Ήρθε η ώρα για ψαράκι με θέα θάλασσα

Η θάλασσα σε απόσταση κοντινή, τα καλαμαράκια και η αθερίνα σε απόσταση κοντινότερη. Αυτές οι ψαροταβέρνες μοσχοβολούν καλοκαιράκι.

Ήρθε η ώρα για ψαράκι με θέα θάλασσα

Θάλασσα, ελαφρύ αεράκι να σε χαϊδεύει στο μέτωπο, σκιά από αρμυρίκια, άμμος στα πόδια, καλαμαράκι στο πιάτο και ουζάκι μοσχοβολιστό παραδίπλα.

Η ώρα για ψαράκι και θαλασσινά με θέα θάλασσα έφτασε κι εμείς ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα πιάνοντας θέση σε αγαπημένα ταβερνάκια που μοσχοβολάνε καλοκαίρι. 

Θέα Θάλασσα

Ακτή Θεμιστοκλέους 344, Πειραϊκή, τηλ: 21 0413 2070

Ξεκίνησε στο Μικρολίμανο, και τώρα βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους με σταθερό παρονομαστή τη… θέα θάλασσα. Με φόντο τη Σαλαμίνα απέναντι, αυτή η μοντέρνα ψαροταβέρνα σερβίρει κλασσικές θαλασσινές γεύσεις, αλλά και ιδιαίτερες παραλλαγές τους. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου η σαρδέλα φιλέτο σχάρας, τα αχνιστά μύδια, το παϊδάκι καβουριού, το χταπόδι στιφάδο σε φάβα Σχοινούσας αλλά και το πιτάρι με φέτα και κρεμμύδι. Αν θες κάτι πιο μοντέρνο, δοκίμασε οπωσδήποτε ταρτάρ τόνου και καρπάτσιο λαβράκι, το οποίο είναι εξαιρετικό. Με εμφιαλωμένο ουζάκι, ο λογαριασμός από 25-30€ το άτομο.

Μαρίδα

64ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, Λεγραινά, τηλ.: 2292 051221

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marida Sounio 1930 (@maridasounio1930)

Μια μαρίδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη τις ηλιόλουστες ημέρες, και αυτή η ψαροταβέρνα με ιστορία από το 1930 απέναντι από τη μεγάλη αμμουδιά των Λεγραινών μας αρέσει πολύ. Σπεσιαλιτέ της, αν δεν το μάντεψες από το όνομα, η φρέσκια τηγανιτή μαρίδα, ενώ ωραιότατα είναι το γαριδάκι στο τηγάνι, το φρέσκο καλαμάρι, οι σπιτικοί κολοκυθοκεφτέδες, τα αχνιστά μύδια και οι γαρίδες σαγανάκι. Έχει και φρέσκο ψάρι αν διαθέτεις έξτρα μπάτζετ, αναλόγως ψαριάς. Αν θες να φας και κρεατάκι, στον κατάλογο θα βρεις ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, χοιρινή μπριζόλα και κοτόπουλο φιλέτο. Για μικρά ψαράκια και μεζέδες, ο λογαριασμός με τα απαραίτητα ουζάκια δεν ξεπερνά τα 20-25€ το άτομο.

Αντιγόνη

Μακροδημητραίων, Θυμάρι, τηλ: 2291037503

Κοντά στην παραλία του Θυμαριού, μετά την Ανάβυσσο, η Αντιγόνη με την όμορφη βεράντα της που βλέπει βουνό και θάλασσα, απλώνει τραπεζάκια σερβίροντας πιάτα θαλασσινών, αλλά και σούπερ κρεατικά με παράδοση δεκαετιών. Εδώ θα δοκιμάσεις αφράτα καλαμαράκια τηγανιτά, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κουτσομουράκια στο τηγάνι, χταποδάκι ψητό, αφρόψαρα (γαύρο, αθερίνα, μαρίδα κ.α.) και ψητές σαρδέλες, αλλά και σπιτικά μαγειρευτά ημέρας, όπως γεμιστά, παστίτσιο ή κάποιο λαδερό. Αν θες να ξεστρατίσεις, στον κατάλογο θα βρεις και παϊδάκια αρνίσια, μπριζόλα χοιρινή ή μοσχαρίσια, ζουμερά μπιφτέκια, λουκάνικο και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με κρασάκι.

Ξυπόλητος

Άγιος Νικόλας, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 028342

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ξυπόλητος (@y.xipolitos)

Ένας ξυπόλητος ψαράς (;) μια ολόκληρη ιστορία στην Λούτσα, και μια ταβέρνα που είναι από τις ελάχιστες που πραγματικά σε ταξιδεύουν σε κυκλαδίτικο νησί. Ο Ξυπόλητος βγάζει μπλε τραπεζάκια μια ανάσα από το κύμα, και κάτω από τον ίσκιο των αρμυρικιών σερβίρει τιμιότατα θαλασσινά μεζεδάκια και φρέσκο ψάρι από τη βάρκα του. Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμότατους ψαρομεζέδες (χταποδάκι, σκουμπρί με μπούκοβο, ψητό καλαμάρι, μπαρμπουνάκια τηγανιτά κ.α.), τους οποίους συνοδεύεις με ουζάκι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Μοναδικό μείον η αναμονή τις ώρες και μέρες αιχμής. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες θαλασσινό μεζεδο-γεύμα με ούζο, στα 25€ το άτομο.

Απέραντο Γαλάζιο

Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951

Δεύτερη, απόλυτα νησιώτικη ψαροταβέρνα στην Αττική που μας έρχεται αμέσως στο μυαλό το Απέραντο Γαλάζιο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και σερβίρει ψαράκια, μεζέδες θαλασσινούς και ουζάκια μια ανάσα από το κύμα. Ο κατάλογος κλασικός, πλην τίμιος και νοστιμότατος με όλα τα αγαπημένα μεζεκλίκια: καλαμαράκια και γαρίδες τηγανιτές, ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φρέσκες σαλάτες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι σχάρας, αλλά και γαριδομακαρονάδα αν είσαι φαν των θαλασσινών ζυμαρικών. Λογαριασμός για ένα μεζεδογεύμα με ουζάκι, στα 25-30€ το άτομο.

Παραλία

Παραλία Αλεποχώριου, τηλ: 22960 51310

Τι λες για μια μονοήμερη για ψαράκι; Η κοσμαγάπητη αυτή ψαροταβέρνα απλώνει τραπέζια πάνω στην αμμουδιά και σε σκηνικό παιδικών διακοπών, σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Το γεμιστό καλαμάρι και η χορταστική γαριδομακαρονάδα συγκαταλέγονται στα «οπωσδήποτε», ενώ εξαιρετικό είναι και το τηγάνι του, που υποδέχεται καλαμαράκια, γαριδάκι συμιακό, αθερίνες, κουτσομουράκια και λοιπά ωραία ψαράκια. Για ξεκίνημα μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και κολοκυθάκι τηγανιτό. Φρόντισε να φτάσεις πριν το ηλιοβασίλεμα, που φαίνεται από εδώ κινηματογραφικό. Οι τιμές ξεκινούν από 25€ το άτομο, για ένα μεζεδογεύμα με ουζάκι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v