Μαγαζάκια για χειροποίητα δωράκια στο κέντρο της πόλης

Αν ψάχνεις πρωτότυπα δωράκια για τους αγαπημένους και κινείσαι στο αθηναϊκό κέντρο, τότε είμαστε εδώ για σένα.

Μαγαζάκια για χειροποίητα δωράκια στο κέντρο της πόλης

Λίγο η άνοιξη, λίγο το Πάσχα που πλησιάζει με τις πολλές αργίες, η διάθεσή μας ταιριάζει με τον καιρό και τις επερχόμενες διακοπές, επομένως έχει μια κάποια ευθυμία. Όντας καλοδιάθετοι λοιπόν θέλουμε να φτιάξουμε και τη διάθεση συγγενών, φίλων και ταιριών αν μη τι άλλο, προσφέροντας τους μικροδωράκια μέρες που είναι. Για αυτόν τον λόγο ξεχυθήκαμε για το κέντρο της πόλης με σκοπό να στηρίξουμε όλα εκείνα τα μαγαζάκια που επιμένουν χειροποίητα ετοιμάζοντας εξαιρετικά δωράκια που θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σου.

Yi Ceramics

Αλκμήνης 51 & Πτολεμαΐδος, τηλ.: 210 3410944

Αν είσαι λάτρης της κεραμικής τέχνης, τότε πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο Yi Ceramics, ένα στούντιο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και έχει υπέροχες δημιουργίες (κούπες, βάζα, μπουκάλια) όπως και κοσμήματα(από 20 έως και 30 ευρώ) με τις χειροποίητες τσαγιέρες να κλέβουν την παράσταση.

Στον χώρο αυτό η Ιωάννα και η Πηνελόπη φτιάχνουν τα δικά τους κεραμικά, ενώ αντίστοιχα κάνουν σεμινάρια κεραμικής, ζωγραφικής και άλλων τεχνών για όσους ενδιαφέρονται.

Μaison de Madagascar

Ζωοδόχου Πηγής 21, τηλ.:694 863 5871

Maison de Madagascar είναι μια ελληνική εταιρεία που παράγει καπέλα, τσάντες, καλάθια και άλλα διακοσμητικά, κατασκευασμένα από φυσικές ή φυτικές; ίνες της Μαδαγασκάρης. Αν μας ζητάς να διαλέξουμε θα σου πούμε ότι οι τσάντες είναι σίγουρα η αδυναμία μας,. Κάθε νήμα αποπνέει το άρωμα της φύσης, προσφέροντας έναν αέρα δροσιάς και αυθεντικότητας σε κάθε στιγμή. Ιδανικές για τις καθημερινές σου εξορμήσεις ή για την παραλία, οι τσάντες συνδυάζουν την οικολογική συνείδηση με το στυλ και την πρακτικότητα. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 35 έως 50€.

Fenalie

Αναγνωστοπούλου 16, Κολωνάκι, τηλ.:21 0364 0467

Το Fenalie διαθέτει διακοσμητικά αντικείμενα φτιαγμένα από φυσικά υλικά, που σπανίζουν στις μέρες μας, σε προσιτές τιμές για να μην αποτελεί η διακόσμηση προνόμιο για τους λίγους.

Εδώ θα βρεις γούρια, αποξηραμένα λουλούδια, συνθέσεις αποξηραμένων λουλουδιών χειροποίητα φωτιστικά, ιδιαίτερα φανάρια, χειροποίητα ξύλινα ματάκια αποκλειστικού Design Fenalie, τασάκια, μοναδικά είδη σερβιρίσματος, αρωματικά κεριά υψηλής ποιότητας, Βούδες με χρώμα, αληθοφανή τεχνητά φυτά, λαμπάδες – μιας και μπαίνουμε πια στην εποχή τους- και αντικείμενα από Τικ ξύλο για να διακοσμήσεις μοναδικά και να ομορφύνεις το σπίτι σου όπως αγαπάς. Οι λαμπάδες κυμαίνονται μεταξύ 13-20€ ενώ μπορείς να βρεις πλήθος χειροποίητων επιλογών για δωράκια που ξεκινούν από τα 10€ και δεν ξεπερνούν τα 15€.

Contrust Collective

Δροσοπούλου 60, Αθήνα τηλ.:21 1182 6443

Το Contrust είναι ένα συνεργατικό collective store το οποίο δημιουργήθηκε από 4 γυναίκες, με σκοπό να σου δώσει τη δυνατότητα να αγοράσεις υπέροχες δημιουργίες από designers (artprints, ημερολόγια, tote bags, κεραμικά είδη δώρων, μαγνητάκια, βιβλιοστάτες, κοσμήματα αλλά και light boxes μεταξύ άλλων). Όλα είναι handmade- χειροποίητα ντε- κι όλα φέρουν την υπογραφή ανεξάρτητων σχεδιαστών, το ταλέντο των οποίων περισσεύει, όπως μπορείς να διαπιστώσεις σε μια σύντομη περιήγηση στο site του Contrust. https://www.contrustcollective.com/shop-homeware?page=2

Kουμπάκι

Παλλάδος 24-26, τηλ.: 21 5505 2518

Το Κουμπάκι άνοιξε επίσημα στις 27 Ιουνίου του 2014 με τρία έπιπλα όλα κι όλα, αλλά πολλή αγάπη και ζεστασιά. Κάθε χρόνο γιορτάζει τα γενέθλιά του τον Σεπτέμβρη, συνήθως με θεματικά πάρτι που μένουν στην ιστορία καθώς γεμίζει η Παλλάδος χρώμα, γκλίτερ, μουσικές και γέλια. Τι κάνει ένα κουμπί όμως αν το καλοσκεφτείς; Ενώνει. Ενώνει διαφορετικά υλικά μεταξύ τους, ενώνει υφάσματα, Μπορεί να κάνει το σύνολό σου να λάμψει, Μπορεί να είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Αυτό προσπαθεί να κάνει και το Κουμπάκι, να ενώσει ανθρώπους με τα προϊόντα του. Θα βρεις t-shirts (15-30€), scrunchies (7€) hoodies,κούπες, κονκάρδες και σημειωματάρια (8-12€) σε υπέροχα σχέδια με εμπνευσμένες φράσεις.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v