Πού να πουλήσω τα παλιά μου βιβλία;

Τα ράφια της βιβλιοθήκης σου έχουν υπερχειλίσει από βιβλία και θες να ξεφορτωθείς κάποια, βγάζοντας συγχρόνως κέρδος; Είμαστε οι άνθρωποι σου.

Πού να πουλήσω τα παλιά μου βιβλία;

Αν είσαι βιβλιόφιλ@ είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο σπίτι σου υπάρχουν μπόλικα βιβλία που δεν χρειάζεσαι. Aκόμη κι αν δεν είσαι ωστόσο, όλο και κάπου θα υπάρχει μια κούτα με βιβλία που θα ήθελες να ξεφορτωθείς σε πρώτη ευκαιρία. Αν μάλιστα έβγαζες κι ένα κάποιο κέρδος, ακόμη καλύτερα θα προσθέσουμε, πριν σου παραθέσουμε μια λίστα που περιλαμβάνει μια σειρά από sites, πλατφόρμες και ομάδες σε social media για να πουλήσεις τα παλιά σου βιβλία.

Metabook

Το απόλυτο site για να πουλήσεις τα παλιά σου βιβλία είναι δίχως άλλο το Metabook, το οποίο δεν άργησε να γίνει το νέο αγαπημένο πράγμα κάθε βιβλιόφιλου. Με μια απλή κι εύκολη εγγραφή μέσα από την πλατφόρμα του Metabook μπορείς να δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου και να ανεβάσεις τα βιβλία που έχεις για πώληση ακολουθώντας τα απλούστατα βήματα της καταχώρησής τους. Μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο πληρωμής (χέρι με χέρι, μέσω τραπεζικής κατάθεσης, ή ακόμη και με κρυπτονομίσματα) αλλά και αποστολής των βιβλίων (ταχυδρομικά, χέρι με χέρι, με BoxNow) και να αξιολογήσεις τον αγοραστή του βιβλίου όπως κι εκείνος με τη σειρά του εσένα. Σε κάθε πώληση το Metabook κρατά ένα ποσοστό ως προμήθεια, το οποίο ωστόσο μαθαίνεις μόλις καταχωρήσεις την προτεινόμενη τιμή πώλησης.

Κάθε αγγελία σου είναι επεξεργάσιμη, επομένως αν θες να ρίξεις ή να ανεβάσεις την τιμή, μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα.

Vendora

Mε περισσότερες από 850.000 –πάνω από 20.000 αφορούν βιβλία- αγγελίες και 3 εκατομμύρια επισκέψεις ανά μήνα το Vendora μοιάζει ιδανική επιλογή για να πουλήσεις τα βιβλία σου. Η δημιουργία του λογαριασμού κρατά το πολύ δύο λεπτά και δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Παράλληλα η ίδια η πλατφόρμα μέσω της υπηρεσίας “Αγορά μέσω Vendora”, ενεργεί ως αξιόπιστος διαμεσολαβητής που συλλέγει, κρατά και εκπληρώνει την πληρωμή μόνο όταν ικανοποιηθεί τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής, μειώνοντας τον κίνδυνο απάτης. Σχετικά με την αποστολή τους κι εδώ το BoxNow θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο εξασφαλίζοντάς σου τη συνεχή παρακολούθηση (tracking) της αποστολής σου μέχρι να φτάσει στον νέο αγοραστή. Αντίστοιχα μπορείς μέσω του chat να κανονίσεις συνάντηση από κοντά με όποιον υποψήφιο αγοραστή ενδιαφέρεται για τα βιβλία σου.

Facebook Marketplace

Αν περνάς μπόλικο από τον χρόνο σου στα social media, τότε μάλλον θα έχεις δει ότι στο Facebook Marketplace γίνεται ένας χαμούλης από αγγελίες. Με πολύ απλά βήματα μπορείς να καταχωρήσεις την αγγελία σου, πουλώντας τα παλιά σου βιβλία. Mέσα από το Marketplace μπορείς να προσθέσεις απλά και γρήγορα όλες τις σχετικές με την αγγελία πληροφορίες σου (φωτογραφίες, τιμή, περιοχή, τρόπους συνάντησης, αποστολής) ενώ το chat σού επιτρέπει να απαντήσεις ό,τι χρειάζεται σε κάθε επίδοξο αγοραστή.

Χρυσή Ευκαιρία

Η Χρυσή Ευκαιρία παραμένει εδώ και πολλά χρόνια το νούμερο ένα από τα δημοφιλέστερα sites αγγελιών στη χώρα με περισσότερες από 500.000 ενεργές αγγελίες. Όπως καταλαβαίνεις επιβάλλεται να φτιάξεις κι εδώ έναν δωρεάν λογαριασμό (δεν θα σου πάρει περισσότερα από τρία λεπτά για να καταχωρήσεις τα στοιχεία σου) κι έπειτα να ανεβάσεις την αγγελία σου με τα βιβλία που δεν χρειάζεσαι. Υπάρχουν αρκετοί αγοραστές κι εκεί που πιθανόν να λιγουρεύονται τα μεταχειρισμένα βιβλιαράκια σου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους αφήσεις να περιμένουν.

Βιβλιο-ομάδες στα social media

Για να πουλήσεις κατευθείαν τα βιβλία σου λένε άλλοι, πρέπει να πας κατευθείαν στην πηγή των βιβλιόφιλων που αράζουν στα social media κι αναζητούν εναγωνίως το επόμενο απόκτημά τους. Μία από αυτές έχει σχεδόν 11.800 μέλη και μια άλλη που σου προτείνουμε έχει αντίστοιχα περισσότερα από 43.900 μέλη. Αφού γίνεις μέλος και διαβάσεις τους κανόνες συμμετοχής στις ομάδες μπορείς να ανεβάσεις τις πρώτες σου αγγελίες και καλές πωλήσεις ευχόμαστε.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v