Πρώτη φορά στους Thievery Corporation; Για περάστε!

Είσαι ο Πλουσιότερος Άνθρωπος στη Βαβυλώνα; Ε, θα γίνεις μαζί με μια Λιβανέζα Ξανθιά ακούγοντας και μαθαίνοντας τα πάντα για τους Thievery Corporation.

Πρώτη φορά στους Thievery Corporation; Για περάστε!

Λίγες μπάντες έχουν αφήσει τόσο ανεξίτηλα το στίγμα τους στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα όσο οι Thievery. Το ντουέτο του Rob Garza και του Eric Hilton βγάζει καλή μουσική για περισσότερο από δύο δεκαετίες με τη δισκογραφία τους να εκτείνεται σε πολλές ηπείρους, και τις ξεσηκωτικές ζωντανές τους εμφανίσεις να αποτελούν πάντα μια καλή αφορμή για να τους (ξανα) δεις ζωντανά.

Αν και είναι δύσκολο να τους κατατάξεις σε ένα είδος, η μουσική τους βρίσκει απήχηση σε όλους τους μουσικούς πολιτισμούς. Κατά βάση κινούνται ανάμεσα σε ρέγγε, μεσανατολίτικους ρυθμούς και τριπ-χοπ.

Ιδρύθηκαν το 1995, και στις δεκαετίες που ακολούθησαν όχι μόνο εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα του είδους, αλλά καθόρισαν την downtempo/trip hop σκηνή με τις καινοτόμες παραγωγές και τα εξαιρετικά τραγούδια τους.

Αν είσαι «νέος» στη μουσική τους, τότε μάλλον θα μπερδευτείς πέφτοντας  με τα μούτρα στη δισκογραφία τους, όμως αξίζει τον κόπο κι εμείς είμαστε εδώ για να σ’τα κάνουμε όλα πιο απλά, έτσι ώστε να τους απολαύσεις όπως πρέπει στο φετινό Release Athens παρέα με τους επίσης ανεβαστικούς Black Pumas.

Λοιπόν, σημειώνεις;

Η πορεία τους ξεκίνησε με το κλασικό πλέον, Sounds From The Thievery Hi-Fi (1996), το οποίο έθεσε τα θεμέλια για τον χαρακτηριστικό τους ήχο και για όσα θα ακολουθούσαν. Τα Mirror Conspiracy (2000), Richest Man In Babylon (2002), The Cosmic Game (2005), καθώς και τα πιο πρόσφατα The Temple of I & I (2017) και Treasures From the Temple (2018), αποθεώθηκαν ενώ το ντουέτο κέρδισε ένα αφοσιωμένο κοινό που πλέον τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα.

Άκουσέ τα παρακάτω:

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συνεργασίες τους με ιδιαίτερες φωνές της world music. Για παράδειγμα, στο The Richest Man in Babylon, φιλοξενούν ερμηνείες από τους τραγουδιστές Notch, Emilíana Torrini, Pam Bricker και Loulou, ενώ στο «σκοτεινό» και αρκετά ψυχεδελικό The Cosmic Game είχαν υψηλούς προσκεκλημένους τους Perry Farrell, David Byrne και Wayne Coyne των Flaming Lips, μεταξύ άλλων. Στο έκτο άλμπουμ τους, Culture of Fear, ξεχωρίζουν τα φωνητικά του Puma Ptah, τότε γνωστός ως Ras Puma στα κομμάτια Overstand και False Flag Dub.

Στις τρεις δεκαετίες της καριέρας τους, οι Thievery Corporation έγιναν γνωστοί για τις μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις τους, κατακτώντας τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου, μαγνητίζοντας το κοινό με το προσωπικό και πάντα πολυσυλλεκτικό ήχο τους.

Την Τρίτη 9 Ιουλίου, θα είμαστε ξανά εκεί.

Εσύ;

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v