών βυθίζοντας στο πένθος όλους τους fans της σειράς. Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τα προβλήματα με τους εθισμούς και τους προσωπικούς δαίμονες που αντιμετώπιζε. Ο Μάθιου Πέρι δεν το έβαλε ποτέ κάτω και προσπάθησε να ξανασταθεί στα πόδια του, μετά από πάμπολλες αποτοξινώσεις. Ο Τσάντλερ μας άφησε πίσω σπουδαία παρακαταθήκη μέσα από τους ρόλους του κι όσα μοιράστηκε μαζί μας με την αυτοβιογραφία του: «Φιλαράκια, εραστές και το μεγάλο φριχτό πράγμα» η οποία κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν το θάνατό του.

Αν διαβάσεις ολόκληρο το βιβλίο θα καταλάβεις ότι ο Μάθιου ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος μα και βαθιά πονεμένος άνθρωπος που κατάφερε να αφήσει ένα τεράστιο αποτύπωμα στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, μέσα από έναν εμβληματικό ρόλο που ποτέ του, ή μάλλον ποτέ μας δεν ξεπεράσαμε. Βλέπεις, ο γελαστός και ατακαδόρος Τσάντλερ πάλευε με δαίμονες που φάνηκαν ακατάβλητοι χωρίς ωστόσο να χάσει ποτέ το χιούμορ του και το χαμόγελό του. Κι αυτό ήταν το καλύτερο μάθημα που μας έδωσε, βγάζοντας τους δαίμονές του από το κεφάλι και την ντουλάπα και καθίζοντάς του απέναντί του, σε μια μάχη μέχρι τέλους.

Τζένιφερ Άνιστον

Η Ρέιτσελ ήταν αυτή που έκανε την μεγαλύτερη καριέρα από όλα τα Φιλαράκια κρατώντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πάρα πολλές χολιγουντιανές ταινίες. Παράλληλα έβρισκε πάντα τρόπο να τρυπώνει στα πρωτοσέλιδα περιοδικών μόδας και tabloids κάνοντας συγχρόνως μεγάλες εμπορικές συνεργασίες αφού ο λογαριασμός της στο Instagram αριθμεί περισσότερους από 45 εκατομμύρια followers. Παράλληλα έχει την δικιά της εταιρεία περιποίησης μαλλιών “Lolavie” η οποία κάνει τζίρους εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο ενόσω η Ρέιτσελ ετοιμάζεται για την 4η σεζόν του Morning Show  (2019-2024) της σειράς που απογείωσε και πάλι την καριέρα της, αναγκάζοντας κοινό και κριτικούς να υποκλιθούν στο ταλέντο της.

Στον κινηματογράφο κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις πλέον με το Murder Mystery 2 του Netflix όπου και βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Άνταμ Σάντλερ να αποτελεί την τελευταία της ταινία.

Ντέιβιντ Σουίμερ

O Ρος όταν τελείωσαν τα Φιλαράκια ασχολήθηκε πολύ με το θέατρο αλλά και τη σκηνοθεσία δίνοντάς μας τις ταινίες Run Fatboy Run (2007) και Trust (2010) οι οποίες γνώρισαν στην πλειοψηφία τους πολύ καλές κριτικές. Ο Σουίμερ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε στην σειρά Intelligence (3 σεζόν 2021-2023) του Peacock TV ενώ είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Little Death του Τζακ Μπέγκερτ η οποία προβλήθηκε φέτος κι απέσπασε κολακευτικά σχόλια για την ερμηνεία του. Toν Φεβρουάριο πρωταγωνίστησε μαζί με την Τζένιφερ Άνιστον σε ένα διαφημιστικό για το φετινό Super Bowl κι αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στη σειρά Goosebumps η οποία θα προβληθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων την επόμενη χρονιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v