Το αμιγώς ηλεκτρικό Toyota bZ4X στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024»

Η Toyota Hellas παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το φουτουριστικό πρωτότυπο Toyota LQ για την λαμπαδηδρομία της Αθήνας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Toyota bZ4X στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024»

Η Toyota Hellas, στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας κινητικότητας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) και ως επίσημος συνεργάτης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρέδωσε τον επίσημο στόλο που θα υποστηρίξει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία η οποία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, από αύριο έως τις 26 Απριλίου.

Η εταιρεία παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 13 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα για την ασφαλή μεταφορά των αθλητών και των μελών της Επιτροπής. Ο στόλος που παραδόθηκε είναι σύμφωνος με την πολυτεχνολογική προσέγγιση της ιαπωνικής μάρκας για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας, προσφέροντας λύσεις χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών για το ταξίδι από την Αρχαία Ολυμπία, διασχίζοντας την Ελλάδα έως και την Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

Μεταξύ των οχημάτων, βρίσκεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Toyota bZ4X καθώς και τα νέα Prius PHEV και C-HR ενώ για το τελευταίο σκέλος της λαμπαδηδρομίας στην Αθήνα και μέχρι την είσοδο του στο Καλλιμάρμαρο, το φουτουριστικό πρωτότυπο Toyota LQ θα είναι αυτό που θα συνοδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα στην τελετή παράδοσης για το «Παρίσι 2024».

Παράλληλα, η Toyota Hellas, στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας, θα παρουσιάσει μια σειρά από λύσεις μετακίνησης που έχει δημιουργήσει με στόχο να μετακινούνται οι άνθρωποι με τον πιο άνετο και βιώσιμο τρόπο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς να μένει κανένας πίσω. Στη τελετή παράδοσης της φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, θα βρίσκονται προϊόντα κινητικότητας τα οποία θα αξιοποιηθούν στο έπακρο και στο πλαίσιο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», από αθλητές, μέλη της επιτροπής, προσωπικό και εθελοντές. Μεταξύ αυτών είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά τρίτροχα C+walk, τα οποία διαθέτουν μέγιστη ταχύτητα 10 χλμ./ώρα και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα να περνούν την καθημερινή τους ζωή πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, η ιαπωνική μάρκα θα παρέχει επίσης το ηλεκτρικό μηχάνημα έλξης αμαξιδίων E-puller, το οποίο μετατρέπει ένα κλασικό μηχανικό αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλεκτρική λύση κινητικότητας με μπαταρία, δίνοντας τους μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

H παράδοση του νέου στόλου πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Χαλάνδρι. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης ήταν παρών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και o Πρόεδρος Επιτροπής Μάρκετινγκ Νίκος Ιατρού καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Hellas Hermann Riedl.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Είμαστε ευγνώμονες για τη σημαντική υποστήριξη που λαμβάνουμε από την Toyota Ελλάς τα τελευταία χρόνια σε όλα τα βήματα του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων. Με μεγάλη χαρά παραλάβαμε τα οχήματα της Toyota, τα οποία θα αξιοποιήσουμε για την αφή και την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας. Η Toyota Hellas βρίσκεται στο πλάι μας σε αυτό το πολύ όμορφο και ιστορικό ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας προς το Παρίσι 2024».

Ο Hermann Riedl, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Toyota Ελλάς, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Toyota Ελλάς να βρίσκεται στο πλάι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έναν υψίστης βαρύτητας φορέα στη χώρα μας για την ανάπτυξη, την προώθηση και προστασία του Ολυμπιακού Κινήματος. Είμαστε περήφανοι και συγκινημένοι που αποτελούμε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι και το Παρίσι. Η Toyota διαθέτει έναν 100% εξηλεκτρισμένο στόλο επιβατικών οχημάτων στη Λαμπαδηδρομία, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η πολυδιάστατη προσέγγισή μας για παροχή βιώσιμων λύσεων μετακίνησης για όλους, βρίσκεται στον πυρήνα του στόλου της Toyota που θα διατεθεί επίσης στην Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή οικογένεια στο Παρίσι 2024”.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v